mija74 03.06.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam!Pytanie jak w temacie. Stelaże pod WC planuje geberit lub grohe, nie zaryzykuje innych (tańszych). A jak to jest w przypadku bidetu, nie ma tam spłuczki a firmowe stelaże nie są wcale tanie. Czy mozna zainstalowac jakis "no name" czy lepiej jednak kupic tzw.porządny. Czy przy tym stelażu jest ryzyko jakiejs awarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.06.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 jasne - że za 50 lat Ci przerdzewieje... Do bidetu może być byleco - byle to byleco było solidne i nie załamało się pod ciężarem. no i wypadałoby żeby dało regulować się wysokość mocowania miski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.06.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 A jak nie firmowy to co masz na myśli.Sam zrobisz konstrukcję?Skoro planujesz kibelek ze stelażem geberit to co stoi na przeszkodzie by bidet też go miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.06.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 to że stelaż do bidetu to parę pospawanych kształtowników no i firmowy geberit kosztuje 700zł a niefirmowy noname 300zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 04.06.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 O to to ....dokładnie pierwek o to chodzi Dzieki za rade i zrozumienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.06.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 co nie zmienia faktu że z braku czasu na szukanie czegoś rozsądnego kupiłem stelaż do bidetu geberita - potem przy montażu docenia się pewne udogodnienia. No ale tu można raczej spokojnie zaoszczędzić. W stelażu do bidetu istotne są 4 rzeczy:1. żeby był solidny (ale raczej wszystkie są) 2. żeby potem stawiając go obok np geberita dało się wyregulować poziom miski (żeby wisiały równo) 3. regulacja rozstawu uchwytów ciepła/zimna woda - przydatne bo trzeba pamiętać żeby zaworki dały się zmieścić za bidetem (jak się je polutuje za szeroko to kiszka) - musiałem poprawiać po hydrauliku jak zakładałem bidet - Hydraulik powiedział mi przez tel. że on zrobił standardowo a ja kupiłem dziwny bidet - a kupiłem zwykły cersanitu. - nie wiem jak to jest rozwiązane w tych tanich stelażach - w gebericie byłą regulacja (tzn była zanim się polutowało rurki) 4. żeby wysokość stelażu była podobna coby można sensownie zrobić zabudowę GK - różne stelaże są różnej wysokości - najpopularniejszy to chyba 118cm (o ile dobrze pamiętam) ale np geberit ma jakieś swoje wymiary - nie jest to jakoś dramatycznie ważne bo obudowę GK można zrobić jaką się chce ale warto zwrócić uwagę jak stawia się np stelaże gdzieś na ścianie z oknem - żeby zabudowa zmieściła się pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 04.06.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Jeszcze raz wielkie dzięki! To dla mnie duże ułatwienie, bo wiekszość zakupów robie przez internet i teraz wiem o co pytać zanim zapłacę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobanr 05.06.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Tylko proszę zamontuj go "tak na fest". Znam jeden z autopsji, który nie wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skorpi_On 05.06.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Witam! Pytanie jak w temacie. Stelaże pod WC planuje geberit lub grohe, nie zaryzykuje innych (tańszych). A jak to jest w przypadku bidetu, nie ma tam spłuczki a firmowe stelaże nie są wcale tanie. Czy mozna zainstalowac jakis "no name" czy lepiej jednak kupic tzw.porządny. Czy przy tym stelażu jest ryzyko jakiejs awarii? Witam, np. jeden z tańszych dostępnych na rynku Koła http://www.ceneo.pl/1291709 , http://www.lazienkaplus.pl/stelaz-do-bidetu-kolo-99090,produkt,46982.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 05.06.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Kupiłem Koło, niby 10 lat gwarancji - zobaczymy co będzie... nie miałem zamiaru przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts