marchall 25.11.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 WitamMam pytanie czy ktoś z szanownych forumowiczów zetknął się z ogrzewaniem podłogowym w instalacji z kotłem na węgiel kamienny.Planuje zamontoważ w pomieszczeniach grzejniki a podłogówkę w łazience i korytarzu. Słyszałem że jest to możliwe jeśli zasili się podłogówkę z "powrotu" z instalacji z grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 25.11.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Przy kotle na paliwo stałe nie stosuje się żadnych "powrotów" z grzejników do podłogówki! Wszystko się da zrobić, ale jest to trochę bardziej skomplikowane (mieszacze, zawory trój-, czterodrożne...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchall 25.11.2003 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Mój znajomy ma kocioł na drewno.Użytkuje go od pięciu lat i właśnie na powrocie ma ogrzewanie podł. w salonie.Dom jest z poddaszem użytk. mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchall 25.11.2003 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 prosze powiedz jaki to kocioł i czy ma automatykę . Czy miał jakieś problemy z tym oraz czy to rozwiązanie sie sprawdziło czy zastosował jakieś zawory do regulacji temp podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość inż...talator 25.11.2003 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Mam zwykły piec weglowy bez żadnej automatyki.Podłogówkę mam 6 obwodów w sumie 66 m/2 + 10 grzejników hula to już 5 rok i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Nie wiem czy ma automatykę,przypuszczam,że nie.Jest majsterklepką i robił sobie wszystko sam. Kocioł Vimar. mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts