Zygul 03.06.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam,Jestem "szczęsliwym" posiadaczem przelotowej skrzynki pocztowej z domofonem. Czy ktoś, posiada może schemat, jak podłaczyć taki domofon do elektrozamka otwierającego furtkę oraz do zestawu słuchawkowego w domu? http://www.impulspw.com.pl/src/foto/skrzynka3m.jpg Przyznam, że po czasach budowy nie została mi żadna dokumentacja.Po zdjeciu ściany czołowej uzyskuję dostęp do około 20 złączy, wiec cięzko podejść do tematu na zasadzie prób - za dużo kombiinacji. Znalazłem prawdopodobnie stronę producenta http://www.impulspw.com.pl/produkty.php?gr=6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 03.06.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Bez schematu ani rusz. Pisz do producenta po materiały i jak coś będziesz miał- schemat, kartę montażową, DTR- to wtedy pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 04.06.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 sprobuj zapytac na elektrodzie... tam ci pomoga..http://www.elektroda.pl/rtvforum/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 27.05.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Witam, mam pytanie czy do takiego prostego domofonu jak poniżej jest możliwość założenia dodatkowego przycisku zwalniającego elektrozaczep, np. przy wyjściu od wewnętrznej strony posesji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 28.05.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) Jest. Możesz to zrobić choćby tak, że podpinasz się z zasilaniem do elektrozaczepu przez przycisk, który w stanie zwolnionym łączy elektrozaczep z domofonem (jak na rysunku), a po wciśnięciu odłącza elektrozaczep od instalacji domofonowej a łączy z zasilaniem (przypuszczam, że masz elektrozaczep na 12V). Zasilanie masz na dwóch z czterech przewodów łączących bazę i panel bramowy. Ale zapewne da się to zrobić prościej, tylko wymagałoby to instrukcji do Twojego zestawu. Edytowane 28 Maja 2014 przez m.k.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 28.05.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam, dzięki serdeczne za odpowiedź. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Czy chodzi o takie podłączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figa z makiem 30.05.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 powinno działac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 30.05.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 źle zrozumiałeś. +12V bierzesz z jednej (prawdopodobnie czerwona) żył łączących bramę z unifonem, sprawdź miernikiem lub w instrukcji. Minus powinien iść czarną żyłą między unifonem a kasetą zewnętrzną i zapewne jest na stałe spięty z minusem elektrozaczepu. Miernik Ci powie. Przycisk przełączający (jak schodowy), ale oczywiście chwilowy. W stanie zwolnionym jak na rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CracoviaKS 31.05.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 dzięki za schemat, cos takiego też próbuje od dawna zrobić, ale nigdzi enie było to rozłożone na czynniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts