Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Sylwii & Pawła - komentarze

Recommended Posts

Sylwia na tym zdjęciu rzeczywiście nie wygląda to najlepiej, ale to wina modelu drzwi. Moim zdaniem są przytłaczające. Nie zyskasz wielkej przestrzeni, a stracisz super spiżarkę. Ja zrezygnowałąbym z tej piwniczki gdybym zdecydowała się na ażurowe schody, które zajmowałyby zdecydowanie mniej miejsca - ale teraz na takie zmiany za późno.

Zobacz drzwi w koniczynce Jarka:

http://lh3.ggpht.com/_aOb-7IuGZfw/SSiESKAOkoI/AAAAAAAADao/UNAlXrRkWTs/s400/DSCF223966.jpg

Moim zdaniem tutaj wygląda to znacznie lepiej :)

• Odpowiedzi 964
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To prawda, tutaj prezentuje się to znacznie lepiej. My wymyśliliśmy sobie nieco inne rozwiązanie, tak zupełnie tej przestrzeni pod schodami zamykać nie chcemy jednak jakiś kąt do schowania szpargałów by się przydał. Dlatego zabudujemy tylko przestrzeń pod pierwszym biegiem jakąś ozdobną ścianką, jeszcze nie wiem - może szklaną (z drzwiczkami oczywiście), będzie gdzie wrzucić miotłę :D

chodzi o coś takiego:

http://img44.imageshack.us/img44/6875/zabudowawnekipodskosemz.jpg

http://img189.imageshack.us/img189/8243/3924c.jpg

• 2 weeks później...

Witam,

u nas było podobnie jak u Was. Tylko nas przed rozpoczęciem planów o budowaniu było trzech a obecnie jest nas już czworo. Kiedy zaczynałam pisać dziennik też miałam i nadal mam obawy, czy to maleństwo pozwoli mi na to. Jest różnie i jak widać po częstotlowości moich wpisów na razie zbyt dużo czasu nie mogę temu poświęcić.

Trzymamy kciuki za pogodę i życzymy jak najmniej niesłownych budowlanców.

Pozdrawiamy,

aga i marek

jejj..Sylwia pięknie się u Was robi:):)

widzę że ściankę kolankową tez macie na wysokość 4 pustaków, ciekawa jestm czy to wystarczy, u nas murowanie poddasza zaczna w poniedziałek :lol: i juz się nie moge doczekać:) Domek nabiera ślicznych kształtów :lol:

4 pustaki na pewno wystarczy, będzie przestronnie i urokliwie jak to na poddaszu :lol: A co u Was w dzienniku tak pusto? Domek prawie na ukończeniu a dziennik daleko w tyle :wink:

Witajcie, pięknie się to wszystko prezentuje, jak patrzę na zdjęcia to tak jakbym widziała swój domek:) na takim samym etapie jesteśmy:)

jak zobaczyłam swoją koniczynkę po wymurowaniu ścian poddasza to trochę się przestraszyłam że wygląda jak klocek, wszyscy mnie pocieszają że jak dojdzie dach to i wygląd sie poprawi, murarze jedynie śmieja się że jak będę chciała za okno wyjrzeć to stołek będę musiała podstawić bo ja niewielka jestem:)

murarze jedynie śmieja się że jak będę chciała za okno wyjrzeć to stołek będę musiała podstawić bo ja niewielka jestem:)

Nasi murarze też nas straszyli, że przy 4 pustakach to świata przez okno nie zobaczymy i na pewno nie damy rady okien otwierać, ale przecież mamy balkony :lol:

• 2 weeks później...

No pieknie! Widzę, że domek rosnie, chociaz budowlańcy jak na razie zawiedli :-? No cóż nasi żniw nie mają a też ostatnio ich nie widac na budowie :evil:

Tak zerkam na poprzednie komentarze i uważam, że okna zrobione na wysokości czterech pustaków to wcale nie przesada. My tez tak mamy i jak to pomierzyliśmy z mężem to po dodaniu ocieplenia podłogi i wylewki bedzie w sam raz.

• 2 weeks później...
Witam i życzę jak najmniej problemów z majstrami. Tak przyglądam się tym fotkom i widzę, że dużo osób decyduje się na podniesienie ścianki kolankowej. My zostawiliśmy standard, na 3 bloczki, a na gotowo od podłogi wyjdzie 118 cm. Myślę że nie będzie to mało bo już pół metra od ścianki wychodzi prawie 170 cm. Na początku chcieliśmy też podwyższyć tą ściankę kolankową ale architekt nam tłumaczył, że domek straci urok i będzie taki "podkasany'. A zastanawia mnie ta cegła pełna jako izolacja pozioma, wszak każdy murarz wie, że ceramika strasznie ciągnie wodę i wogóle nie nadaje się na ściany fundamentowe, czy też ściany piwnic. Z tego co widać na fotkach to pod cegłą jest spora warstwa papy na lepiku lub coś podobnego i to jest właśnie izolacja pozioma. Pozdrawiam i przepraszam za mój komentarz.