Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aktualne ceny Bloczków fundamentowych

Recommended Posts

Witam

Jakie są aktualne ceny bloczków betonowych fundamentowych ... 38x24x12 lub 38x25x12 .. lub inne bloczki gdzie jeden z wymiarów będzie 25/24 cm bo taka bedzie grubośc sciany.

Na allegro są B-12 za 2,35zł/szt. (wymiary jak wyżej) .. w okolicy znalazłem najtańsze za 2,95zł ... a jakie są ceny w innych miejscach ?

Dzieki za info

Na jakiego byś się nie zdecydował to poświęć sobie te kilka zł kup jednego i rzuć z wysokości 1,5 m. Jeśli nie pęknie, co najwyżej uszczerbi sie różek to spoko, ale jak bedziesz mieć po upadku 5 bluczuszków to sobie odpuść.

Dokłądnie rok temu znajomy kupił po 3,40 zł, marketowe, szmelc jakich mało, 1/5 zużył jako utwardzenie podjazu na działke.

Ja kupowałem po 4,88 za szt. (utargowałem z 5,25 zł) kiprowane tatrą 400 szt na raz, zero połamanych.

Zrobione z prawdziwego B-20, zagęszczane na stołac wibracyjnych.

Wybór należy do ciebie, albo cena albo jakość.

Pozdro !!!

Ja kupowałem po 4,88 za szt. (utargowałem z 5,25 zł) kiprowane tatrą 400 szt na raz, zero połamanych

co to za fabryka że wywala wywrotką jak żwir i to w dość wysokiej cenie

michalsiak

Fakt cena jakaś kosmiczna nawet w 2007 kiedy ceny skoczył maksymalnie do górny nie było tak wysokich ja płaciłem wtedy jeżeli dobrze pamiętam 3,20zł wibrowane na wibroprasie.

Witam

Jakie są aktualne ceny bloczków betonowych fundamentowych ... 38x24x12 lub 38x25x12 .. lub inne bloczki gdzie jeden z wymiarów będzie 25/24 cm bo taka bedzie grubośc sciany.

Na allegro są B-12 za 2,35zł/szt. (wymiary jak wyżej) .. w okolicy znalazłem najtańsze za 2,95zł ... a jakie są ceny w innych miejscach ?

Dzieki za info

2,60/szt. i przy poważnym zamówieniu (na cały fundament) transport gratis, kupowałem miesiąc temu (betoniarnia z okolic Otwocka).

J.

Na jakiego byś się nie zdecydował to poświęć sobie te kilka zł kup jednego i rzuć z wysokości 1,5 m. !!

Mówisz serio ? Moim zdaniem bloczki nie służą do zrzucania ich z 1,5m. Maxy, PHT, BK, dachówki także miotasz z dużych wysokości przed kupnem ?

A za bloczki nawet w czasach boomu to przepłaciłes zdrowo....no ale to anty - atomowe bloczki latające były :wink: .

ps

Kiprowane tzn. że kupiłeś je nie na paletach, nie przywozili HDS-em i zwalali Ci je z Tatry ? :o I płacąc taką kasę pozwoliłeś aby bloczki wywrotą wozili i zwalali na gustowny stosik ?

Mówiąc o jakości bloczków mam na myśli wykonanie ich z materiału z którego ..... mają być wykonane. Czyli beton B-20 !!!!

Zapewne każdy z Was ma w projekcie "wykonać fundament, piwnice etc. z bloczów B-20. Chodzi mi o to że bloczki marketowe niewiele pow. 2 zł nawet koło B-20 nie leżały.

Dlatego proponuje mały eksperyment z żucieniem bloczka i sprawdzeniem jego wytrzymałości.

Jasne że nie testuje tak materiałów, bo nawet jakby je zrobić z chudziaka i wymurować to bedzie stało i ok, ale niech nikt wtedy nie twierdzi że ma fundamenty z B-20 bo tak niestety nie będzie.

Bloczki miałem raz kiprowane, bo i tak wszyskie musiałem ręcznie znosić do wykopu piwnicy. A reszta na paletach, mialem ponad 1700 szt tak że palet było sporo.

PS. jestem ciekaw czy inny handlarz dał by gwarancje że jego bloczką nic sie nie stanie po takim kiprowanku ;)

Wiem że cena spora, ale szczerze wole zaoszczędzić na robociźnie, gdyż buduje systemem gospodarczym unikając wszelkich partactw nieudaczników budowalnych ale za to wole wyać wiecej kasy na naprawde dobry materiał.

Ale nie każdy może sądzić tak jak ja ;)

Pozdro !!!

Witam

Dzieki za info

2,60/szt. i przy poważnym zamówieniu (na cały fundament) transport gratis, kupowałem miesiąc temu (betoniarnia z okolic Otwocka).

J.

To ja poproszę namiary na tę betoniarnię

Pozdrawiam