brachol 25.11.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Witam gdzie mozna znalezc jakies wzory oblicowek drewnianych chcialem zrobic sobie dom z oblicowka ale najpierw musze to zobaczyc i szukam wzoru do wizualizacjidzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Fus 25.11.2003 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Witam gdzie mozna znalezc jakies wzory oblicowek drewnianych chcialem zrobic sobie dom z oblicowka ale najpierw musze to zobaczyc i szukam wzoru do wizualizacji dzieki Napisz na mojego maila, prześlę Ci dokument. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 25.11.2003 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Najlepsze są z thermowod'u. Wejdź na strony http://www.finnforest.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2006 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 stary temat ale moze sa jakies nowe informacje? robi ktos oblicowke? na jakiej czesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 21.04.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witaj,Mamy zamiar zrobic oblicowke drewniana. Dom jest parterowy z poddaszem. Parter bedzie mial normalna tynkowana elewacje, a od poziomu balkonu dookola calego domu ma biec oblicowka. W praktyce sciany szczytowe od poziomu wienca maja byc obite drewniana boazeria. Zakladam, ze bedzie najzwyklejsza- sosonowa, zabaezpieczona impregnatem. Mysle, ze grubosc 18 mm powinna byc ok. Jeszce nie wiem jaka szeroka, bo nie mialem czasu wybrac sie do tartaku. Mysle, ze pioro i wpust. Zamierzam zalozyc sam. Co masz na mysli mowiac o wzorach. U mnie ma byc prosto. Deski w pionie. Mysle, ze za jakis miesiac sie za to wezme. PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2006 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 mowiac o wzorze myslalem o tym czy w pionie czy poziomie czy po ukosie i czy pioro wpust czy moze dachowkowo a jeszcze mozna pionowo i miejsca laczen nabic listwy i co jeszcze to nei wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAK 21.04.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Z dwóch niezależnych źródeł mam informacje, że deski muszą mieć długie pióro/wpust. Inaczej podczas pracy (dzeszcz, słońce, mróz) porobią się szpary. Wykonawcy często robią deski sami, bo nie ma gdzie ich kupić.W Muratorze 5/2004 jest omówiony aspekt techniczny http://archiwum.murator.pl/index.php?IdObiektu=41088 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts