Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba do włosów

jarkotowa

Recommended Posts

Ja polecam wyłącznie naturalne farby, np. Khadi.

http://www.khadi.pl/ziolowe-farby-do-wlosow

Aha, ja prawie nie mam siwych, ale moja mama jest siwiuteńka i też używa te farby ze świetnym efektem :)

kurczę, a u mnie od 2 miesięcy stoi henna do włosów właśnie z Khadi - dałam się namówić ekspedientce w naszej mydlarni - i powiem wprost, boję się ją nakładać, bo nie wiem jaki mi wyjdzie kolor :(

nakładam łagodne mieszanki koloryzujące zawsze u fryzjera i nie wiem teraz jak włosy zareagują na tego typu farbę.

Mam już co nieco siwych włosów i zastanawiam się jak długo powinnam trzymać zioła na włosach.

piu , na tych zdjęciach to Ty? Cudne włosy i zachwycający kolor :)

• 2 years później...
kurczę, a u mnie od 2 miesięcy stoi henna do włosów właśnie z Khadi - dałam się namówić ekspedientce w naszej mydlarni - i powiem wprost, boję się ją nakładać, bo nie wiem jaki mi wyjdzie kolor :(

nakładam łagodne mieszanki koloryzujące zawsze u fryzjera i nie wiem teraz jak włosy zareagują na tego typu farbę.

Mam już co nieco siwych włosów i zastanawiam się jak długo powinnam trzymać zioła na włosach.

piu , na tych zdjęciach to Ty? Cudne włosy i zachwycający kolor :)

Ja kiedyś też stosowałam henne. Ale dla mnie za dużo zabawy :D Przerzuciłam się teraz na farby monibello. Latwo się je stosuje i co dziwne zauważyłam, że nei niszczą mi tak włosów jak inne, bo podobno jest z naturalnych składników. [sPAM] tu można poczytać o nich więcej, ale myślę, że i tak najlepiej spróbować na własnych włosach po każdy jest inny ;)

Edytowane przez Elfir

• 5 months później...
  • 1 month później...

Wszystko zależy co robisz. Jeśli blond czy pasemka to tez bym nie robiła. Ale jak ktos farbuje na czarno, rudo, brazowo to po przeczytaniu ulotki raczej nie zrobi sobie krzywdy :) Najłatwiej farbuje sie w domu własnie jednolite kolory bez tonów i krótkie włosy.

Jesli chodzi o farbe to kupuje w hurtowni fryzjerskiej np. [spam] (cena ok 20-22 zł) i do tego kupuje za 7 zł 1 l. utleniacza. Pokrywają dobrze siwe włosy ale niestety po 2 tyg jest odrost (jak u kazdego) i przy ciemnym kolorze zaczyna byc je widac... siwulce wstretne :) :p

Edytowane przez Tomaszs131

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...