Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Sylwii & Pawła - komentarze

Recommended Posts

odsetki 0%, część pieniędzy bysmy wpłacili tak że rata wynosiłaby ok.600 zł, kredyt chyba weźmiemy na wiosne przyszłego roku a do tego tez potrzebna jest historia kredytowa a my nic nigdy nie bralismy na raty a wiem ze bank patrzy na to czy były spłacane w terminie.

Jak 0% to super. Wtedy to się opłaca.

• Odpowiedzi 964
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no mam nadzieje że to dobre rozwiązanie.

zaczelismy sie podpytywac o ceny tynkow i elewacji zewnetrznej- jedna firma bierze 85 zł za robote z materiałem czyli ok. 17 tys za nasz domek, więc drogo. My sami przykleimy styropian i reszat robót 30 zł z metra( ma robic ta ekipa co muruje i robi nam dach) :lol:

odsetki 0%, część pieniędzy bysmy wpłacili tak że rata wynosiłaby ok.600 zł, kredyt chyba weźmiemy na wiosne przyszłego roku a do tego tez potrzebna jest historia kredytowa a my nic nigdy nie bralismy na raty a wiem ze bank patrzy na to czy były spłacane w terminie.

my nigdy nie mieliśmy żadnego kredytu i dostaliśmy :lol: oni patrzą bardziej na zabezpieczenie i na wypłacalność.

Mam ten narożnik od ponad 2 lat. Jest rewelacyjny. Bardzo wygodny i funkcjonalny. Niestety kolor jaki sobie wybrałam (jasny beż) bardzo niepraktyczny, ciągle go czyszczę.

Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego zakupu.

Do nowego domu też go zabierzemy, tylko zastanawiam się czy go nie przetapicerować na ciemniejszy kolor.

Witam :wink: Dopiero zauważyłam Twój post - bardzo mi miło że zajrzałaś a jeszcze milej z powodu tego co napisałaś :lol: Ja tego narożnika w realu nie widziałam - podziwiałam jedynie internetowo a widomo że tego typu mebel to trzeba przed zakupem pomacać. Będę więc spokojniejsza, że sprawdzony, wygodny i polecany :wink:

Sylwia mam pytanko odnośnie hydrauliki. Z moich planów wynika że zaczniemy ją robić najprawdopodobniej w maju. I stąd moje wątpliwości czy kupić wszystkie materiały teraz, czy wstrzymać się do maja. Hydraulik coś wspominał że od 1 kwietnia grzejniki mają być droższe. Też nam gość powiedział jakieś 20 tysięcy za materiały (piec policzył za 4tys). Nie wiem czy jest to drogo czy nie. Może jesteś w stanie coś pomóc. Dzięki

Sylwia mam pytanko odnośnie hydrauliki. Z moich planów wynika że zaczniemy ją robić najprawdopodobniej w maju. I stąd moje wątpliwości czy kupić wszystkie materiały teraz, czy wstrzymać się do maja. Hydraulik coś wspominał że od 1 kwietnia grzejniki mają być droższe. Też nam gość powiedział jakieś 20 tysięcy za materiały (piec policzył za 4tys). Nie wiem czy jest to drogo czy nie. Może jesteś w stanie coś pomóc. Dzięki

Podpytam męża czy coś słyszał o podwyżce. Widzicie, my moglibyśmy dopomóc w tańszych zakupach ale wówczas nie mielibyście faktury bo musiałaby być na firmę męża żeby rabaty dobre uzyskać :roll:

20 tysięcy za materiały - nie wiem czy to dużo czy to mało. Nie wiem co zrobić - hydraulik na pewno dostaje większe rabaty w hurtowni niż jak bym sam chciała cokolwiek kupić. A co do rachunków on nam też mówił, że będzie brał na swoją firmę rachunki, bo wtedy większe będą upusty i ze zwrotem materiałów które zostaną nie będzie problemu.

Tylko nie wiem czy mogę mu tak bezgranicznie ufać. Bo to dość dużo kwota, którą mam mu zapłacić. 20 + 5 tysięcy za robociznę.

A nie mam nikogo znajomego, który by mi coś mu doradzić :-?

Pytałam właśnie naszego kosztorysanta o przewidywane ruchy cenowe w branży. Mówi, że nic takiego nie słyszał ale może być taka sytuacja, że choć cena katalogowa produktu się nie zmieni, to zwyczajnie w hurtowniach podskoczą ceny bo wiadomo-sezon budowlany się zacznie i ruch w sprzedaży większy będzie. Z tymi fakturami to śliski temat, z jednej strony na firmę większe rabaty, z drugiej nie będziesz miała możliwości odpisać od podatku zakupionych towarów. Może weź zestawienia np. grzejników i sprawdź w hurtowni ile by Cię to kosztowało jako klienta z ulicy, na jaki rabat możesz liczyć i takie samo zestawienie z cenami po jego rabatach niech ci przedstawi hydraulik. Będziesz miała porównanie.

Sylwia powiedz hydraulikowi niech da Ci szczegółowy wykaz materiałów z cenami takimi jakie maksymalnie zdoła wynegocjować potem ty sama sprawdź ceny tych materiałów w necie i zobaczysz różnicę.

Pisałam gdzieś wcześniej że my na samych grzejnikach zaoszczędzimy tysiąc zł kupując w internecie i też oczywiście z fakturą.

Z tą podwyżką to pewnie będzie tak jak mówisz, sezon się zaczynie i hurtownie zaczynają podwyższać ceny. Karolina wspominała, że hydraulik wyliczy dużo więcej za grzejniki niż oni sami. Tylko pytanie czy dam radę sama kupić grzejniki.

No nic zostaje mi jeszcze to sprawdzić. Mój mąż nie jest z tej branży i dał mi znów wolną rękę.

jak powiedzieliśmy naszemu hydraulikowi że znaleźlismy taka ofertę na grzejniki to postarał sie o jeszcze większy rabat, ale żeby zrównać cenę z ta ze sklepu internetowego to mówi że nawet jakby na 0 miał wyjść i dla siebie nic z tego nie mieć to nie jest w stanie zaproponować takich upustów.