wg 25.11.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Witam,Wymyśliłem sobie żeby na krokwie dać gipsokarton lub inne podobne płyty a na to ocieplenie. Od środka widać wtedy krokwie - ładnie wykończone i dolną powierzchnię gipsokartonu. Czy tak można? A może ktoś tak ma u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.11.2003 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Wymyślić to może sobie wymyśliłeś ale nie jest to pierwszy pomysł. Na rynku są specjalne poszycia do takiego zastosowania. Niektórzy wpadają na pomysł aby zaadaptować starą stodołę lub inny budynek gospodarczy z bardzo dobrze zachowaną wiźbą dachową. Te płyty to dość sztywna masa (coś jak pianka do okien ale bardziej sztywna) warstą ochronną na zewnątrz. Może być warstwą finiszową ale ja bym w tym wszystkim zastosował jeszcze w jakiś sposób wietrzenie dachu (szczelina jest niestety powietrza do prawidłowego funkcjonowania dachu).Na Twoim miejscu zastosowałbym tradycyjny dach a po wykonaniu skosów na poddaszu (płyta GK, boazeria ...) zamontowałbym imitację krokwi. Masz wszystko co potrzeba: dobry dach i miłą estetykę według własnych upodobań a koszt Twojego wydziwiania jest dość drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 25.11.2003 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Są takie systemy (ale płyta GK jest niepotrzebna): z płytami styropianowymiz wełnąz płytami poliuretanowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.11.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Przejrzałem pliki, które podał Szaruś (dzięki) i o czymś takim właśnie mówiłem. Kiedyś, raz to widziałem (w Sopocie) ale podejrzewam, że jest to dość drogie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 25.11.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Z poliuretanem to drogie, ale ze styropianem albo wełną to nie powinno byc wiele droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts