EDZIA 30.07.2008 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 No dobra a teraz bliżej wejścia do domu. Koty w nasturcjach http://images34.fotosik.pl/319/99837ccb73b9b1d3med.jpg A tu nasze dokazujące "słodkie maleństwo". Taki dziwny zrobił się po dwóch miesiącach życia, bardzo wypłowiał no i jakiś taki długi i chudy jest. Czy to normalne? Wydawało mi się, że małe kotki to takie kuleczki a nasz wygląda jak koci jamnik na długich nogach No i mamy z nim problem, jest kuweta z piaskiem a mimo to zauważyłam, że skubany robi kupy na dywanie pod stołem. Nie wiem jak go przyzwyczaić do załatwiania się w kuwecie? http://images23.fotosik.pl/251/8a8a3edc10bf4337med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 30.07.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Edziu narodziny kocurka niesamowite i na pewno masz z nim wiele radości. Sama mam ślicznego Kubusia i już widzę jak on będzie cudnie pazurki ostrzył na naszych balach Ale to twoje kocię coś mizerne. Na twoim miejscu wybrałabym się z nim do pana dohtora od kotów bo taki trochę za bardzo wyliniały. Może trzeba znowu na robaczki podać a może co innego mu dolega albo taka jego jamnikowata uroda. Dowiesz się od doktora i martwić się nie będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 31.07.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 witaj Edzia.....! miło, bardzo miło że wpadłaś tam do nas na balowy temat...kociak- musisz go przypilnować, jak ci narobi- to odrazu z kociakiem i do tego co narobił, niech powącha i mów kilkakrotnie "nie wolno" ale tym samym tonem głosu, może być i podniesiony, -bicia to raczej unikaj, więc jak Twoj kociak usłyszy kilka razy nie wolno- trzymaj go w tym czasie, a następnie odrazu na zewnątrz i w piach z nim..., i potem znowu to samo jak narobi-choci o częste powtarzanie tych samych zachowań żeby utrwalił sobie że coś nie tak...,jak chudy to też bym powiedziała odrobaczanie, no ale z tym lnieniem to nie mam pojęcia, więc doktor powie najlepiej.. p.s. nasz kot jest takiego samego koloru jak bale,..rudy w prązki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 01.08.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 O ! Witam balowiczki w moich skromnych progach. Sama mam ślicznego Kubusia i już widzę jak on będzie cudnie pazurki ostrzył na naszych balach Ale to twoje kocię coś mizerne. Na twoim miejscu wybrałabym się z nim do pana dohtora od kotów bo taki trochę za bardzo wyliniały. Moja Halinka ostrzy na tapicerce foteli...uffff dobrze, że zdecydowałam się na takie z niżej półki, bo by mi teraz serce z żalu pękło. , choć na balach też próbuje Do weterynarza też się wybieram, choć z drugiej strony za bardzo dokazuje, jak na chorego kota. On jest po czarnej kotce i po bardzo jasno rudym kocurze...kocur dosłownie na tle jasnych ścian mojego domu jest prawie niewidoczny ., c Mały urodził się czarny z taką jasną mazą w połowie ciała. Wyglądał , jaby ktoś pędzlem z jasną farbą go maznął. . Teraz widzę, że upodabnia się do ojca, bo jego sierść robi się coraz jaśniejsza. witaj Edzia.....! miło, bardzo miło że wpadłaś tam do nas na balowy temat... quote] Wpadam, wpadam i czytam co tam u Was, ale jak już wspomniałam, już tak nie zagłębiam się w ten temat i moje informacje się już trochę zdezaktualizowały i Wy jesteście już lepsi ode mnie w tym temacie. Myslę, ze inni , którzy juz zamieszkali czują podobnie dzięki za rady na temat kota. Idę woskować łazienkę...już wzięłam się za ponowną konserwację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 ja mam kocurka starszego o 5 dni i też czarnego chudy, jak i Twój, odrobaczony już jest, ale to nie pomoże na zgrubnięcie jak jest żywiołowy to długo taki chudy będzie. Z wiekiem nabierze tłuszczyku, teraz nie ma na to czasu, pewnie dokazuje większość dnia jak i mój. A sierść... Może właśnie kolor mu się zmienia na ten właściwy?? Myślę, że nie ma się czym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 01.08.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Dario o tak, bardzo ta nasza Halinka żywiołowa, biega tak szybko, że nie wyrabia na zakrętach, koziołkuje przez plecy i biegnie dalej. Dziewczyny nawet podejrzewają u niej kocie ADHD Jednak do weterynarza i tak muszę się zgłosić. Dario czy wypuszczasz już swojego kotka na nocne łowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 nie i wcale nie zamierzam. My mieszkamy przy ruchliwej drodze, więc dopóki się daje łapać i brać do domu, to go biorę. Ja mam kocurka (dopóki nie dojechałam do weterynarza, to była kotka...), więc on napewno będzie chciał na swoje . Ale na razie trzyma się grzecznie przy domu i na noc się zbiera na chatę... wcześniej miałam 6 lat kotkę, która była tak udomowiona, że ani jednej nocy po za domem nie spędziła, a w zimie wogóle nie wychodziła na dwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.11.2008 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Zaniedbałam bardzo ten swój wątek, czas zatem nadrobić zaległości Dziś wklajałam u "balowiczów" zdjęcia swojej mikroskopijnej, drewnianej łazienki to i tu wkleję a co Technicznie marne, ale łazienka mała no i kiepski ze mnie fotograf http://images29.fotosik.pl/296/19578a78d408f5f2med.jpg Kabina jak kabina najprostsza w świecie, ale spełnia swoją funkcję http://images41.fotosik.pl/32/95df4991712a852bmed.jpg Tak poradziliśmy sobie z zabudową stelaża do kibelka http://images30.fotosik.pl/296/9775512471a54315med.jpg Mieliśmy problem z futryną drzwi , mały kamuflaż i wyszedł taki futrynoregalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.11.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 W minioną sobotę u mnie jeszcze tak pięknie kwitła nasturcja http://images31.fotosik.pl/402/de601d726f79b391med.jpg Dziś biedna poległa http://images24.fotosik.pl/297/82c6f2fa8995c35dmed.jpg I jeszcze na mroźny wieczór fragment kominka... http://images34.fotosik.pl/402/e3fba9ffd6aa8dc3med.jpg A tak śpią moje koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 19.11.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 widoczek z nasturcją jak z obrazka!!!!!chodzi o kolory Twych białych bali i o czerwone słupki, i opaski= MIODZIO!!!!, CUDO, REWELACJA,...no Edzia, pokazywałaś z daleka chałupke, ale w tym zbliżeniu to ona jest jeszcze bardziej niesamowita!!!!!!!!GRATULACJE.... Edzia- pokaz proszę jeszcze raz swój kominek i opisz jak robiłas ten tynk na nim ,co widać kawałek białego w tle??? jaka to farba i faktura??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.11.2008 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dzięki ANNNJU za miłe słowa. Z jednej strony bardzo podnoszą na duchu, że komuś podoba się mój dom / mocno odbiegający od obowiązujących kanonów i standartów/ a z drugiej strony w mojej sytuacji kiedy być może przyjdzie mi opuścić ten dom to.... W temacie kominka to muszę się pochwalić, że mój prezentowany był w Mutarorze aż dwa razy Raz w kominkowych opowieściach w Muratorze i drugi raz w dodatku Modne Kominki. A to nasz "główny bohater" http://images46.fotosik.pl/32/c325c2a170b0c770.jpg ANNNJU to zwykły gips na którym tuż po nałożeniu wprawna ręka uzbrojona w rękawicę porobiła takie esy floresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 pięknie dlaczego musisz opuścić ten domek?? Chyba nie jestem w temacie.. ja bym go nie zostawiła.. bosko tam jest nie dziwię się, że kominek robi taką furrorę zasługuje na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 20.11.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 EDZIA, wszystkie zdjęcia piękne, ale najbardziej za serce ujmuje to z nasturcjami. Niesamowite. Zalane słońcem, takie ciepłe, że jak na nie patrzę, to grzeje.I te gliniane dzbany, wokół których wije się nasturcja, i oleandry. Usiąść na progu i tak zostać na wieczność.Kominek niepowtarzalny, magiczny, śliczne kafle.W moim rodzinnym domu zanim założono centralne ogrzewanie, były piece kaflowe. Nie tak piękne, zwyczajne białe kafle, ale grzały plecy i zimą mój ulubiony "kątek" był oczywiście przy piecu, domu już nie ma, sentyment pozostał.Nie może być takiej sytuacji, że przyjdzie Ci opuścić ten dom.Jeśli trzeba będzie, to przyjadę i będę protestować nie mniej skutecznie, niż Zieloni w Dolinie Rospudy. Tylko powiedz kiedy, żadna zła pogoda mi nie straszna.Ale wierzę, że nie będzie takiej potrzeby. Uściski wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 16.12.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Muszę trochę usprawiedliwić swoje zaniedbanie w tym wątku i jest okazja, żeby się pochwalić. Wczoraj zakończyłam szkolenie i zdałam egzamin! ufff, zachciało się babie szkolenia na stare lata...ale nareszcie koniec!!!! DarioAS nie pisałam jeszcze o tym nigdzie na forum, ale moja firma tworzy centaralę w Krakowie i dział mój i mojego męża są w pierwszym rzędzie przewidziane do tejże centrali. O ile się tam załapiemy to domek przyjdzie nam opuścić i tylko weekendy w nim spędzać , ale to już nie jest to. A z kominka jestem bardzo zadowolona, nie tylko ze względów estetycznych ale i funkcjonalnych...można w nim palić na okrągło bez wygaszania przez calutki tydzień Tolu a wiesz skąd mam ten gliniany dzban? Przywiozłam go sobie z wakacji na Podlasiu. Ten akurat jest lekko uszkodzony i gratis dostałam. W obliczu tego co się teraz dzieje, obawiam się, że o ile się zalapiemy to przyjmiemy tę pracę bez gadania....ale się porobioło, takie smutne czasy No i co z naszą Halinką będzie...jaki ten kot jest słodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.12.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Dawno nie byłam Wiesz, ja nie przepadam za kaflami - w ogóle, na kominkach też, ale ten Twój kominek jest taki ... taki ... z nostalgiczną klasą - no qurcze nie wiem jak to inaczej napisać Po prostu ujmuje ! Koty za uszkami proszę wysmyrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.12.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Edziu - skąd Ty masz moją kotę (ta mała kolorowa - mam dokładnie taką samą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.12.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 DarioAS nie pisałam jeszcze o tym nigdzie na forum, ale moja firma tworzy centaralę w Krakowie i dział mój i mojego męża są w pierwszym rzędzie przewidziane do tejże centrali. O ile się tam załapiemy to domek przyjdzie nam opuścić i tylko weekendy w nim spędzać , ale to już nie jest to. tak sie właśnie zastanawiałam Edziu co zrobicie co będzie z domkiem ale jak dobrze pamietam to jedną córcie macie w Krakowie prawda? A z kominka jestem bardzo zadowolona, nie tylko ze względów estetycznych ale i funkcjonalnych...można w nim palić na okrągło bez wygaszania przez calutki tydzień to niesamowite ile ciepła ma w swobie dom z kominkiem tzn Twoj i bez kominka jest "cieplutki", w koncu to domownicy je Tworzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.12.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 http://img530.imageshack.us/img530/8966/155843waupacawisconsinpt2.gif Edziu-Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i ...te trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, tego życzy CI ew-ka .....w ŚWIETA oraz w Nowym 2009 Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 20.12.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Wszystkiego naj... na Święta! http://i4.instantgallery.pl/i/iw/iwonaz4/12e8d4f0ce2e72c3b48c22023f69eb65133474.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.12.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Wesołych świąt, pachnących choinką, spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze. Świąt dających radość, odpoczynek oraz nadzieję na pomyślny Nowy Rok.Życzy Gaweł z Rodzinkąhttp://buhh.pl/kartki/12/191.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts