Karol N. 24.05.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Z kretami mam pakt o nie agresji ale nornice sa uparte. Kopia tunele do swiezo zasadzonych swierkow a te zaczynaja marniec. Jest na nie jakis sposob? Karol N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 24.05.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Jest. Kupić preparat o nazwie NORMIX i delikatnie wsypywać go w korytarze. I nie zrażać się że od pierwszego wysypu nie działa tylko cierpliwie powtarzać akcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 24.05.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 W jednym z pism ogrodniczych, czytałam,że krety i nornice nie lubią zapachu czosnku-można im zafundować parę główek i podrzucić do norek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 24.05.2004 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 W jednym z pism ogrodniczych, czytałam,że krety i nornice nie lubią zapachu czosnku-można im zafundować parę główek i podrzucić do norek. To juz zrobilem a nawet czosnek zmiazdzylem coby zapach byl intensywniejszy. Trzeba poczekac i ewentualnie powtorzyc rowniez z srodkiem podanym wyzej. Moze cos z tego wyniknie. Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anian 08.06.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Na mojej rabacie zadomowiła się prawdopodobnie nornica. Nie zostawia kopców jak kret, ale drąży tunele tuż pod ziemią, podkopując rośliny.Przez co więdną. Ratujcie!! ANian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 09.06.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anian 14.06.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 mam bardzo leniwego kota. Nornica dla niego to abstrakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 14.06.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 14.06.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 pewnie wykastrowany ? . Mój wykastrowany, a co parę dni przynosi mi nornicę? nornika? na taras . Nie wiem czym się te dwa zwierzątka różnią. To przynoszone przez Inspektora ma szpiczasty ryjek i czarną pręgę na grzbiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 15.06.2004 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 15.06.2004 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Tez wydalem totalna walke nornicom (czosnek, trucizna, smierdzace plyny przeciw nornicom) i.......... przegrywam. Wycofuje sie wiec na zgory upatrzone pozycje tym bardziej ze jakies obce koty odwiedzaja moja dzialke. Omijam je wielkim lukiem aby nie ploszyc, kosze trawe aby oczyscic im (kotom) pole widzenia przed walka. Udzielilem im honorowe obywatelstwo dzialki, pozwolenie na prace i pobyt staly i.t.d.Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 26.07.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Zauważyłam w ogrodzie liczne kopczyki oraz dziury na głębokosc 30 cm a gleba u mnie gliniasta , mało tego kiedys była tu cegielnia i resztki cegieł znajowane są w gruncie.Szpadlem sie ciężko wkopać a tym stworzeniom to nie przeszkadza. Uschły mi już trzy zywotniki, forsycja taka oklapła, dziura jest przy mahonii. Juz nie wiem co robić . Tyle staran w te żywotniki włozonych.Czy sa jakieś preparaty lub inne gadżety zeby sie pozbyc nornic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.07.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 U mnie był niemalże kopiec na kopcu. W tym roku nie ma żadnego. Nie wiem czy zawdzięczam to budowie ,czy może temu, że praiwe całe dnie spędza na działce również pies. A ten gania wszystko co się rusza i w ziemi też lubi kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 26.07.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja kupiłem odstraszacz dzwiękowy jak zauważyłem korytarzyki nad poziomem gruntu. Na razie jest miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.07.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=35799&highlight=nornice http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=68255&highlight=nornice http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=28557&highlight=nornice http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=27368&highlight=nornice Znaleziono 45 wyników w wyniku wpisania w okienko Szukaj, słowa " nornice" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lila Kastelik 26.07.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Znam!!! Miałam cały ogród przeryty przez nornice. Znikały cebulki krokusów. Z pietruszki, mimo stosowania wszelkich dostępnych środków, nie udało się uratować ani jednej roślinki. Marchewki i buraczki były do podziału z nornicami. Nie zawsze dla mnie przypadała większa część. Problemy skończyły się po zastosowaniu naturalnych środków, łatwo dostępnych i nieszkodliwych. Pierwszy to fernentująca gnojówka z kwitnących gałęzi bzu czarnego, niestety pora kwitnienia dawno minęła. Drugi sposób to piołun bylica dostępny w każdym sklepie zielarskim. Dokładny przepis zastosowania podam jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.07.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Mogę wynająć swoją kocicę, mordercę nornic. Potrafi przynieść pięć dziennie, a ile zżera w samotności - nie wiem. Kiedyś - mam na to świadków - złapała mysz w 30 sekund. Mogę ją lekko przegłodzić Cena do uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.07.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Na sznurku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.07.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Na smyczy teleskopowej Szczerze mówiąc to niedobrze mi się robi jak patrzę na to co wyprawia kot, ale od kiedy z nami zamieszkała, nie mamy kretów (nie wiem czy to ona czy jakiś inny czynnik, ale krety znikły po wprowadzeniu się kota do naszego domu. Nie mamy też nornic w ogródku. Niestety poluje też na jaszczurki i wróbelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts