Agi-Kal 16.08.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Pięknie domek rośnie, gratuluję.zapraszam do mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 17.08.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ładnie u was:) zazdroszczę stropu ja czekam czekam i może się doczekam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 20.08.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ano ruszyli żniwiarze nareszcie do roboty, teraz mnie przerażenie ogarnia na myśl o wykopkach No to trzymamy kciuki i czekamy na nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 14.09.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Bardzo ładnie Wam się koniczynka buduje Co do tego komina, nie można tej ściany wyburzyć, a komin zostałby taki 'wolnostojący' Można by przy nim jakieś półki postawić, lub komódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.09.2009 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Też o tym myśleliśmy. Zawsze to lepiej będzie wyglądało niż taka niechciana ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 29.09.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Piękną blachę wybraliscie - sama teraz żałuję, że nie wzielismy grafitowej. Przy naszej brązowej będziemy mieli problem z doborek koloru elewacji - pewnie trzeba będzie uderzyć w beże i żółcie, które juz mi sie opatrzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 30.09.2009 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Mnie przez długi czas męczyła taka elewacja: http://images32.fotosik.pl/15/dbe7286d04a2a075.jpg ale przed chwilą natknęłam się na taką: http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/808857/previews/25045795_4.jpg i bardzo mi się spodobała A do brązu faktycznie pasują głównie żółcie i beże, choć uroczo wygląda całkiem jaśniutka: http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/d6b8ba60.jpg chyba że pójdziecie po bandzie i zapodacie np. zieleń : http://www.celbud.com.pl/Domy/michr_max.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 30.09.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ta trzecia od góry elewacja powalająca - bardzo chciałabym właśnie taką złamana biel, ale mój mąż w tym temacie jest zbyt praktyczny i twierdzi, że za szybko się taki kolor pobrudzi. Co do zieleni to długo o tym myslałam - jest w Łukowie piękny dom - ma dwa odcienie zieleni, ale ma też zielony dach Jakos ta zieleń do brązu mi nie leży - chociaż własciwie powinna - na drzewach to zestawienie mi nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 01.10.2009 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Różowa elewacja pewnie też nie przypadnie do gustu mężowi, ale z takima dachem wygląda całkiem fajnie : http://www.domiogrod.bexlab.pl//wp-content/uploads/2009/IMG_4789.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 01.10.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 W zyciu bym nie powiedziała, że różowa elewacja może tak fajnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 01.10.2009 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 W zyciu bym nie powiedziała, że różowa elewacja może tak fajnie wyglądać Ano właśnie. Jak by mi ktoś zaproponował różową, to bym mu się w twarz zaśmiała, ale im więcej patrze na tą fotkę, tym bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 08.10.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 U Was to przynajmniej widac, że prace postępują i aż miło ogląda się dziennik. Ciekawy wybór elewacji, ciekawe czy uda ci się przekonac Inwestora. Ja zazwyczaj muszę przeczekac pierwszy brak aprobaty ze strony Inwestora a potem powolutku i konsekwentnie przekonuje go do mojego wyboru. Zazwyczaj działa. Aktualnie czekam na zatwierdzenie wyspy w kuchnii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.10.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 ha,ha, grunt to odpowiednie podejście do tematu (tudzież do Inwestora strategicznego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 08.10.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 UAktualnie czekam na zatwierdzenie wyspy w kuchnii. Nie no Agmar - a kto najwięcej czasu spędza w kuchni?? Jeżeli Ty to niech się Inwestor w gary nie wpierdziela Ja swojemu powiedziałam, że jeśli chce ustawiać mi kuchnię to będzie SAM w niej gotował. W zamian za to musiałam obiecać, że jego centrum audiofilskie nad garażem zostanie urządzone bez mojego udziału. A dodam, że z obu pomieszczeń będziemy korzystali razem - funkcje decyzyjne pozostają jednak w wyłączności osoby częściej korzystającej z danego pomieszczenia Nie mniej jednak przyszło mi już zapłacić za moją stanowczość - mój mąż odmówił jakiejkolwiek pomocy przy wyborze płyty indukcyjnej twierdząc, że on mi się w gary mieszał nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.10.2009 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Nie mniej jednak przyszło mi już zapłacić za moją stanowczość - mój mąż odmówił jakiejkolwiek pomocy przy wyborze płyty indukcyjnej twierdząc, że on mi się w gary mieszał nie będzie Niezłe, niezłe, bardzo to wygodna wymówka z jego strony Ciekawe jakie my będziemy stosować sztuczki żeby przewalczyć własny punkt widzenia kiedy już przyjdzie co do czego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 10.10.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Zaglądnęłam bo znalazłam u Agmar coś o poetyckim wątku i faktycznie!!! super Domek też śliczny i powiem ci że bardzo podoba mi się blacha. Sama taką chciałam mieć bo wygląda lekko i elegancko ale niestety na to inwestor nie poszedł... życzę szybkiego pokrycia:) i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 11.10.2009 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Zaglądnęłam bo znalazłam u Agmar coś o poetyckim wątku i faktycznie!!! super Aaaaaa, wiedziona dziwnym, niewytłumaczalnym instynktem, który pojawił się znienacka i zawładnął moim jestestwem, popełniłam ten wpis do czego się niniejszym przyznaję http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 18.10.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Nie no Agmar - a kto najwięcej czasu spędza w kuchni?? Jeżeli Ty to niech się Inwestor w gary nie wpierdziela Hm, kuchnia to jednak miejsce, które przyciąga wszystkich. Zarówno Inwestor jak i ja gotujemy (przyznam, że Inwestor lepiej ). Czasami gotujemy razem a czasami osobno. Podejrzewam jednak, że w nowym domu będziemy mogli częściej gotowac razem bo będzie na to miejsce. Dlatego w tym wypadku przewiduję wspólną aranżację kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bero 12.11.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam, pozdrawiam i gratuluje postepów w budowaniu, koniczynka z tym dacem fajniejsza od wersji dwuspadowej.Niestety musze poruszyc jeden drażliwy temat- fudamentów ich głębokości posadowienia.Juz na pierwszych foto widac ze fachowcy nie zdjeli humusu?i wykopali dziurkę tylko pod ławy? a cała ściana jest powyżej poziomu terenu a przecież działeczkę macie super poziomą jak widać.teraz musicie nawieżć b. duzo ziemi żeby obsypać dom dlaczego tak?Widze to w wielu dziennikach budowy z terenów mazowsza-czy to taka metoda bo przeciez fundamenty powinny byc minimum 80cm poniżej gruntu aby zimą nie przemarzały.Ale sie napisałam, przepraszam za te uwagi ale moze inni cytajacy jeszcze to zmienią u siebie.A jakie macie wy plany?Zycze spokojneo budowania dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bero 12.11.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam, pozdrawiam i gratuluje postepów w budowaniu, koniczynka z tym dacem fajniejsza od wersji dwuspadowej.Niestety musze poruszyc jeden drażliwy temat- fudamentów ich głębokości posadowienia.Juz na pierwszych foto widac ze fachowcy nie zdjeli humusu?i wykopali dziurkę tylko pod ławy? a cała ściana jest powyżej poziomu terenu a przecież działeczkę macie super poziomą jak widać.teraz musicie nawieżć b. duzo ziemi żeby obsypać dom dlaczego tak?Widze to w wielu dziennikach budowy z terenów mazowsza-czy to taka metoda bo przeciez fundamenty powinny byc minimum 80cm poniżej gruntu aby zimą nie przemarzały.Ale sie napisałam, przepraszam za te uwagi ale moze inni cytajacy jeszcze to zmienią u siebie.A jakie macie wy plany?Zycze spokojneo budowania dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts