iwett27 02.06.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Jestem na etapie gniazdek elektrycznych i włączników i teraz mam dylemat: nasz elektryk proponuje nam firmę LEGRAND...fakt zapewne dobra ale cena!!!!!! Warto wydac tyle pieniędzy na kontakty????? Troche nam szkoda bo wiadomo wykończeniówka zbiera zniwa...czy te np z Castoramy są kiepskie jakościowo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 02.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 tez chcialabym wiedziec, zastanawiam sie czy poza wygladem roznia sie czyms jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 02.06.2009 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No włąsnie nasz elektryk twierdzi ze sa bardziej wytrzymałe itd...ale obecnie mam w mieszkaniu od 10 lat te "tanie" i oprócz tego ze troche p[ozółkły nic im nie jest...wiec nie wiem...niby chce miec w nowym domu rzeczy dobre ale ceny mnie przerazają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 02.06.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 zależy jaki legrand. Cariva np. to raczej z górnej półki nie jest. Za włącznik z ramką ok. 6 zł. kupowałam właśnie dlatego, że taki tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.06.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Technicznie są lepsze co absolutnie nie oznacza, że nie można innych użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 02.06.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Też mam Legranda w kolorze ecri,bo taki się podobał.A że najtańsza seria?Mnie to nie przeszkadza.Nie widze różnicy w tych po 20,40 zł a w tych za 6,8 zł więc po co przepłacać Ale kazdy kupuje takie,na jakie go stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.06.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 .... no własnie .... tez sie zastanawiam ....a Berker to wyższa półka niz Legrand ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 02.06.2009 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Berker podobno tańszy, chociaz jak przegladam na allegro to ceny pomiedzy np legrand carriva a stena life. Beker jest posrodku. Wszystkie właczniki i kontakty Bekera wycenili mi na 2000zl:((( Troche duzo jak na same kontakty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.06.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 10 lat miałam w mieszkaniu jedne z najtańszych kupione w castoramie, białe - nie pożółkły i nie zepsuły się. Pewnie teraz wezme te z górnej półki bo podobaja mi sie duże proste kwadratowe i oczywiście nie białe. Decyzja zapadnie na dniach, ale jakbym decydowała sie na białe to bym nie przepłacała. U rodziców równiez w domu kontakty doskonale działaja juz przeszło 15 lat i nie było z nimi żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.06.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 a jakie sa uniwersalne ? kremowe ?do klasycznego wnetrza jakie polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.06.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 a jakie sa uniwersalne ? kremowe ? do klasycznego wnetrza jakie polecacie ? białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 nie żółkną ?i nie rażą przy kolorowych ścianach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 02.06.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Ja mam w mieszkaniu od 6 lat Legrand Suno. Jestem bardzo zadowolony. Fakt najtansze nie byly. Do budowanego domu planuje zakup Legrand Sistena in One. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.06.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Czy żółkną nie wiem, moje nie (w obecnym mieszkaniu mam jakieś no-name). Białe dobrze komponują się z różnymi kolorami ścian, a jeszcze lepiej aluminiowe, ale taki kolor trzeba lubić i nie jestem pewna, czy do klasycznego wnętrza pasowałyby takie "nowoczesne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 02.06.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 kupiłam wczoraj w castoramie legrand'y, nie wiem jaka seria, chyba z tych tańszych, ale mnie się bardzo podobają i ideanie pasuję - są kremowo białe, takie mleczne Takie małe coś, a naprawde zdobi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 03.06.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Wszystko zalezy od zasobnosci portfela Te najtansze moga byc zawodne ale wszystkie inne nie powinny sie psuc, bo taki przelacznik to prosta konstrukcja. Wazne z jakiego "plastiku" jest zrobiony wlacznik, daje on gwarancje trwalosci koloru i twardosc, moim zdaniem minimum to polweglan, ABS i PP jest za miekki. Placi tez sie za design. Niektore serie sa "ergonomiczne" w montarzu dla elektryka inne nie. Jedna z najtanszych seri modulowych to BASIC Kontakt-Simona. I jeszcze jedno, warto popytac w hurtowniach przy zakupie osprzetu na caly dom na pewno wynegocjuje sie lepsza cene niz w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 03.06.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Na allegro znalazłam takie oto wyłączniki i gniazdka: http://www.allegro.pl/item641389590_ramkowy_wylacznik_podwojny_rozne_kolory.html http://www.allegro.pl/item648901371_ramkowe_gniazdo_pojedyncze_z_bolcem_opal_kolory.html Ładne, tanie i w fajnych kolorach. Zna ktoś te produkty? Może ktoś uświadomić mnie jaka jest różnica między wyłącznikiem krzyżowym a schodowym? dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 03.06.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Hmm.. Zapomnialem ze jeszcze jest malowany osprzet Prosze sie zastanowic jak bedzie wygladal przelacznik np w salonie po 2 latach urzytkowania gdy przetrze sie farba? Czym sie rozni wylacznik schodowy od krzyzowego? Z krzyzowego da sie zrobic schodowy a na odwrot nie Krzyzowy ma 4 wyprowadzenia (to tak jakby dwa wylaczniki w jednej obudowie) stosuje sie go gdy trzeba wlaczac jedna lampe z wiecej niz dwoch punktow. Schodowy stosuje sie wtedy gdy lampe wlacza sie z dwoch punktow. Np na schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.06.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 a jakie to są wyłączniki "świecące" ? Jak jest wyłaczony to w nocy świeci i go widac jak sie idzie do łazienki po ciemmku, a jak jest właczony to nie świeci ....Jak one sie "nazywają" ?A jeszcze jakies inne bajery są ? Nowości, o których sie nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 03.06.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Bajery? Ograniczone tylko ludzka pomyslowoscia Sa wylaczniki sensorowe (nic sie nie przelacza tylko dotyka) na klasniecie na pilota, plus cala masa sciemniaczy. Te swiecace to z neonowka, choc chyba gdzies widzialem z diodami LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts