Karollinka 09.04.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 teraz spimy we dwoje ale nie wykluczone że jak sie pojawi Maluszek to bedziemy spać we 3:)brałam pod uwage takie spore łózko bo teraz takie mamy i jest nam poprostu wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 teraz spimy we dwoje ale nie wykluczone że jak sie pojawi Maluszek to bedziemy spać we 3:) brałam pod uwage takie spore łózko bo teraz takie mamy i jest nam poprostu wygodnie. abstrahując od tego, ze mam inne zdanie na temat spania z dziećmi to na łóżku 160 spokojnie zmieścisz się z mężem i bobasem do karmienia. I na pewno ciasno nie będzie. Poza tym chyba lepiej, zeby koło łózka zmieściło sie łóżeczko dla dziecka na pierwszy miesiac czy dwa a nie miejsce dla niego u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 nie wiem jak bedzie z drugim dzieckiem, ale jak Kinga sie urodziła to przez pierwsze 3 miesiące odkładałam ja po karmieniu do łóżeczka, potem do roku czasu spała z nami, później było tak że zasypiała w swoim łóżeczku a w nocy przychodziła do nas, potem dopiero jak miała prawie 3 lata kupilismy jej normalne łóżko i spi sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 nie wiem jak bedzie z drugim dzieckiem, ale jak Kinga sie urodziła to przez pierwsze 3 miesiące odkładałam ja po karmieniu do łóżeczka, potem do roku czasu spała z nami, później było tak że zasypiała w swoim łóżeczku a w nocy przychodziła do nas, potem dopiero jak miała prawie 3 lata kupilismy jej normalne łóżko i spi sama zadaj sobie pytanie czy chcesz powtórkę z rozrywki? Prawie trzy lata sypialnia była wspólna dla Was i dla niej Ja mówię nie. Żadnej szarańczy :no:w moim łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 09.04.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Bryyyyyyyyyy My będziemy mieli łóżko na 180, bo obydwoje lubimy spać "rozwaleni" na brzuchu................ a co do spania z dziecmi to z maluchami jako tak nie spaliśmy razem, wiadomo zdarzyło się, ale przeważnie od samego początku śpią u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Anetko mała od roku czasu miała łóżeczko w swoim pokoju, poprostu nad ranem przychodzila do nas, ja nie jestem tak konsekwentna i jeśli ona miała ochote i potrzebe spania z nami to na siłe nie zmuszalismy jej do zmiany przyzwyczajen zresztą ja nie jestem przeciwniczka tego żeby dziecko spało z rodzicami do pewnego momentu, u nas trwało to rok i nie uważam zeby komus to zaszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Anetko mała od roku czasu miała łóżeczko w swoim pokoju, poprostu nad ranem przychodzila do nas, ja nie jestem tak konsekwentna i jeśli ona miała ochote i potrzebe spania z nami to na siłe nie zmuszalismy jej do zmiany przyzwyczajen zresztą ja nie jestem przeciwniczka tego żeby dziecko spało z rodzicami do pewnego momentu, u nas trwało to rok i nie uważam zeby komus to zaszkodziło jak rok? Napisałaś o 3-ech latach : dopiero jak miała prawie 3 lata kupilismy jej normalne łóżko i spi sama A kazdy robi jak chce. Sypialnia to mój azyl i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 od roku do 3 lat przychodziła do nas nad ranem ale zasypiala w swoim lóżku, zgadzam sie że sypialnia to jedyny intymny azyl i tez nie zgodzialbym sie żeby teraz Kinga z nami spala ale ajk była maleńka to nie miałam nic przeciwko temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 09.04.2010 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Nasze łóżko co prawda 160 ale powierzchnia spania 140 Jak dla mnie uważam że wystarczy, mieścimy się nawet z Olką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 od roku do 3 lat przychodziła do nas nad ranem ale zasypiala w swoim lóżku, zgadzam sie że sypialnia to jedyny intymny azyl i tez nie zgodzialbym sie żeby teraz Kinga z nami spala ale ajk była maleńka to nie miałam nic przeciwko temu dla mnie te dwa zdania przeczą sobie. Nie czułabym się dobrze gdybym wiedziała, ze maluch może mnie nakryć w łóżku bo sobie wycieczkę zrobi w nocy. Ale już sie nie odzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 wiem wiem Anetko że ty wprowadziałś inne zasady u siebie, szczerze mówiąc to my w domu nie mamy takich rygorów, Kinga ma na dużo pozwolone, czy to dobrze to sie okaże w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 wiem wiem Anetko że ty wprowadziałś inne zasady u siebie, szczerze mówiąc to my w domu nie mamy takich rygorów, Kinga ma na dużo pozwolone, czy to dobrze to sie okaże w przyszłości rygorów? Możliwość odpoczywania we własnym łóżku to przecież nie luksus a jak bąk czegoś chce to może zawołać przeciez. Nie no dobra. Miałam się nie odzywac. Niech każdy robi jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 mówiąc o rygorach nie miałam akurat na mysli kładzenia dziecka spać w swoim łóżku, ale np. u nas nie ma jakiejś konkretnej godziny że kąpiemy dziecko i zaraz ma iść spać teraz biega po dworze dopoki chce, albo po kąpieli bawi sie jeszcze 2 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 09.04.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ajajaj, gorąca dyskusja. U nas również wprowadzony harmonogram spania/jedzenia/kąpieli o stałych porach - nam to ułatwia życie, dziecku też łatwiej, przyznam się jednak bez bicia że zdarza nam się wprowadzać odstępstwa od ustalonych norm :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 mówiąc o rygorach nie miałam akurat na mysli kładzenia dziecka spać w swoim łóżku, ale np. u nas nie ma jakiejś konkretnej godziny że kąpiemy dziecko i zaraz ma iść spać teraz biega po dworze dopoki chce, albo po kąpieli bawi sie jeszcze 2 godziny to nie rygor- to zasady i konsekwentne ich przestrzeganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 u nas też sa ustalone pewne zasady i tez sa konsekwentnie przestrzegane ale dotyczą ciut innych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ajajaj, gorąca dyskusja. [ żeby się nie poparzyć już się nie odzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 09.04.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ojjjj jjjjjjooooooooo dzieje sie tu. Juz dawno nie czytalam tak goracej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ojjjj jjjjjjooooooooo dzieje sie tu. Juz dawno nie czytalam tak goracej dyskusji. tak krótko jestes? My z Karolinką mamy różne zdanie na kilka tematów. Zresztą ja to nie tylko z nią Lubię podyskutować, co nie znaczy, ze swoje zdanie uważam za jedyne słuszne. Wcale nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 09.04.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Mi też się podoba szczególnie że zawsze tak jest, że każdy ma inne zasady. najważniejszą jednak jest miłość do dziecka objawiająca się dbaniem o jego dobro. a czy to będą zasady takie czy inne w konsekwencji nie wielkie ma to znaczenie Byle jakieś były, jasne i klarowne dla dziecka oraz konsekwentnie przestrzegane. p.s. Jestem całkowitym, zdeklarowanym przeciwnikiem tzw. wychowania bezstresowego, a jestem z wykształcenia pedagogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts