riso 04.06.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Pomóżcie - mamy nieszczęsną podbitke w kolorze teak (wypadek przy pracy - długa historia) i ciemno brazowy dach. Macie jakis pomysł na kolor elewacji i klinkieru na kominie i słupach na froncie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 04.06.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Jeśli chodzi o elewację to jak na mój gust najbardziej by pasowały odcienie żółci... takiej jaśniutkiej, kość słoniowa... cegła... gm, jeśli poszlibyście w żółty to też możnaby zrobić w tym kolorze. Ale ładnie by się komponował brąz jak na dachu. Popatrz sobie na tym wątku: http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326.htm może znajdziesz inspirację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riso 04.06.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 dzieki... chciałam uniknać odceni żółtych i isc bardziej w beżowe ale z tym teakiem bedzie ciezko a wątek z elewacjami przegladnełam od deski do deski i nic... buuu chyba trzeba bedzie przemalowac!! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 04.06.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Pomóżcie - mamy nieszczęsną podbitke w kolorze teak (wypadek przy pracy - długa historia) i ciemno brazowy dach. Macie jakis pomysł na kolor elewacji i klinkieru na kominie i słupach na froncie?? Dlaczego nieszczęsna? My wybraliśmy teak z tikkurili i bardzo nam się podoba.Tylko dach u nas będzie kasztanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 04.06.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 A może jakąś fotkę wklej. Teak teakowi nierówny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 04.06.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Też czekam na zdjęcia bo mam ciemnobrązowy dach i szukam koloru podbitki... A może ten teak pasuje? Opowiedz dlaczego go wybraliście? Każda dobra rada sie przyda. Jaki kolor wybralibyście teraz? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riso 04.06.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 zdjęcia nie mam jeszcze niestety - dopiero w przyszłym tyg kładą dachowke i robia podbitke - wtedy zrobie fotkiproblem w tym ze musze szybko wybrac kolor klinkieru na kominy i mam totalny mentlik w glowie :/ja chciałam elewacje w kolorach tego projektu (tylko drzwi i okna ciemniejsze):http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=388&IdKolekcji=2&nr=140 obawiam sie jedna ze teak do tego nie pasuje... i rozwazam przemalowanie na braz (bo chyba najłatwiej bedzie to zamalowac)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 04.06.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Mam dachówkę ciwmny brąz, Creatona Brązową Noblesse. Cegłę kilnkierową na kominie Wega N CRH (ciemny brąz). Nawt fuga ciemnobrązowa Chciałam aby zlała się z dachem. Okna, drzwi, brama w złotym dębie. Słupy drewniane i pas nadrynnowy mamy w kolorze:orzech laskowy (Bondex) Teak jest odrobinkę jaśniejszy i przyznam że nawet lepiej pasowałby do mojego złotego dębu. Podbitkę zamirzam zrobić w identycznym kolorze. Co do elewacji to będą to odcienie bardzo jasne np. kość słoniowa. Nie wiem jakie u Ciebie będą okna, dzrzwi i brama. Jeśli jakiś mahoń, ciemny orzech to ten teak może faktycznie nie pasować. Jeśli stolarka jaśniejsza to będzie ok, inaczej niż większość tzn. ciemny dach, ciemne okna i podbitaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riso 05.06.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Mam dachówkę ciwmny brąz, Creatona Brązową Noblesse. Cegłę kilnkierową na kominie Wega N CRH (ciemny brąz). Nawt fuga ciemnobrązowa Chciałam aby zlała się z dachem. Okna, drzwi, brama w złotym dębie. Słupy drewniane i pas nadrynnowy mamy w kolorze:orzech laskowy (Bondex) Teak jest odrobinkę jaśniejszy i przyznam że nawet lepiej pasowałby do mojego złotego dębu. Podbitkę zamirzam zrobić w identycznym kolorze. Co do elewacji to będą to odcienie bardzo jasne np. kość słoniowa. Nie wiem jakie u Ciebie będą okna, dzrzwi i brama. Jeśli jakiś mahoń, ciemny orzech to ten teak może faktycznie nie pasować. Jeśli stolarka jaśniejsza to będzie ok, inaczej niż większość tzn. ciemny dach, ciemne okna i podbitaka. inches - dachowke mam dokładnie taka samą Creatona i początkowo myślałam o ciemnych oknach, drzwiach i bramie. Złoty dąb faktycznie pasuje do tego teaka. Dzieki za rade! Masz moze zdjęcie swojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 05.06.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 http://img230.imageshack.us/img230/5301/p1040494f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 05.06.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Słupy i pas nadrynnowy są w kolorze "orzech laskowy" Bonexa. Słupy są malowane dwukrotnie i w rzeczywistości są minimalnie jaśniejsze. Pas nadrynnowy jest pomalowany przez wykonawcę jednokrotnie. Stąd ta różnica. Teak byłby idealny.http://img230.imageshack.us/img230/3471/p1040496c.jpghttp://img230.imageshack.us/img230/9486/p1040498.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riso 07.06.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 inches - fajny domek bardzo ładny kolor mają te słupy ... nasza podbitka niestety bardziej wpada w pomarańcz... myśle że w przyszlym tyg będzie cała dachówka już położona to wkleje zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.12.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 (edytowane) inches - dachowke mam dokładnie taka samą Creatona i początkowo myślałam o ciemnych oknach, drzwiach i bramie. Złoty dąb faktycznie pasuje do tego teaka. Dzieki za rade! Masz moze zdjęcie swojego domu? Witam, ja też mam Creatona Noblesse (ciemny brąz), natomiast okna i brame zamówiłam w kolorze orzech - narazie mamy deskę czołową w tym kolorze, ale podbitka też będzie orzechowa. Teraz trochę żałuję, bo się obawiam, że będzie za ciemno. Jak wykończyć z zewnątrz dom? Co radzicie? Myślę o jasnej elewacji. Zdjęcia mile widziane Edytowane 8 Grudnia 2010 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 08.12.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 To jest dział o wnętrzach - dobrze by było przenieść wątek do odpowiedniego działu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.12.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Faktycznie. Nie zauważyłam - po prostu kontynuowałam temat... Już się przenoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts