Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Sylwii & Pawła - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 964
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tylko pytanie czy dam radę sama kupić grzejniki.

Kochana, to naprawdę nic trudnego - prostsze od kupienia butów :lol: Podajesz ilość i typ grzejników i po krzyku. Zestawienie chyba macie, a jeśli nie to hydraulik powinien przygotować takowe. Jedyny problem to negocjacje rabatowe ale jak ktoś umie i lubi się targować to po kłopocie :wink:

Nie mam szczęścia do hydraulików, bo ciągle trafiam na takich co mówią, mam dobre rabaty i wszystko będzie tanio - ale żeby zrobić kosztorys dokładny to im się nie chce. Mówią cenę za robotę a materiały to w trakcie wyjdzie. Tylko ten jeden mi powiedział cenę za materiały ale to tylko tak ogólnie

A sklepów internetowych bać się nie trzeba (oczywiście trzeba najpierw popatrzeć na opinie o sklepie). My zakupiliśmy pralkę, okap, płytę gazową i kuchenkę przez internet i nie żałujemy. Cena naprawdę była atrakcyjna w porównaniu do lokalnych sklepów stacjonarnych. Możesz też wybrać sklep internetowy w swojej okolicy, który ma odbiór osobisty jeśli boisz się przesyłki.

Nie mam szczęścia do hydraulików, bo ciągle trafiam na takich co mówią, mam dobre rabaty i wszystko będzie tanio - ale żeby zrobić kosztorys dokładny to im się nie chce. Mówią cenę za robotę a materiały to w trakcie wyjdzie. Tylko ten jeden mi powiedział cenę za materiały ale to tylko tak ogólnie

Ogólnie to on sobie może pogodę przepowiedzieć.... Potem Będzie tak jak z dachem Karolinki - będziesz dokładać i dokładać....

Ogólnie to on sobie może pogodę przepowiedzieć.... Potem Będzie tak jak z dachem Karolinki - będziesz dokładać i dokładać.

dokładnie tak i dlatego teraz każdemu bede mówiła spisujcie umowy, kto by to nie był, znajomy czy mniej ale masz podkładke i nie dasz sie tak naciągnąć jak my.

Ogólnie to on sobie może pogodę przepowiedzieć.... Potem Będzie tak jak z dachem Karolinki - będziesz dokładać i dokładać.

dokładnie tak i dlatego teraz każdemu bede mówiła spisujcie umowy, kto by to nie był, znajomy czy mniej ale masz podkładke i nie dasz sie tak naciągnąć jak my.

Ja ze swoimi dachowcami też nie podpisałam umowy i do dziś nic nie robią. Kiedy można było by już dokończyć.

U mnie blachą kryty dach więc nie podpowiem :cry:

Sylwia a wy brugmany będziecie kupować? Mało jest sklepów internetowych które tym handlują, przynajmniej ja tak na szybko nie umiem znaleźć. Namierzyłam taki sklep – ma dobre opinie:

http://www.ogarek.eu/c/pl/26/1/1/18/long/brugman.html

A jeszcze pytanie do Sylwii, jak jesteśmy w temacie dachów, czy wiesz jak jest zrobiona u Ciebie obróbka wokół komina? Moi dachowce kazali mi kupić taśmę którą oklejają dach (koszt jak dobrze pamiętam coś 800 zł) i tylko to. Mówią że przy dachówce inaczej się nie da zrobić.

Dopiero sprawdziłam, że u Ciebie dach pokryty jest blachą a nie dachówką.

Ja napisze jak zrobiłam z płytkami. W sklepie inernetowym zrobili mi wycenę i z tymi cenami poszłam do lokalnego sklepu........... oni oczywiście swoja ofertę mieli wyższą............. powiedziałam, jeśli sprzedadzą mi po tych cenach co w necie to biorę u nich a jesli nie to baj, baj.............. a że kwota nie była mała to przystali na ceny z netu............... ja radocha, bo sklep na miejscu i taniej........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: