role 04.06.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Witam, posiadam niestety pokój z aneksem kuchennym (tzn. będę posiadał) zastanawiam się cały czas na oddzieleniu pokoju od kuchni. Postawienie całej ściany oddzielającej nie wchodzi raczej w grę - bu kuchnia zrobi się za wąska.. (ok 2m), dlatego zastanawiam się nad postawieniem ściany o szerokości ok 1,2m (szerokość kuchni to 3,2) która zasłoni część kuchni, trochę ją oddzieli ale optycznie nie zmniejszy aż tak bardzo. Robił może ktoś coś podobnego?? Jak to się sprawdza?? I proszę o zdjęcia - na te liczę najbardziej. Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 04.06.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 miałam ten sam problemzdecydowaliśmy się na zwykła wyspę ( długość zabudowy pod ścianą to ok. 220cm. a wyspy to 175cm.)wygląda dobrze i nie zabiera przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 04.06.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 a może ścianę przesuwaną? z drzwi przesuwnych. Taką pół przezroczystą moi znajomi mają coś takiego i wygląda naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavel. 04.06.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 ja wolę mieć osobno zamykaną kuchnię, ma to plusy, szczególnie jak często gotujemy. Zapachy nie mamy w calym mieszkaniu, poza tym mozna sie zamknac i spokojnie porozmawiac, kiedy np w 'salonie' ktos oglada film. Aktualny trend na łączenie jednego z drugim nie przemawia do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
role 04.06.2009 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Do mnie też nie przemawia kuchnia z pokojem (juz tak mieszkałem..)... Oddzielenie niestety odpada - kiszka będzie niemiłosierna. Wyspa odpada - nie podoba mi się takie rozwiązanie. Drzwi przesuwne rozważam, ale najbardziej jestem przekonany do postawienia tej ściany. Jestem ciekaw jak takie coś wygląda..Szukałem dosyć długo, ale nie znalazłem żadnego zdjęcia itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 04.06.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Też nie lubię aneksów kuchennych a sam taki obecnie posiadam Ale nie w salonie lecz w jadalnio-kuchnio-pokoju "Salon" zostawili w spokoju. Polecam przesuwane panele, którymi będzie można zasłonić całą kuchnię lub tylko część. Np. na trzech szynach. I nawet to do podłogi przytwierdzone być nie musi jakoś specjalnie lecz może sobie dyndać nad, chyba, że wpuścisz szyny w podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 06.06.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 hym.. jaszczurus a możesz pokazać jak to wygląda.. bo nie wiem czy do końca wiem o jakim rozwiązaniu mówisz czy jak w szafie kilka częsci (bo mówisz o kilku szynach) czy o takich drzwiach z paneli składanych jak harmonijka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.06.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 A może zrób taką ladę oddzielającą te pomieszczenia w formie szafki. Jeśli kuchnia, jak piszesz mała, to zyskasz dodatowe miejsce w półkach pod blatem lady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
role 20.07.2009 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Wyspy robić nie będę..Nie lubię.. Zdecydowałem się na ściankę o której pisałem.Szeroka 120 - meble po sam sufit:w jednym pionie będzie lodówka i coś nad, a w drugim piekarnik i szafki. Minusem jest tylko szerokość przejścia między tymi szafkami a rzędem znajdującym się po drugiej stronie.. 80 cm, ale to tylko przez 120 cm, potem pozostaje prawie 200cm otwartej przestrzeni. Musi być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 20.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 witam ja swoją kuchnie od pokoju oddziele ścianą przesuwaną t.z cos takiego jak drzwi od garderoby rozsuwane na boku wsumie z 4 części biała mleczna szyba i ramy chciałam bez ram ale to juz droższe rozwiązanie moja ściana wyniesie mnie 2500,00 wyspa nie wchodzi w gre dlamnie coś takiego zajmuje zbyt dużo miejsca ale to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goodhope 20.07.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 często oglądam z nutką zazdrości zdjęcia, kuchni łączonych z aneksem pokoju gościnnego... Bardzo modnie, po "hamerykańsku"... ale ..dlaczego na żadnej z tych fotek, filmików, nic się tam nie gotuje Czasem rozmawiamy z żoną na ten temat i dochodzimy do wniosku... że to chyba doskonałe rozwiązanie dla ...osób które jadają na mieście ...albo ... tylko sobie coś kupionego odgrzewają. A może przesadzamy ? Sami posiadamy osobną kuchnię o powierzchni ~16 metrów, tradycyjnie oddzieloną drzwiami... i krótkim korytarzem. Kiedy sobie wymyślaliśmy obecny dom, po prostu nauczeni starymi rozwiązaniami zaczerpniętymi z domu rodzinnego, dziadków itd... nic innego nie wchodziło w rachubę. Z perspektywy czasu, postrzegam to raczej jako "małomieszczaństwo" i brak obycia w świecie ... no cóż.. internetu nie było szczęśliwcy, a może "uszczęśliwieni na siłę", podzielcie się doświadczeniem ? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 20.07.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 goodhope było już kilka wątków o zaletach i wadach kuchni otwartych i zamkniętych - weź sobie wrzuć w "szukaczkę" (no chyba, że cieszynianka się pojawi to zrobi to za ciebie ) i poczytaj ..... Ja mam w mieszkaniu aneks (z przymusu) i jakoś nie odczuwam katastrofalnego dyskomfortu takiego rozwiązania - nie demonizujmy ... (nie stołujemy się na mieście i nie odgrzewam kupionych dań - pichcę i piekę sama i to codziennie). W odpowiedzi na Twoje pytanie: przesadzacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.07.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Poczułam się wywołana do odpowiedzi Tu zerknij, ale nie sugeruj się od razu tytułem wątku: http://forum.muratordom.pl/otwarta-kuchnia-na-salon-to-byl-blad,t63657.htm?highlight=kuchnia%20otwarta%20salon Albo tu: http://forum.muratordom.pl/kuchnia-salon-razem-czy-osobno,t12426.htm?highlight=kuchnia%20otwarta%20salon http://forum.muratordom.pl/aneks-kuchenny-w-salonie,t148359.htm?highlight=kuchnia%20połączona%20salonem http://forum.muratordom.pl/czym-oddzielic-kuchnie-od-salonu,t45435.htm?highlight=kuchnia%20połączona%20salonem Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
role 20.07.2009 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Ja już zdecydowałem co zrobię. Drzwi rozsuwane odpadają, wyspa też. Kuchnię chciałbym mieć osobną, ale się nie da - już wolę mieć aneks niż 2m kiszkę.. Szukam tylko cały czas zdjęć obrazujących moje rozwiązanie.. i nic Nikt czegoś takiego nie robił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.07.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Tu masz różne zdjęcia kuchni Forumowiczów, pooglądaj, może Ci się coś rzuci w oczy: http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089.htm?highlight=pochwalcie%20kuchniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goodhope 23.07.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts