sylwiapaweł 13.12.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Dolna łazienka jest faktycznie mała, ale przecież nie ma to być salon kąpielowy a jedynie pomocne miejsce na "szybkie siku" :D Tak ja to widzę, dlatego mi ten mały metraż nie przeszkadza. Główna łazienka jest na piętrze i tego się trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 13.12.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Witaj Kasiu Mieszkam co prawda w koniczynce 2g i mam inna łazienkę, ale pod schodami mam spiżarkę i orientuję się jakk to wygląda. Powiem Ci, że jeśli zrobicie tak jak jest w projekcie to będzie faktycznie malutka ta łazienka. jest jednak sposóbna powiększenie tego pomieszczenia. My pogłębiliśmy miejsce pod schodami o jakieś pół metra, dzięki temu mogę spokojnie stać pod spocznikiem. Wg mnie moja spiżarka jest na tyle duża, że spokojnie mogłaby tam być łazienka. W takiej wersji, jak jest w Waszym projekcie to ja sobie nie wyobrażam wc. Cześć Sylwia Co tam u Was słychać. Widzę, że już sporo zrobiliście. Super pomysł z ogrzewaniem ściennym - my planowaliśmy zrobić takie ogrzewanie w salonie, ale nasz hydraulik nam odradził - teraz wiem, że zrobił to, bo się bał, że coś nie wyjdzie (nigdy w życiu tego nie widział). Edytowane 13 Grudnia 2010 przez kasiaa256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 13.12.2010 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Kasiu droga, to ogrzewanie to w dużej mierze dzięki Tobie powstało, to Ty mnie natknęłaś tym pomysłem gdzieś dawno temu w komentach Karolinki (albo innych.... ) Zobaczymy jak to będzie wszystko hulało....... A skoro już się objawiłaś, to opowiedz coś więcej o drzwiach PCV, jak wrażenia po drugiej zimie? Nie przemarzają, nie są mocno zimne? My ciągle w tej kwestii nie podjęliśmy decyzji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 13.12.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Z drzwi jestem zadowolona - powiedzmy dobry stosunek ceny do jakosci. wiadomo chciałoby sie wiecej, ale za tą cene to i tak myslę, że duzo dostalismy. Z przemarzaniem nie mamy problemu. W najwieksze mrozy (blisko -30 stopni) zeszłej zimy jedynie na zamkach widać było szron, ale to samo mieli sasiedzi na drewnianych drzwiach. wiatrołap mamy bardzo ciepły, bo podłogówka super grzeje. Jedyny minus tych drzwi to to, że nie są szczywne. nie wiem czy dobrze ci wytłumacze o co mi chodzi. Powiedzmy, że jak trzasnę drzwiami, to tak jakby doswietła się ruszały. Są takie jakieś "elastyczne". Ich dużym plusem jak dla mnie jest łatwość zamykania własnie przez takie trzaśniecie - nasza Ola nie ma trudności z ich zamkniecie, bo nie musi używac klamki - pchnie lub pociagnie mocniej i drzwi same się zamykają. I to jej pchnięcie jest dość lekkie - nie ma efektu trzaskania drzwiami tylko takie właśnie lekkie domknięcie. Bardzo chciałam miec drewniane drzwi, ale cena była wysoka. Dośc długo sie zastanawialiśmy - bałam się plastików do samego końca. Obiecywałam sobie, że najwyżej za kilka lat zmienie na drewniane, a teraz myślę, że chyba już bym drewnianych nie chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia s 13.12.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 CześćDzięki za odpowiedź musimy się w takim razie zastanowić i może choć troszkę ją powiększyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.12.2010 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Dziewczyny, bardzo mnie cieszy to co piszecie. Czas jakiś temu byliśmy już zdecydowani na te PCV-ki ale potem przyszła refleksja że jak "na całe życie" to może jednak warto się spiąć i zakupić drewniane. Ceny jednak przy wielkości naszych koniczynkowych otworów montażowych są dość przytłaczające..... Przez chwilę nawet rozważaliśmy zmniejszenie otworu drzwiowego ale żal trochę tych doświetli. No ciekawe czy się wyrobimy z montażem bram garażowych przed świętami - taki był umówiony termin realizacji ale na razie cisza w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.12.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Dolna łazienka jest faktycznie mała, ale przecież nie ma to być salon kąpielowy a jedynie pomocne miejsce na "szybkie siku" :D Tak ja to widzę, dlatego mi ten mały metraż nie przeszkadza. Główna łazienka jest na piętrze i tego się trzymam Dziewczyny, szczególnie te co dopiero budowe zaczynają, my powiększyliśmy dolną łazienkę o wnękę prysznicową i dzieki temu wcale nie jest taka mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.12.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witaj Kasiu Mieszkam co prawda w koniczynce 2g i mam inna łazienkę, ale pod schodami mam spiżarkę i orientuję się jakk to wygląda. Powiem Ci, że jeśli zrobicie tak jak jest w projekcie to będzie faktycznie malutka ta łazienka. jest jednak sposóbna powiększenie tego pomieszczenia. My pogłębiliśmy miejsce pod schodami o jakieś pół metra, dzięki temu mogę spokojnie stać pod spocznikiem. Wg mnie moja spiżarka jest na tyle duża, że spokojnie mogłaby tam być łazienka. W takiej wersji, jak jest w Waszym projekcie to ja sobie nie wyobrażam wc. Cześć Sylwia Co tam u Was słychać. Widzę, że już sporo zrobiliście. Super pomysł z ogrzewaniem ściennym - my planowaliśmy zrobić takie ogrzewanie w salonie, ale nasz hydraulik nam odradził - teraz wiem, że zrobił to, bo się bał, że coś nie wyjdzie (nigdy w życiu tego nie widział). popieram pomysł Kasi, my dzięki niej zrobiliśmy tak samo z tą spiżarką, tzn. obnizylismy ją o dwa schodki i teraz jest całkiem spora i funkcjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.12.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Z drzwi jestem zadowolona - powiedzmy dobry stosunek ceny do jakosci. wiadomo chciałoby sie wiecej, ale za tą cene to i tak myslę, że duzo dostalismy. Z przemarzaniem nie mamy problemu. W najwieksze mrozy (blisko -30 stopni) zeszłej zimy jedynie na zamkach widać było szron, ale to samo mieli sasiedzi na drewnianych drzwiach. wiatrołap mamy bardzo ciepły, bo podłogówka super grzeje. Jedyny minus tych drzwi to to, że nie są szczywne. nie wiem czy dobrze ci wytłumacze o co mi chodzi. Powiedzmy, że jak trzasnę drzwiami, to tak jakby doswietła się ruszały. Są takie jakieś "elastyczne". Ich dużym plusem jak dla mnie jest łatwość zamykania własnie przez takie trzaśniecie - nasza Ola nie ma trudności z ich zamkniecie, bo nie musi używac klamki - pchnie lub pociagnie mocniej i drzwi same się zamykają. I to jej pchnięcie jest dość lekkie - nie ma efektu trzaskania drzwiami tylko takie właśnie lekkie domknięcie. Bardzo chciałam miec drewniane drzwi, ale cena była wysoka. Dośc długo sie zastanawialiśmy - bałam się plastików do samego końca. Obiecywałam sobie, że najwyżej za kilka lat zmienie na drewniane, a teraz myślę, że chyba już bym drewnianych nie chciała. Mam nadzieje Kasiu że za kilka lat bedziemy mogły napisać to samo. Ostatnio tez mówiłam znajomym o tych naszych drzwiach, że takie elastyczne i miekkie, właśnie chodziło mi, że tak delikatnie można je zamknąć i nie ma efektu kłapania drzwiami. Z naszymi narazie tez nic się nie dzieje i licze że tak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 15.12.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Dziewczyny, szczególnie te co dopiero budowe zaczynają, my powiększyliśmy dolną łazienkę o wnękę prysznicową i dzieki temu wcale nie jest taka mała. dziewczyny nasze dolne łazienki są ogromne w porównaniu do tej z Koniczynki 3 - tam jest łazienka pod jednym biegiem schodów. Kasia s myslała, że u nas też tak jest. Ja sobie nie wyobrażam wstawienia pod schody sedesu i umywalki. Moi teściowie mieli w bloku takie małe wc - żeby się dobrze ubrać trzeba było otwierać drzwi Przed chwilką robiłam zdjecia mojej spizarki pod schodami i w sumie w takiej wersji jak ja mam mogłoby wc być - pod spocznikiem jest wysokośc około 2 m. Natomiast w wersji z projektu to wc ma 90 cm szerokości i z 1,5 m długości przy czym tylko jakieś 70-80 cm ma wysokość ok 2 m, potem jest coraz nizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.12.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Pomysł ze spiżarką faktycznie dobrze rozwiązany, widziałam u Kasi jak to wygląda i naprawde jest sporo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 16.12.2010 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 My ze spiżarki zrezygnowaliśmy ale gdybym miała robić to tylko właśnie taką jak u Kasi - pogłębioną. Rozwiązanie z projektu jest nietrafione..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.12.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 My tez przez moment mieliśmy zrezygnowac ze spiżarki ale jak narazie nie będziemy miec garażu wiec wielu rzeczy nie mielibysmy gdzie trzymać. Poza tym zlikwidowalismy spiżarke w kuchni więc juz wogóle nie byłoby kącika na różne duperele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 16.12.2010 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Wracając do mebli kuchennych w połysku - nam takową kuchnię wycenili na około 14tys. Drogo czy tanio tego nie wiem, bo robiliśmy tylko jedną wycenę tak dla orientacji więc porównania nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 16.12.2010 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 A tu nieco inne spojrzenie na białą kuchnię:Do białych frontów ciemny, drewniany blat i metaliczne płytki na ścianie http://www.goldmann.com.pl/meble/c3.jpg http://www.goldmann.com.pl/meble/c2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.12.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Powiem tak, 14 tys to nie jest mało, wiadomo że dla niektórych to nie sa wielkie pieniądze, ale nasza kuchnia jest niewielka, mebli nie ma az tak duzo. Ja niby myślałam żeby zmieścić się w 15 tys ale najlepiej było by kupić za ok. 12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.12.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 A tu nieco inne spojrzenie na białą kuchnię: Do białych frontów ciemny, drewniany blat i metaliczne płytki na ścianie http://www.goldmann.com.pl/meble/c3.jpg http://www.goldmann.com.pl/meble/c2.jpg PIĘKNA!!!!!!!! moje marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 16.12.2010 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Hmmm, kuchnia wyceniana była u chłopaka, który robi w cenach konkurencyjnych jako firma jednoosobowa..... Ciekawe jaka by była kwota zaproponowana przez profesjonalne studio mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 16.12.2010 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 PIĘKNA!!!!!!!! moje marzenie. Wyszperałam przed chwilką na allegro, jest tam też cennik poszczególnych szafek - zaraz znajdę linka to wrzucę proszę: http://allegro.pl/kuchnia-lakier-dowolny-kolor-makasar-3-7-mb-i1298570867.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 16.12.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 ja własnie dostałam wycenę kuchni, projekt wrzucilam do dziennika swojego, razem z montazem wyszlo nam 11 tys. oczywiscie mozna negocjowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts