bero 12.11.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Poszło dwa razy przez psikus komputera, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 13.11.2009 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Że poszło 2 razy - nie szkodzi, co do reszty już tłumaczę. To prawda, że humus powinien być zdjęty na samym początku - nasze niedopatrzenie że tak się nie stało, no cóż, zdejmowaliśmy po wykopaniu dołków, było trudniej ale się udało Działki nie mamy niestety poziomej, jest spory spadek czego na fotkach nie widać, dlatego domek jest tak wyniesiony no i cóż - trzeba będzie "trochę" nawieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.11.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 [ z dziennika budowy ] Ja ciągle liczę na ładną pogodę a tu ciągle pada. Pan cieśla jeszcze ma tylko ułożyc dachówkę i okna i moja koniczynka będzie tak czekała do wiosny. Pozdrawiam Witam ponownie Mam już fotki. Zapraszam do mojego dziennika. Zachęcam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 18.11.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Ja ciągle liczę na ładną pogodę a tu ciągle pada. Pan cieśla jeszcze ma tylko ułożyc dachówkę i okna i moja koniczynka będzie tak czekała do wiosny. Pozdrawiam My również na tym samym etapie. Ciagle w oczekiwaniu na pokrycie chałupki i garażu blachą. Niestety poprzedni blacharz mówiąc kolokwialnie nas wystawił, a obecny z uwagi na kiepską pogodę nie może skończyć poprzedniej roboty, a więc i do nas nie ma czasu zawitać. Podobno w poniedziałek ma zacząć roboty - czas pokaże jak to będzie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.11.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Ja również się witam i mam nadzieję na owocną współpracę My jesteśmy na podobnym etapie, tylko pana od dachu wciąż ani widu ani słychu Witam:) Ja też na panów od dachu nie mogłam się doczekać, ale w końcu ruszyli z robotą. Myślę że przy dobrych chęciach do końca miesiąca skończą. Dzisiaj jedną stronę dachówką już pokryli. Więc oby tak dalej to nie długo zakończą. Ale kosztowało mnie to sporo nerwów, żeby dość z nim do porozumienia. A jakie macie plany co do Waszej koniczynki zimą? Pozdrawiam S&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 19.11.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Pokryć blachą, wstawić okna dachowe, zabić dechami wszelkie inne otwory i tyle. Niech sobie spokojnie zimuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.11.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Sylwia, ile płaciliście za metr ruukki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.11.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Sylwia, ile płaciliście za metr ruukki? 31zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.11.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witajcie No no widzę że i Wy ruszyliście z robotą, żeby udało się skończyć przed zimą. U mnie robota też idzie pełną parą. Życzę powodzenia i czekam na zdjęcia z ukończonym daszkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 27.11.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Piękne dzięki za dobre słowo Robota idzie w tempie błyskawicznym, mam nadzieję że w niedzielę uda mi się wybrać na budowę i co nieco uwiecznić. POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.11.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A jak wasz domek doczeka się dachu to co planujecie dalej robić? Zostawiacie wasz domek na zimę tak jak jest czy dalej będziecie coś robić. Do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 27.11.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A jak wasz domek doczeka się dachu to co planujecie dalej robić? Zostawiacie wasz domek na zimę tak jak jest czy dalej będziecie coś robić. Do usłyszenia Planujemy dać koniczyce nieco zimowego oddechu. Jak widać na zdjęciach większość otworów jest już zabita dechami, jak skończymy z dachem to zabezpieczymy resztę i do wiosny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 03.12.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam! ladna ta wasz koniczynka i dach juz nawet ma po szybkim przeczytaniu dziennika musze powiedzeic ze wspolczuje z ta pierwsza ekipa ze tak sobie uciekła no ale było minęło domek urósł bez nich! śliczna dzidzia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.12.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 wszystkie trzy koniczynki tzn wasza, nasza i Sylwii i Radka będą miały grafitowe dachy:) piękne, długo namawiałam męża na ten kolor aż go urobiłam:) kominy mamy w jasnym kolorze i boje się czy nie będą sie brudzić, sylwia, jaki planujecie kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.12.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Co do kominka to nie mam pojęcia jaki Nie rozglądaliśmy się za kominkiem bo to dla nas temat odległy, pewnie dopiero na wiosnę zaczniemy coś szukać. Jeśli chodzi o jasny komin to na pewno wygląda fajnie z grafitowym dachem, przy kotłowni gazowej to nie problem ale jeśli planujecie kocioł na paliwo stałe to niestety brudził się będzie. Ale skoro już jest to nie ma się co zamartwiać na zapas, tylko cieszyć się trzeba z ładnego komina a będzie co będzie - potem się będziecie martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.12.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 planujemy piec na miał albo ekogroszek, no właśnie tego się obawiałam że może zaraz byc czarny, no ale narazie cieszy oko a jak się ubrudzi to będziemy się martwic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.12.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 My również zasilimy szeregi "ekogroszkowców" dlatego mamy ciemny komin...... Życie i tak zweryfikuje nasze wybory...... A kocioł już wybrany? Jakiej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 14.12.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Sylwia, pisałaś ze nie planujecie na zimę wstawiać okien ale może warto porobic wyceny bo w wielu firmach do połowy stycznia sa duze rabaty i można dostać atrakcyjne oferty cenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.12.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Mamy taki zamiar, ale zaczniemy za tym biegać dopiero po nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 15.12.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ech jak sobie pomyślę, że rok temu byłam na podobnym etapie to aż łezka w oku się kręci. Zaraz po Nowym Roku weźcie się za szukanie okien - mówię Wam to sie tak tylko wydaje, że będzie duuużo czasu. Na wiosnę wszystko rusza z kopyta i ciężko o montaż no i przede wszystkim dobra cenę. Najlepiej zalatwić sprawę jeszcze w styczniu. Jeszcze raz ostrzegam przed trójkatami. Nie pamietam czy Wam mówiłam, że oprócz braku mocowania na przecowprostokątnej (czyli do dachu) jest jeszcze problem z mocowaniem do ściany (tej między dwoma trójkatami). Niby wszytko pięknie, bo ścianka ładna, tylko, że projekt (i zazwyczaj ekipy montażowe) nie uwzgledniają grubości tynku. Lepiej zamóic okna mniejsze o te 3-4 cm, żeby później okno uchylało sie swobodnie, a nie tak jak u mnie na styk przy ścianie. Do tego warto zrobic te okna kilka cm nizsze, bo potem nie ma miejsca na nawet najwęższy karnisz. Mam teraz spory kłopot z tym oknem - rolety nie mozna zamontowac, karnisz jak juz to tylko montowany na oknie i to koniecznie bezinwacyjnie, bo inaczej traci się gwarancję. Przed Wami teraz najtrudniejsze wybory, ale jeśli dobrze sie zorganizujecie to sprawi Wam to nie lada przyjemność. Życzę Wam, żeby omonęły Was te wszystkie prblemy i chwile załamania jakie my mieliśmy. Bo nie ma to jak uczyć się na cudzych błędach. A po Nowym Roku zapraszam na kawę i ciasto już do zamieszkanej Koniczynki Karollinka Wy też możecie czuć się zaproszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts