tolky77 04.06.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 witam,mam problem, prawie kończe już domek, zostały mi tylko elewacje i pojawiło się kilka pytań, moze ktoś miał juz z tym doświadczenie i mi pomoże:a) jaki tynk wybrać ?Mam wełne i zdecydowałem się na tynk siliconowy STOSILCO 2.0 mm grubość ... cena za m2 wychodzi mi 35 zł za materiały (grunt + tynk + podstawowa paleta kollorów. Czy jest to dobry wybór ? czy moze tynk mineralny 2.0 + farba lotusan ? koszt za m2 to wtedy 30 złb) mam pełno boni gzymsików, obwódek wokół okien itp. Wszystko to jest robione z styropianu eps100 czy jakoś tak (twardy) czy kazdy kant w przzypadku boni musi być zrobiony narożnikiem np aluminiowym ? to ze musi być siatka to wiem, ale mój wykonawca mówi ze sie nie daje narożników na bonie i na obwódki okien (w okna tylko wewnętrzenie daje sie narożnik)c) mam 4 kolumny. WYlane sa z jakiejs standardowej tuby (prostej). Z tego mają być kolumny w kształcie delikatnej beczki, róznica pomieczy środkiem a górą czy dołem to raptem 4-6 cm. właśniesie dowiedizałem sie ze wwycieta forma ze styropiany na taką kolumnę to 1300 zł - JEDNĄ, jakas masakra ... jak to mozna jakoś inacze zrobić ? z gory dzieki za pomocpozdt. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/123737-robie-elewacje-i/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.06.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 witam, mam problem, prawie kończe już domek, zostały mi tylko elewacje i pojawiło się kilka pytań, moze ktoś miał juz z tym doświadczenie i mi pomoże: a) jaki tynk wybrać ? Mam wełne i zdecydowałem się na tynk siliconowy STOSILCO 2.0 mm grubość ... cena za m2 wychodzi mi 35 zł za materiały (grunt + tynk + podstawowa paleta kollorów. Czy jest to dobry wybór ? czy moze tynk mineralny 2.0 + farba lotusan ? koszt za m2 to wtedy 30 zł Kwestia wyboru - u mnie tynk silikonowy KABE . b) mam pełno boni gzymsików, obwódek wokół okien itp. Wszystko to jest robione z styropianu eps100 czy jakoś tak (twardy) czy kazdy kant w przzypadku boni musi być zrobiony narożnikiem np aluminiowym ? to ze musi być siatka to wiem, ale mój wykonawca mówi ze sie nie daje narożników na bonie i na obwódki okien (w okna tylko wewnętrzenie daje sie narożnik) Każda krewędź boni - musi być naroznik alamuniowy i siatka . c) mam 4 kolumny. WYlane sa z jakiejs standardowej tuby (prostej). Z tego mają być kolumny w kształcie delikatnej beczki, róznica pomieczy środkiem a górą czy dołem to raptem 4-6 cm. właśniesie dowiedizałem sie ze wwycieta forma ze styropiany na taką kolumnę to 1300 zł - JEDNĄ, jakas masakra ... jak to mozna jakoś inacze zrobić ? z gory dzieki za pomoc pozd t. Zrób ze styropianu - niech fachowcy utormują kształt z naklejanych kawałków styro - potem i tak szlif i na to siatka i tynk . Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/123737-robie-elewacje-i/#findComment-3328066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts