sylwiaradek 24.02.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 odsetki 0%, część pieniędzy bysmy wpłacili tak że rata wynosiłaby ok.600 zł, kredyt chyba weźmiemy na wiosne przyszłego roku a do tego tez potrzebna jest historia kredytowa a my nic nigdy nie bralismy na raty a wiem ze bank patrzy na to czy były spłacane w terminie. Jak 0% to super. Wtedy to się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.02.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 no mam nadzieje że to dobre rozwiązanie. zaczelismy sie podpytywac o ceny tynkow i elewacji zewnetrznej- jedna firma bierze 85 zł za robote z materiałem czyli ok. 17 tys za nasz domek, więc drogo. My sami przykleimy styropian i reszat robót 30 zł z metra( ma robic ta ekipa co muruje i robi nam dach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 24.02.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 odsetki 0%, część pieniędzy bysmy wpłacili tak że rata wynosiłaby ok.600 zł, kredyt chyba weźmiemy na wiosne przyszłego roku a do tego tez potrzebna jest historia kredytowa a my nic nigdy nie bralismy na raty a wiem ze bank patrzy na to czy były spłacane w terminie. my nigdy nie mieliśmy żadnego kredytu i dostaliśmy oni patrzą bardziej na zabezpieczenie i na wypłacalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.02.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Kiedyś pytałam tak wstępnie o elewację naszego domku to facet powiedział, że tak około 13-14 tyś ale to tylko tak na oko. A i tak na razie nie szukam nikogo, bo elewację zrobimy albo jesienią, a najprawdopodobniej na wiosnę następnego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.02.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 a no widzisz a jak my bylismy na jesieni u doradcy OF to nam mówili że banki zwracaja na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 25.02.2010 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 a no widzisz a jak my bylismy na jesieni u doradcy OF to nam mówili że banki zwracaja na to uwagę. Też tak słyszałam, że warto wziąć jakąć drobną rzecz na raty bo nie liczy się kwota a terminowe spłacania, ma się wtedy dobrą historię kredytową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 25.02.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Mam ten narożnik od ponad 2 lat. Jest rewelacyjny. Bardzo wygodny i funkcjonalny. Niestety kolor jaki sobie wybrałam (jasny beż) bardzo niepraktyczny, ciągle go czyszczę. Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. Do nowego domu też go zabierzemy, tylko zastanawiam się czy go nie przetapicerować na ciemniejszy kolor. Witam Dopiero zauważyłam Twój post - bardzo mi miło że zajrzałaś a jeszcze milej z powodu tego co napisałaś Ja tego narożnika w realu nie widziałam - podziwiałam jedynie internetowo a widomo że tego typu mebel to trzeba przed zakupem pomacać. Będę więc spokojniejsza, że sprawdzony, wygodny i polecany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.02.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam Czy mogła bym prosić o program w którym można projektować wnętrza? Wcześniej wspominałaś że posiadasz taki. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.02.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Dziękuję za linki. W poniedziałek spróbuję zainstalować.Miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 witaj Sylwia, wiem że miałam Ci wysłać projekt elektryki ale nie mielismy nawet chwili żeby się za to zabrać. Teraz jak skończą robic dach (mam nadzieje że dziś) przeboleje te cene za robote, to weźmiemy się ostro za prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Sylwia mam pytanko odnośnie hydrauliki. Z moich planów wynika że zaczniemy ją robić najprawdopodobniej w maju. I stąd moje wątpliwości czy kupić wszystkie materiały teraz, czy wstrzymać się do maja. Hydraulik coś wspominał że od 1 kwietnia grzejniki mają być droższe. Też nam gość powiedział jakieś 20 tysięcy za materiały (piec policzył za 4tys). Nie wiem czy jest to drogo czy nie. Może jesteś w stanie coś pomóc. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Sylwia mam pytanko odnośnie hydrauliki. Z moich planów wynika że zaczniemy ją robić najprawdopodobniej w maju. I stąd moje wątpliwości czy kupić wszystkie materiały teraz, czy wstrzymać się do maja. Hydraulik coś wspominał że od 1 kwietnia grzejniki mają być droższe. Też nam gość powiedział jakieś 20 tysięcy za materiały (piec policzył za 4tys). Nie wiem czy jest to drogo czy nie. Może jesteś w stanie coś pomóc. Dzięki Podpytam męża czy coś słyszał o podwyżce. Widzicie, my moglibyśmy dopomóc w tańszych zakupach ale wówczas nie mielibyście faktury bo musiałaby być na firmę męża żeby rabaty dobre uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 20 tysięcy za materiały - nie wiem czy to dużo czy to mało. Nie wiem co zrobić - hydraulik na pewno dostaje większe rabaty w hurtowni niż jak bym sam chciała cokolwiek kupić. A co do rachunków on nam też mówił, że będzie brał na swoją firmę rachunki, bo wtedy większe będą upusty i ze zwrotem materiałów które zostaną nie będzie problemu. Tylko nie wiem czy mogę mu tak bezgranicznie ufać. Bo to dość dużo kwota, którą mam mu zapłacić. 20 + 5 tysięcy za robociznę. A nie mam nikogo znajomego, który by mi coś mu doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Pytałam właśnie naszego kosztorysanta o przewidywane ruchy cenowe w branży. Mówi, że nic takiego nie słyszał ale może być taka sytuacja, że choć cena katalogowa produktu się nie zmieni, to zwyczajnie w hurtowniach podskoczą ceny bo wiadomo-sezon budowlany się zacznie i ruch w sprzedaży większy będzie. Z tymi fakturami to śliski temat, z jednej strony na firmę większe rabaty, z drugiej nie będziesz miała możliwości odpisać od podatku zakupionych towarów. Może weź zestawienia np. grzejników i sprawdź w hurtowni ile by Cię to kosztowało jako klienta z ulicy, na jaki rabat możesz liczyć i takie samo zestawienie z cenami po jego rabatach niech ci przedstawi hydraulik. Będziesz miała porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Też nam gość powiedział jakieś 20 tysięcy za materiały (piec policzył za 4tys). Nie wiem czy jest to drogo czy nie. Może jesteś w stanie coś pomóc. Dzięki A jaki to piec (firma, model, kW) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Sylwia powiedz hydraulikowi niech da Ci szczegółowy wykaz materiałów z cenami takimi jakie maksymalnie zdoła wynegocjować potem ty sama sprawdź ceny tych materiałów w necie i zobaczysz różnicę.Pisałam gdzieś wcześniej że my na samych grzejnikach zaoszczędzimy tysiąc zł kupując w internecie i też oczywiście z fakturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dobrze gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Z tą podwyżką to pewnie będzie tak jak mówisz, sezon się zaczynie i hurtownie zaczynają podwyższać ceny. Karolina wspominała, że hydraulik wyliczy dużo więcej za grzejniki niż oni sami. Tylko pytanie czy dam radę sama kupić grzejniki. No nic zostaje mi jeszcze to sprawdzić. Mój mąż nie jest z tej branży i dał mi znów wolną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 jak powiedzieliśmy naszemu hydraulikowi że znaleźlismy taka ofertę na grzejniki to postarał sie o jeszcze większy rabat, ale żeby zrównać cenę z ta ze sklepu internetowego to mówi że nawet jakby na 0 miał wyjść i dla siebie nic z tego nie mieć to nie jest w stanie zaproponować takich upustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 No nic zostaje mi jeszcze to sprawdzić my zrobilismy to tak, wpisałam w ceneo regulus, wyskoczyły mi sklepy gdzie moge kupić takie grzejniki, poszukałam innych sklepów z tym asortymentem i potem w ich obrębie porównywałam ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts