Richard_S 25.11.2003 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Witam Państwa.. Czy ktoś z Państwa używa takiego piecyka do ocieplenia domu?? Jesli tak to może pomożecie mi Państwo??? Otóż... z uwagi na cieplo jakie mialem w domu po prostu wyłączyłem ten piecyk... tym czerwonym przyciskiem.. tak aby zgasl mi nawet plomyk kontrolny (wtajemniczeni na pewno wiedzą o co chodzi) Otóz... teraz za zadne skarby nie mogę tego piecyka uruchomic... plomyk kontrolny w ogóle nie chce się zapalać... Wygląda na to że termopara nie przekazuje sygnału elektrycznego to elektrozaworu umieszczonego w Zespole Wodno-Gazowym.... i przez to nie można udrożnić kanału dopływowego do świeczki płomienia kontrolnego... W sklepach mówią mi że albo czujniki spalin które są szeregowo podłączone z termoparą się odłączyly.. albo sam elektrozawór... a moze tez sama termopara... Ja jednak dziwie się co się mogło stac??? przecież ja tylko wyłaczylem ten piecyk wg instrukcji... moze podczas wciskania tego czerwonego przycisku na panelu.. cos mi się zepsuło w Zespole Wodno - Gazowym???? Czy ktoś z Państwa miał podobny problem?? Bylbym bardzo wdzięczny za pomoc... Zima się zbliza... a ja mam nieogrzewany dom... Pozdrawaim i dziękuję z góry za pomoc... Richard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Sklep sklepem, ale istnieje chyba serwis. Ja bym zgłosił do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 25.11.2003 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Nie nie.... naprawilem sam... cale szczescie bo jakby przyjechal jakis Jasioo Majster Klepka Zlota Raczka.. zaplacilbym jakies 200- 300 zl... a to tylko zaoworek sie zawieszil...albo byl juz zle zontowany od nowosci... w kazduym badz razie rozpalilem piec na fuullllllll i sie teraz tak milo cieplo robi w domu:) pzodrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts