torell 04.06.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Witam,Mam taki problem. Pękają mi w łazience na dwóch ścianach ułożone płytki. Jest to blok, który został oddany do użytku w lipcu ubiegłego roku, a płytki w łazience zostały ułożone 3 m-ce temu. Jakiś tydzień po ułożeniu pękło szkliwo w kilku dekorach (myślałem, że może za dużo kleju), zostały wymienione. Ostatnio zauważyłem znowu takie pęknięcia i takie same pojawiły się na płytkach. Jaka może być tego przyczyna? http://img4.imageshack.us/img4/7967/53011950.th.jpghttp://img410.imageshack.us/img410/4517/36567903.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 04.06.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 wyglada na wady materiałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torell 04.06.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Właśnie też myślałem, że może to wada płytek i dekorów, ale to dzieje się tylko na dwóch ścianach i na wybranych płytkach. Mam takie przypuszczenie, że może jeszcze blok osiada i dlatego, ale tak, to chyba by zaczęły pękać wszystkie. Już sam nie wiem co z tym robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 04.06.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 U nas też tak popękały płytki po tym jak sąsiad przeprowadzał remont i uzywał czegoś wiercącego: wiertarka, młot (??) Może też osiadać budynek, ponoć nawet do 5 lat. PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 04.06.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Jak dla mnie ściany pracują. Też tak miałem. Stwierdziłem a niech pękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 04.06.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Właśnie też myślałem, że może to wada płytek i dekorów, ale to dzieje się tylko na dwóch ścianach i na wybranych płytkach. Mam takie przypuszczenie, że może jeszcze blok osiada i dlatego, ale tak, to chyba by zaczęły pękać wszystkie. Już sam nie wiem co z tym robić. wyglądają na duży rozmiar - jakim klejem były przyklejane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 04.06.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Ci co mają nowe wylewki maszynowe w domach na pewno firma co je robiła zakładała dyletacje przy ścianach taka rolka z gąbki ok 0,5 cm. Nie tylko drewno kurczy się jak sucho i pęcznieje jak mokro. Beton, gazobeton też i płytki również. Częstym błędem jest ocieplanie mokrych murów i to wszystko kisi się i odparowuje do środka do tego osiadanie . Ja miałem u siebie taki przypadek, że położyłem płytki w łazience i leżały sobie z dobre pięć lat do czasu jak sąsiad zza ściany też sobie położył płytki i moje spuchły i spadły. Przykleiłem je ponownie ale już taflę ściany przy suficie i bocznych ścianach zafugowałem akrylem w kolorze fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts