Maniek2010 02.06.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam Mam problem, otóż dostałem pozwolenie na budowę domu. Do pozwolenia musiałem oczywiście uzyskać uzgodnienie wjazdu. Problem jednak, że trochę za namową geodety, na mapach nie było zaznaczonych 3 drzew, które stoją tam gdzie ma być wjazd przez bramę. Chciałem uzyskać zgodę na wycięcie drzew, ale powiedziana mi, że muszę mieć pozwolenie na budowę, które to powinno być wydane na mapach, które drzewa w sobie zawierają, w związku z tym mam pytanie, w jaki sposób mógłbym te drzewa usunąć legelanie, ale bez przechodzenia procedury uzyskiwania ponownego pozwolenia na budowę. W tej chwili w wydziale środowiska mówią, że powinno sie pozwolenie cofnąć, bo mapa nie uwzględniała drzew. Mogę oczywiście wyciąć drzewa i liczyć że żaden sąsiad nie doniesie, ale nie chcę płacić kary, bo pewnie za 3 drzewa może wynieść nawet 20k. Czy jest szansa na jakieś wyjście z tej sytuacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts