sylwiaradek 02.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 No właśnie gość powiedział mnie więcej co i jak, ale dokładnego kosztorysu mi nie zostawił. I tu jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Tylko pytanie czy dam radę sama kupić grzejniki. Kochana, to naprawdę nic trudnego - prostsze od kupienia butów Podajesz ilość i typ grzejników i po krzyku. Zestawienie chyba macie, a jeśli nie to hydraulik powinien przygotować takowe. Jedyny problem to negocjacje rabatowe ale jak ktoś umie i lubi się targować to po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 a no to niech Ci powie dokładnie ile i czego masz kupić i posprawdzasz i bedziesz widziała czy bardziej opłaca Ci sie kupic przez niego czy samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 dokładnie, łaski nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Nie mam szczęścia do hydraulików, bo ciągle trafiam na takich co mówią, mam dobre rabaty i wszystko będzie tanio - ale żeby zrobić kosztorys dokładny to im się nie chce. Mówią cenę za robotę a materiały to w trakcie wyjdzie. Tylko ten jeden mi powiedział cenę za materiały ale to tylko tak ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A sklepów internetowych bać się nie trzeba (oczywiście trzeba najpierw popatrzeć na opinie o sklepie). My zakupiliśmy pralkę, okap, płytę gazową i kuchenkę przez internet i nie żałujemy. Cena naprawdę była atrakcyjna w porównaniu do lokalnych sklepów stacjonarnych. Możesz też wybrać sklep internetowy w swojej okolicy, który ma odbiór osobisty jeśli boisz się przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Nie mam szczęścia do hydraulików, bo ciągle trafiam na takich co mówią, mam dobre rabaty i wszystko będzie tanio - ale żeby zrobić kosztorys dokładny to im się nie chce. Mówią cenę za robotę a materiały to w trakcie wyjdzie. Tylko ten jeden mi powiedział cenę za materiały ale to tylko tak ogólnie Ogólnie to on sobie może pogodę przepowiedzieć.... Potem Będzie tak jak z dachem Karolinki - będziesz dokładać i dokładać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 a no bo cwaniacy. Jak nie poda Ci ceny to właściwie nie wiesz ile to kosztuje, bedziesz musiala zapłacic tyle ile Ci powie a on sam po dużo nizszych cenach kupi i różnice ma dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ogólnie to on sobie może pogodę przepowiedzieć.... Potem Będzie tak jak z dachem Karolinki - będziesz dokładać i dokładać. dokładnie tak i dlatego teraz każdemu bede mówiła spisujcie umowy, kto by to nie był, znajomy czy mniej ale masz podkładke i nie dasz sie tak naciągnąć jak my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Bo też są tacy trochę znajomi i masz rację pewnie też finał był by taki jak u Karolinki. Spróbuję popatrzeć tak jak mi podpowiadacie. DziękiA co do zakupów przez internet to nigdy wcześniej nic nie kupowałam ze sprzetu AGD czy coś w tym stylu. Jedynie drobne zakupy do 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Rozumiem, że nie umie powiedzieć dokładnie jaka będzie potrzebna ilość kształtek czy innych drobiazgów czy też ilość rur co do metra, ale grzejniki to już chyba umie policzyć i spisac na kartkę? Masz prawo wymagać takiego zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 pewnie że tak, bo później może byc taka sytuacja że on Ci powie na materiały trzeba 10 tys, ty tyle odłożysz a on w trakcie bedzie mówił to podrożało, tamto też i przeciez to nie jego wina że musisz dopłacic 4 tysiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ogólnie to on sobie może pogodę przepowiedzieć.... Potem Będzie tak jak z dachem Karolinki - będziesz dokładać i dokładać. dokładnie tak i dlatego teraz każdemu bede mówiła spisujcie umowy, kto by to nie był, znajomy czy mniej ale masz podkładke i nie dasz sie tak naciągnąć jak my. Ja ze swoimi dachowcami też nie podpisałam umowy i do dziś nic nie robią. Kiedy można było by już dokończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A jeszcze pytanie do Sylwii, jak jesteśmy w temacie dachów, czy wiesz jak jest zrobiona u Ciebie obróbka wokół komina? Moi dachowce kazali mi kupić taśmę którą oklejają dach (koszt jak dobrze pamiętam coś 800 zł) i tylko to. Mówią że przy dachówce inaczej się nie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 U mnie blachą kryty dach więc nie podpowiem Sylwia a wy brugmany będziecie kupować? Mało jest sklepów internetowych które tym handlują, przynajmniej ja tak na szybko nie umiem znaleźć. Namierzyłam taki sklep – ma dobre opinie: http://www.ogarek.eu/c/pl/26/1/1/18/long/brugman.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A jeszcze pytanie do Sylwii, jak jesteśmy w temacie dachów, czy wiesz jak jest zrobiona u Ciebie obróbka wokół komina? Moi dachowce kazali mi kupić taśmę którą oklejają dach (koszt jak dobrze pamiętam coś 800 zł) i tylko to. Mówią że przy dachówce inaczej się nie da zrobić. Dopiero sprawdziłam, że u Ciebie dach pokryty jest blachą a nie dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Jeszcze parę sklepów: http://www.tgs.com.pl/index.php?strona=produkty&kategoria=180&producent=79&cena_s=&cena_k= http://www.izotom.pl/zakupy/grupy/grzejniki_i_akcesoria/grzejniki_bocznozasilane_plytowe/mprd,1,rid,6378.html http://www.sklepco.pl/brugman-o_p_74_1.html http://sklep.konfil.pl/manufacturer.php?id_manufacturer=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 02.03.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ja napisze jak zrobiłam z płytkami. W sklepie inernetowym zrobili mi wycenę i z tymi cenami poszłam do lokalnego sklepu........... oni oczywiście swoja ofertę mieli wyższą............. powiedziałam, jeśli sprzedadzą mi po tych cenach co w necie to biorę u nich a jesli nie to baj, baj.............. a że kwota nie była mała to przystali na ceny z netu............... ja radocha, bo sklep na miejscu i taniej........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.03.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 bardzo sprytnie:)ja też mam zamiar robić identycznie jak Ty, trzeba walczyć o każdy grosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.03.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam,podglądałam od jakiegoś czasu ,ale czas się przywitać . Piękny dom się zapowiada,bardzo podobają mi się okna . Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze postępy,bo niedługo wiosna podobno . Na razie póki co znów spadł śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts