Karollinka 05.06.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Angie ja ci powiem że co jakis czas zmienia mi się koncepcja na meble kuchenne i nie tylko,wiele rzeczy mi się podoba jednak względy praktyczne chyba przeważą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 05.06.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Względy praktyczne ważna rzecz, na razie się nie wypowiem bo nie widziałam, nie użytkowałam. Jak przyjdzie do robienia kuchni to na pewno odwiedzę parę salonów i pomacam na wystawce wszelakie połyski a wtedy sprawa się rozstrzygnie. Na dzień dzisiejszy biały połysk jest w planach a jak wyjdzie to się okaże za czas jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.06.2010 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Dzień doberek, spieszę donieść, że instalacja odkurzacza centralnego rozprowadzona, piony kanalizacyjne są, woda na piętrze rozprowadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.06.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.06.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Dzień doberek, spieszę donieść, że instalacja odkurzacza centralnego rozprowadzona, piony kanalizacyjne są, woda na piętrze rozprowadzona Sylwia czy mogłabyś podać powody dla jakich się zdecydowaliście na odkurzacz centralny? Ja słyszałam wiele zalet ale nie widziałam tego urządzenia i ciężko mi powiedzieć czy powinniśmy mieć takie cudo w domu. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.06.2010 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Prawda jest taka, że ja nigdy nie miałam styczności z tym ustrojstwem a jedynie czytałam/słyszałam pochlebne opinie. Najważniejszą zaletą jest to, że nie trzeba inwestować w to cudo od razu. Można rozprowadzić rurki a kupno jednostki centralnej, która jest najdroższym elementem tej instalacji można odłożyć na lepsze czasy. Poza tym samo posiadanie instalacji centralnego odkurzania to brak zużytego powietrza w pomieszczeniach podczas odkurzania, nie trzeba ganiać z odkurzaczem w rękach, który przecież swoje waży – noszenie rury wydaje mi się bardziej poręczne, bardzo wygodna szufelka automatyczna w kuchni – to tak w wielkim skrócie. Napiszę jeszcze, że przy założonej długości węża 9m wyszły na dwa gniazdka + jedno w jednostce centralnej zlokalizowanej w kotłowni (u nas pralnia) i jedno wyciągnęliśmy przez zewnętrzną ścianę żeby ułatwić odkurzanie samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.06.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Ja mam dylemat co do odkurzacza centralnego, dywanów nie planuję bo Kinga ma uczulenie na kurz więc i tak musze codzien scierac podlogi na mokro, a jesli chodzi o kuchnię to dla mnie niezastąpione jest to: http://www.allegro.pl/item1058313065_reczny_odkurzacz_samochodowy_clatronic_700w.htmlja mam zelmera i jest super, okruszki ze stolu czy jakieś drobinki można w mig posprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.06.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Nie tylko na dywanach się zbiera brud, na płytkach/parkiecie/itp. również się brudzi i roznosi piach - ja tam swoje panelowo-gresowe powierzchnie mieszkaniowe przede wszystkim odkurzam a dopiero potem ścieram na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.06.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Wiesz ja jak usłyszałam o tym urządzeniu od razu miałam chęć i tak nadal myślę żeby zrobić odkurzacz centralny. Ciągle czytam o pozytywnych opiniach ale nadal nie widziałam tego cuda. Wiesz jak to jest jak się coś widzi na własne oczy to jest inaczej. Jak przyjdzie do nas hydraulik to jeszcze porozmawiam o tym cudeńku.Ja też zawsze najpierw odkurzam a następnie myję podłogi. Życia bez odkurzacza sobie nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.06.2010 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Ja tam uważam, że po to się wymyśla wszelkie udogodnienia żeby z nich korzystać. Wiadomo, że czasem przeszkodą jest cena ale tak jak pisałam wcześniej, nie trzeba od razu inwestować a koszt samej instalacji nie jest powalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.06.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Dzień dobry Sylwia jak z sobotą?? Przyjezdzacie pomacać lakierowane meble kuchenne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.06.2010 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Oooo, to już mamy zajęcie zorganizowane No chętnie przyjedziemy ale jeśli lakierować meble to bez córy :D Daj tylko znać o jakiej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 10.06.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Mam pytanko, czy już przed stropem trzeba tę instalację zakładać? Czy tam trzeba jakiś "plan rozprowadzenia" robić czy na "inteligecję" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.06.2010 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Projektu robić nie trzeba, każdy hydraulik zrobi taką instalację z marszu, trzeba się tylko zastanowić w których miejscach będą gniazdka. A generalnie to się robi na etapie reszty hydrauliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 10.06.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Oooo, to już mamy zajęcie zorganizowane No chętnie przyjedziemy ale jeśli lakierować meble to bez córy :D Daj tylko znać o jakiej porze Lakierować nic nie trzeba co najwyzej polerować, bo slady paluszków są wszedzie. Koniecznie zabierzcie córcię Mój mąż wraca do domupo 14, więc myslę, że juz od 15 moglibyśmy sobie posiedzieć z Wami na tarasie. Pasuje 15?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.06.2010 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 a może być 16?? zdążymy Olkę wyspać Nie wiem skąd mi się wzięło to lakierowanie mebli przecież wyraźnie jest napisane pomacać lakierowane meble kuchenne Łoj, czyżby już upał doskwierał o tak wczesnej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 10.06.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 dla mnie jeszcze lepiej 16 - zagonie męża do pomocy przy szykowaniu grilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.06.2010 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 No to super. Teraz tylko trzeba pogodę zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.06.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 cześć dziewczyny, ale wam się fajne spotkanie szykuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.06.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Nio, nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts