sylwiapaweł 09.04.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ostatnio taką wartką dyskusję to na temacie kuchni czytałam :D A kto to ją zapoczątkował? - nie pamietam.... A tak zmianiając temat to jak wam dzionek upływa? Ja dziś w domku nad elektryką siedzę. Własnie wrysowałam sobie na rzuty mój wymarzony upatrzony dawno temu narożnik i zgadnijcie co się stało? Ano nie mieści się A daje sobie głowę uciąć że jeszcze niedawno się mieścił hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 09.04.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Chetnie bym sie przylaczyla do dyskusji. Choc pewnie moje zdanie jest mnie znaczace. Ja nie mam dzieci i moge tylko chciec wychowac je w pewien sposob. Aczkolwiek ktos mogl by powiedziec ze teoria to jedno a zycie drugie. Milo wszystko lubie zeby w domu panowal pewien rygor i zasady. Oczywiscie taki zdrowy dla wszystkich mieszkancow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Mi dzionek upływa na pracy z częstymi przerwami na FM Za chwilkę zabieram się za posiedzonko przy exelu- muszę porobic specyfikacje dla jednego klienta- trochę w temacie budowlanym bo meble produkuje I jeszcze wypełnię dokumenty do przedszkola, zeby je w końcu dziś złożyć. Byłam na dworze- jest super. Chyba dziś jak nic na rowerkach pojeździmy. Sylwia, a może spotkanko nad zalewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 :D:D:p:p ale jesteś wiadomo że co do wychowania każdy ma inny sposób i inne zasady i nic nikomu do tego no więc koniec tematu:cool: Sylwia no i co wykombinowałaś z tą elektryką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Mi dzionek upływa na pracy z częstymi przerwami na FM Za chwilkę zabieram się za posiedzonko przy exelu- muszę porobic specyfikacje dla jednego klienta- trochę w temacie budowlanym bo meble produkuje I jeszcze wypełnię dokumenty do przedszkola, zeby je w końcu dziś złożyć. Byłam na dworze- jest super. Chyba dziś jak nic na rowerkach pojeździmy. Sylwia, a może spotkanko nad zalewem? my tez dzis planujemy wycieczke rowerową, myslę żeby kupic Kindze rolki ale nie wiem czy na kółkach kauczukowych będą dobre??co do przedszkola to u nas beda listy przyjetych po 20 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 :D:D:p:p ale jesteś wiadomo że co do wychowania każdy ma inny sposób i inne zasady i nic nikomu do tego no więc koniec tematu:cool: rany, nie widziałam jeszcze tego postu bo skrobałam swój. Zgadzam się. Koniec, finito... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 my tez dzis planujemy wycieczke rowerową, myslę żeby kupic Kindze rolki ale nie wiem czy na kółkach kauczukowych będą dobre??co do przedszkola to u nas beda listy przyjetych po 20 kwietnia. chyba właśnie kauczukowe są dobre. ALicja bardzo lubi rolki. My mamy złozyć dokumenty do 16,04,2010. Zerknę kiedy listy przyjetych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 listy będą 30 kwietnia o 10-tej. Ale to chyba ustawowy termin dla wszystkich przedszkoli w całej Polsce.Karolinka, do ilu przedszkoli składaliście dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 do jednego, u nas jest tak że przyjmują wszystkie dzieci z gminy, teraz jak powstały te unijne przedszkola w szkołach na wsi to sporo dzieci odeszło więc 2 lata temu i w tamtym roku przyjęto wszystkie dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 do jednego, u nas jest tak że przyjmują wszystkie dzieci z gminy, teraz jak powstały te unijne przedszkola w szkołach na wsi to sporo dzieci odeszło więc 2 lata temu i w tamtym roku przyjęto wszystkie dzieci ale Wam dobrze. Do przedszkola gdzie chcę oddac chłopaków jest 15 miejsc do 3-latków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 no dobre to jest, mam nadzieje ze warunki przyjmowania sie nie zmienią i nie bedziemy mieli niespodzianki, Anetko nasza gmina jest spora a tylko jedno przedszkole i jak jest wiecej chętnych to gmina daje dodatkowe fundusze żeby dzieci zostały przyjete bo nie każdy może posłać dziecko do przedszkola we wsi gdzie mieszka bo tam godziny otwarcia to 8-13 wiec nie kazdy ma mozliwość w takich godzinach zostawiac i odbierac malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 09.04.2010 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 No to po kolei: Anetko spotkanko chętnie ale dzisiaj nidyrydy Po południu jedziemy na wieś na spotkanie oko w oko z elektrykiem (stąd moje przygotowania) a po powrocie mamy randkę z panem od kuchni - ma nam przygotować projekt żeby było wiadomo gdzie gniazdka porobić i inne takie elektryczne gadżety. Może w weekend? Karolinko wrysowuję punkty świetlne na rzuty a przy okazji wybrane meble żeby wszystko dopasować. Wciąż zastanawia mnie w jaki sposób rozwiążemy oświetlenie chodniczka do domu (latarnia uliczna daleko i będzie dość ciemno) i garażu, pomysły są ale liczę że fachowiec doradzi najlepsze rozwiązanie. Zastanawiam się nad domofonem/videodomofonem - które ustrojstwo montować? Nie wiem czy videodomofon to nie nadmiar szczęścia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 no dobre to jest, mam nadzieje ze warunki przyjmowania sie nie zmienią i nie bedziemy mieli niespodzianki, Anetko nasza gmina jest spora a tylko jedno przedszkole i jak jest wiecej chętnych to gmina daje dodatkowe fundusze żeby dzieci zostały przyjete bo nie każdy może posłać dziecko do przedszkola we wsi gdzie mieszka bo tam godziny otwarcia to 8-13 wiec nie kazdy ma mozliwość w takich godzinach zostawiac i odbierac malucha godziny masakryczne. To "nasze" jest od 6-tej do 17-tej chyba. Ale ciekawe jak rozwiązuja u Was to, ze jest dużo dzieci a powierzchnia przedszkola się przecież nie rozrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 09.04.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Zastanawiam się nad domofonem/videodomofonem - które ustrojstwo montować? Nie wiem czy videodomofon to nie nadmiar szczęścia...... u nas byłby nadmiar Z okna kuchennego widac kto stoi przy furtce. Jak będzie to zwykły domofon, na razie jest jedynie kabel. A gdzie robicie kuchnię? Jest decyzja czy na razie przymiarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Sylwuś my bedziemy mieli domofon ale zastanawiamy sie gdzie go zamontować.rozplanowanie kuchni raczej wiadomo a i tak kontaktów nie da sie zrobic idealnie bo za parę lat wymienisz mebel czy sprzęt więc może gniazdko nie pasować akurat w tym miejscu.co do oświetlenia ogrodowego to wzdlóż chodnika będą jakieś lampy, mąż położy kabel a jak przyjdzie czas na robote to bedziemy sie zastanawiać jakie lampy kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 godziny masakryczne. To "nasze" jest od 6-tej do 17-tej chyba. Ale ciekawe jak rozwiązuja u Was to, ze jest dużo dzieci a powierzchnia przedszkola się przecież nie rozrasta dzieci jest ok. 70 a przedszkole zostało przeniesione do dużego, nowszego budynku gdzie jest jeszcze kilka pomieszczeń do zagospodarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 09.04.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 U nas dom oddalony od szosy jakieś 20 metrów - na razie nie wiem co będzie widać ale teść wczoraj rozszalował otwory okienne więc będę mogła wyjrzeć z kuchni i coś postanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.04.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 u nas odległość jeszcze większa bo 30 m ale myslę że domofon wystarczy, a robicie w końcu alarm? zmieniasz cos w ustawieniach kuchni, czy robicie tak jak kiedys planowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 09.04.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Alarm robimy a kuchnia zostaje taka jak była. Nie wiem jeszcze co ze zlewem, czy wrzuce go pod okno czy bardziej w róg, niech się nad tym właściwy człowiek nagłowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 09.04.2010 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A gdzie robicie kuchnię? Jest decyzja czy na razie przymiarki? Będzie nam robił ten sam chłopak co naszą obecną kuchnię sklecał Anetko, z tego spaceru to chyba nici, za oknem sine niebo i raczej nas dzisiaj podleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts