sylwiapaweł 24.06.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ha ha, montaż błyskawiczny ale wyłącznie w programie graficznym - paint na potrzeby własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.06.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ha ha, montaż błyskawiczny ale wyłącznie w programie graficznym - paint na potrzeby własne No to teraz kilka dni czekania i drzwi będą wstawione w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.06.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Trzeba się najpierw umówić na pomiar, potem zamówić a potem czekać.....do października Drzwi chcemy zamontować po tynkach, które są ustawione na wrzesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.06.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 No to w takim razie sobie poczekacie na drzwi. Nie wiem czy czytałaś u Kasi w komentarzach na temat odkurzacza centralnego. Zaczynam głupieć w tym temacie. Każden podaje inne koszty. Ja rozmawiałam z hydraulikiem o cenach materiałów bez jednostki i ten mi powiedział że to koszt około 1500 zł. A Kasia pisze że jest to około 300zł. Sylwuś może ty mi powiesz ile u Was to kosztowało. Zaczynam już głupieć każden mówi co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.06.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Własnie dopytałam małża - coś ponad 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.06.2010 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Standardowe gniazdko kosztuje naprawdę mało, te droższe około 100 -140zł, plus szufelka plus wąż i końcówki do sprzątania, hmmmmm. ale to nadal nie wychodzi 1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.06.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Własnie dopytałam małża - coś ponad 300zł Hmm to nawet jak by dodać robociznę to 1500zł to strasznie dużo. I to tego co już macie to tylko po zastaje dokupić jednostkę centralną wraz z gniazdami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.06.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 ok, ok dziewczyny, super te Wasze obliczenia- wynika z nich że i ja bedę miała odkurzacz centralny:) powiedzcie tylko czy to samemu można zrobić, czy ekipa musi choc to chyba nic skomplikowanego, czy materiały da sie kupic w sklepie hydraulicznym czy innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.06.2010 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Materiały do kupienia w sklepie/hurtowni hydraulicznej - to normalna instalacja jak każda inna. A na tą chwilę mamy do dokupienia gniazda, wąż, szufelki, końcówki do sprzątania i jednostkę centralną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.06.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Dzięki za tą podpowiedź. Już teraz wiem jak rozmawiać z moim fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.06.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 A jeszcze zapytam ile gniazd będzie u Was? Mi zaproponowano 2 na górze, szufelkę w kuchni i wiatrołapie, gniazdo w salonie i w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.06.2010 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Na stronie Disana masz cennik, można popatrzeć co ile kosztuje orientacyjniehttp://www.disan.com.pl/go.live.php/PL-H38/cennik.html A my mamy jedno gniazdko zewnętrze - odpowiednika waszego garażowego do odkurzania samochodu, jedno gniazdko w holu - tym ogarniemy cały parter, jedno gniazdko w jednostce centralnej umieszczonej w kotłowni/pralni i jedno gniazdko w korytarzyku na piętrze - wystarczy na wszystkie pomieszczenia. Oczywiście wszystko to przy założeniu długości węża 9,0m. Dodatkowo szufelka w kuchni i chcę jeszcze dołożyć (bo na razie nie mamy) szufelkę w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.06.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Bo my rozważaliśmy wcześniej wspomnianą wersję z wężem 7 m. No ale i tak muszę jeszcze raz porozmawiać z moim fachowcem o cenach. co do szufelki w wiatrołapię myślę że to jest super pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.06.2010 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Co do rozmieszczenia gniazdek to sama zadecyduj gdzie Ci będzie wygodnie. Rozwiń sobie miarkę czy jakiś sznurek na 7, 9 czy ile tam chcesz metrów (różne długości różne firmy proponują choć wydaje mi się, że 9metrowy wąż to już dużo) i pospaceruj po pomieszczeniach, zobacz z którego miejsca najlepiej da się ogarnąć najwięcej. U nas (logicznie przyjmuję że u Was również) z gniazdka przy schodach na piętrze sięgamy 9metrowym w każdy zakamarek każdego pomieszczenia, nie rozumiem więc po co 2 gniazdka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.06.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Wcześniej nie mierzyłam tylko tak na oko wydaje mi się że jak sypialnia wraz z garderobą ma długość 8m to z gniazda na korytarzu nie wystarczy mi wąż 7 m. I stąd te 2 gniazda na górze na wąż 7m. Ale dzięki za podpowiedź, sama pomierzę ze sznurkiem tak jak polecasz. I wtedy zadecyduję. Dziękuję ślicznie PS Elektryk polecał mi również rekuperator. Tylko szkoda że to nie jest na naszą kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.06.2010 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 My wstępnie mierzyliśmy z wężem 7m ale jak dobrze pamiętam ustawienie pokoi jest takie, ze 2 gniazda nie wystarczą. Z gniazda przy schodach sięgniesz do sypialni, garderoby i łazienki. Lokalizacja drugiego gniazda jest wątpliwa bo jeśli w korytarzyku to nie sięgniesz do końca każdego z pokoi a jeśli w którymś z pokoi to do drugiego też nie sięgniesz. Ot i wychodzą trzy gniazda – korytarzyk przy sypialni i po gniazdku z pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 24.06.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Wcześniej nie mierzyłam tylko tak na oko wydaje mi się że jak sypialnia wraz z garderobą ma długość 8m to z gniazda na korytarzu nie wystarczy mi wąż 7 m. I stąd te 2 gniazda na górze na wąż 7m. Ale dzięki za podpowiedź, sama pomierzę ze sznurkiem tak jak polecasz. I wtedy zadecyduję. Dziękuję ślicznie PS Elektryk polecał mi również rekuperator. Tylko szkoda że to nie jest na naszą kieszeń. My się mimo tej ceny zdecydowaliśmy na rekuperator, mam nadzieję, że będzie służył... W sumie za robocizne i całe urządzenie wraz z resztą materiałów zapłaciliśmy ok 14tys... a już bym miała za to meble do kuchni ale się skądś kasiorkę na kuchnie wykombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.06.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Dla nas mimo wszystko to i tak jest to dużo. Ale urządzenie jest godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 06.07.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Dzień dobry Dawno mnie nie było na FM Dziewczyny o rekuperatorach się nie wypowiem, bo nie mam - nam kiedyś odradzili, ale możliwe, że popełnilismy błąd Co do odkurzacza to juz niedługo będę mogła podzielić sie wrażeniami z jego użytkowania Dzięki mężowi Sylwii udało mi sie wybrać jednostkę A tak na marginesie - poszukując jednostki natknęłam się na wiele informacji na temat cen instalacji i powiem Wam, że te 1500 zl za instalacje to tak moze byc jak instaluje firma - wyczytałam, że biorą od 240 do 350 za punkt (gniazdo lub szufelka). Moim zdaniem to za dużo, tym bardziej, że nie ma wielkiej filozofii przy położeniu tej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.07.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 cześć Sylwia, gdzie sie podziewasz?pewnie u Was roboty ida pełną parą, jak zajrzysz na fm to aby bedziemy podziwiac postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts