sylwiaradek 13.07.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 cześć Sylwia, gdzie sie podziewasz? pewnie u Was roboty ida pełną parą, jak zajrzysz na fm to aby bedziemy podziwiac postępy. Dzień doberek Brak gospodarza i tylko echo słyszę. Pozdrowionka Sylwuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 14.07.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Cześć Przede wszystkim dziękuję Sylwia za pomoc Twoje zdjęcie z łukiem pozwoliło mi w spoóśb jasny i klarowny wytłumaczyć majstrowi jak chcę ten łuk mieć zrobiony i jak ma się łuk do wieńca My też będziemy mieć odkurzacz centralny- wywalczyłam Teraz zastanawiam się nad reperkuratorem. Czy ktoś z Was policzył jak szybko się to urządzenie zwraca? Bo tutaj musze mieć silne argumenty dla Lubego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 18.07.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Przybiegłam noca sie przywitać i zmykam do wyrka, bo padam na pyszczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 19.07.2010 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witanko, długo mnie tu nie było i nie zapowiada się na razie że się poprawię. Firma moja zmieniła siedzibę i jak na razie internetu niet, a w domku to nie ma kiedy...... U nas przyłącza zrobione, woda w domku płynie ale ja nic nie wiem, nie widziałam, nie macałam.......Mam nadzieję, że uda się wyrwać niedługo na budowę i nadgonić zaległości w dzienniku. Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.08.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 cześć, jak dawno nikt tu nie zaglądał, Sylwia widze że udzielasz się w wątku ogrodowym a powiedz co sie dzieje w koniczynce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 17.08.2010 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Aaaa witam, brak mi czasu ostatnio na wszystko. Internet mi w prawdzie podłączyli ale głównie wpadam na chwilkę, rzucę okiem na wasze wpisy i zmykam. W ogrodowym i owszem, wrzuciłam swoje zamysły do oceny i cieszę się bardzo bo parę rad dobrych dostałam nie ma to jak świeże spojrzenie na temat.... W koniczynce nic się nie dzieje. Na budowie nie byłam od wieków, są przygotowania do skończenia instalacji w tą sobotę no i przymierzamy się do wylania schodów wejściowych i tarasu. A we wrześniu to już tynki są umówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Cześć Widzę że budujecie domek w pięknej okolicy, dokoła zielono. U nas póki co wszędzie pola. Sąsiedzi jeszcze nie zasadzili żadnych drzewek, więc póki co szaro dookoła. Tak patrzę na wasz taras i zastanawiam się ile poszło materiały na niego. Czy bardzo jest drogi taki taras? My jeszcze swojego nie zaczęliśmy robić. Bo nie wiemy czy zrobić taki jak Twój czy może z samej kostki ułożyć. Ciekawa jestem Waszego tarasu, więc wtedy może podejmiemy decyzję co do naszego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2010 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Co do ceny desek i zbrojenia to się nie orientuję ale wiem, że pójdzie ok.9m3 betonu- to już jakoś wizualizuje koszty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Co do ceny desek i zbrojenia to się nie orientuję ale wiem, że pójdzie ok.9m3 betonu- to już jakoś wizualizuje koszty.... A teren pod taras był wysypany piachem? To czego nie widać pod folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A i jeszcze jedno spotrzerzenie, wieszając rynnę, pamiętaliście o ociepleniu na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2010 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A teren pod taras był wysypany piachem? To czego nie widać pod folią? Dokładnie tak, wysypany piachem i zagęszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2010 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A i jeszcze jedno spotrzerzenie, wieszając rynnę, pamiętaliście o ociepleniu na zewnątrz? Hmm, w sprawy techniczne wnikam niewiele - wszystkim tym zajmuje się Paweł dlatego moja wiedza jest dość ograniczona, ale myślę że wszystko jest w najlepszym porządku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Na kolejnym zdjęciu, dobrze widać, że rynny są daleko od ścian. Więc na pewno jest ok. Zwracam uwagę na takie szczegóły bo u nas to ja nadzoruję wszystkie prace. Fajnie jest pooglądać inne zdjęcia z podobnym domkiem. A kiedy ruszacie z tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2010 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Jak tylko wylejemy schody wejściowe..... Na razie dzień za dniem pada niestety ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 29.09.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 To prawda. U nas dzisiaj nie pada, ale jest zimno i szaro. Może w październiku będzie cieplej. Dobrze by było żeby pogoda dopisała to tynki by szybciej wyschły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 29.09.2010 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Na kolejnym zdjęciu, dobrze widać, że rynny są daleko od ścian. Więc na pewno jest ok. Zwracam uwagę na takie szczegóły bo u nas to ja nadzoruję wszystkie prace. Podziwiam, owszem mąż sporo rzeczy ze mną konsultuje - do mnie na przykład należało rozplanowanie kuchni, elektryki, ogrodu, ale większość technicznych zagadek jednak leży na jego barkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.09.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 cześć Sylwia, jak to dobrze że wróciłaś na łono fm:)skoro wszystkie 3 koniczynki sa na podobnym etapie to bedziemy mogły sie na bieżąco wymieniać spostrzeżeniami i radami.No i ja zacznę od pochwalenia uporządkowanego placu boju, jak dojda schody i taras to juz bedzie widac jaki domek piekny.U nas o tarasie narazie nie myslimy ale schody trzeba zrobic i w takim razie jaki jest orientacyjny koszt? materiały i robota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 12.10.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Cześć :) Dziękuję za wszelkie informacje dotyczące ogrodów:) Sadzenie w tym roku jesienią jakich kolwiek roślinek na naszej działce to nie zbyt dobry pomysł. Od ponad tygodnia codziennie w nocy są przymrozki, a do tego jeszcze silne wiatry. Nie wiem czy to co jest posadzone w tym roku mi nie zmarznie. Thuje owinełam włókniną, mam nadzieje że je ochroni zimą. Czy wyliczaliście już ile materiału potrzebne jest na ocieplenie poddasza i jaki jest to koszt. My mamy zamiar ruszyć z poddaszem w listopadzie ale nie wiem jaki będzie tego koszt. Nasz murarz miał przyjść nam wymierzyć ale do tej pory nie było go. Dzięki Pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 12.10.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 hmmm, ja też się zastanawiam nad tymi moimi nasadzeniami. Niby brzozy sadzi się w okresie październik-listopad, ale w tym roku faktycznie szybko przymrozek złapał i się trochę obawiam..... O poddaszu jeszcze nie myśleliśmy, na razie czekamy na tynkarza a potem zobaczymy..... Mamy jeszcze w planach wstawić drzwi garażowe a reszta chyba na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.10.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 cześć, Sylwia widzę że zrobiliscie schody wejściowe, pokaż zdjęcie całych jak wyglądają?my planujemy zrobic na wiosne i nie wiem czy maja byc takie jak w projekcie rozchodzące sie na boki czy takie proste, i ile Was kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts