popcarol 04.06.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Nie wiedzialam ze trzeba je juz w marcu wsadzic w doniczki... kupilam je w maju i w polowie maja wsadzilam do gruntu. Poniewaz bylo bardzo sucho moczylam noc w wodzie zeby nasiakly troche i mialy wieksze szanse. Z 14 klaczy wyroslo tylko to co na zdjeciu - po 3 tygodniach nie powinno byc ich wiecej? Czy reszta wykielkuje? Moze wina jest gliniasta gleba - nie maja sily sie przebic?Prosze o rady:)http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/FJ6azavrbA58sRn1hX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.06.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 My w tamtym roku sadzilismy w polowie maja - pieknie wyrosly i kwitly. W tym roku podobnie. Tesc - dzialkowiec radzil zasadzic po ogrodnikach i do tego sie caly czas stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 04.06.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 no ale canny potrzebuja trochę lepszej gleby niż sama gliniasta,..w tamtym roku miałam 1donice z dobrą ziemią-rosliny w niej byly piekne, wysokie ladnie kwitły, te w gruncie takim właśnie gliniastym i były dużo niższe, i troszkę słabiej kwitły, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.06.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Jasne, ziemii dobrej trzeba pod kazde kwiaty sypnac. Ewentualnie jak ktos mieszka na torfowisku, to moze pominac ten krok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 04.06.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Co Wy dzisiaj z tym torfem canny/pacioreczniki wymagają bogatej w składniki odżywcze ziemi o pH 6,5-7,0. Najlepiej rosną w słońcu osłonięte od wiatru bo szkoda ich liści, będą tolerować trochę cienia popcarol jak już wychodzą liście/tzn że wytworzyły się korzenie/ to najlepiej podlewać obornikiem albo podsypać azofoską i potem mineralnym do kwitnących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.06.2009 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Co Wy dzisiaj z tym torfem canny/pacioreczniki wymagają bogatej w składniki odżywcze ziemi o pH 6,5-7,0. Najlepiej rosną w słońcu osłonięte od wiatru bo szkoda ich liści, będą tolerować trochę cienia popcarol jak już wychodzą liście/tzn że wytworzyły się korzenie/ to najlepiej podlewać obornikiem albo podsypać azofoską i potem mineralnym do kwitnących a ja czytalam ze canny sa dobre jako pierwsze rosliny, bo przygotowuja glebe pod inne nasadzenia - dobre na miejsca gdzie jeszcze nic nie roslo (a my mamy dzialke swiezo po budowie). Podleje je nastepnym razem rozcienczona gnojowka z nawozu kurzego. MAm nadzieje nawet jak w tym roku nie beda kwitnac, to dotrwaja do nastepnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 04.06.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 wiesz..gdybyś je zostawiała w ziemi na zimę, to może z tą teorią bym się zgodziła, byłby z nich pewnie dobry kompost na wiosnę nie wiem skąd takie opinie, kłącze kanny ma dużo skrobi i jakby się uprzeć to można ugotować i zjeść i dlaczego mają nie kwitnąć? żeby tylko ruszyły, kiedyś je miałam, sadziłam kłącza bezpośrenio do gruntu i kwitły bezproblemowo, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts