aniaitomek 04.06.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Pytanie, dla tych, co mają już to za sobą.Jaka jest kolejność robót wykończeniowych na zewnątrz domu, chodzi mi o takie prace jak: podbitka, parapety zew, ocieplanie ścian z tynkowaniem , wykończenie balkonów, ocieplenie i wykończenie cokołu, a i drenaż.Wszelkie uwagi mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 05.06.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Jestem na takim samym etapie jak Ty i również z chęcią poczytam opini innych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 05.06.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 co nikt tego nie ma już za sobą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 05.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja robiłam teraz elewację - ocieplenie, tynk i parapety równocześnie. Podbitkę robię za rok, bo teraz nie mam kasy. Podobnie cokół i drenaż. Ale kolejność zależy od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 06.06.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Pytanie, dla tych, co mają już to za sobą. Jaka jest kolejność robót wykończeniowych na zewnątrz domu, chodzi mi o takie prace jak: podbitka, parapety zew, ocieplanie ścian z tynkowaniem , wykończenie balkonów, ocieplenie i wykończenie cokołu, a i drenaż. Wszelkie uwagi mile widziane! Kolejność: 1. Drenaż 2. Ocieplenie cokołu 3. Ocieplenie ścian 4. Parapety 5. Wykończenie balkonów 6. Podbitka 7. Tynkowanie ścian 8. Wykończenie cokołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.06.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Amen. Choć my u nas tego się nie trzymamy :/ Znaczy tego pierwszego punktu - spada na koniec tej listy, a nawet jeszcze dalej...Generalnie drenaż najlepiej robić przed zasypywaniem fundamentów, po wykonaniu uziomu opaskowego (chyba, że ktoś ma uziom fundamentowy, to opaskowego wówczas nie ma potrzeby...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts