Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EDZIA teraz remontuje mieszkanie- :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piękne zdjęcie z tęczą Edziu :D .

U kogoś widziałam w stopce - "Niedowiarkom ręczę, że można sie oprzeć o tęczę" i ja mu wierzę. To chyba Zeljka miała.

W ogóle bardzo nastrojowo u Ciebie - sielsko, anielsko i te dzbanuszki :D.

Szkoda róży :( , nic nie odbija od korzenia? Pamiętam, że się o nią martwiłaś.

Miło dziewczyny żeście zajrzały.

Usiądźcie na ławeczce przed domem, kawką i ciastem truskawkowym się częstujcie

Życzę Wam miłego późnego popołudnia.

Ja dziś trochę z doskoku na forum. Starsze dziecię po dłuższej nieobecności zawitało do domu, więc trzeba się nacieszyć jej obecnością, podkarmić wygłodzoną studentkę przed sesją i przyzwyczaić się do jej obecności. Mimo wszystko trudno pogodzić się z myślą, że to już dorosła kobieta żyjąca własnym życiem, innymi problemami i bez mamusi daje już sobie radę.

Maki, chabry i rumianki to także moje ulubione zestawienie :lol: Ale staram sie nie zrywać a podziwiać tylko rosnące bo szybko więdną w bukiecie. A jeszcze ich widok na tle łanu zboża.... nic tylko podziwiać i oko cieszyć :lol:

Musze sobie tez tego karmnika ściagnąć na działkę. bardzo mi sie podoba :lol:

Mayland - dziś rano pięknie zakwitła cala kępka maków a przed południem zostały dwa niekompletne :wink: , bardzo delikatne to kwiaty i też cieszę oko tylko ich widokiem w otoczeniu , nie w wazonie

Widok tych kwiatów w łanach zbóż pamiętam z dzieciństwa, ale od kilkunastu lat nie uświadczysz go w mojej wsi. Wieś się zmienia i to szybko, tylko zastanawiam się czy w dobrym kierunku. Okazuje się, że ja po 20 letniej banicji w mieście jestem bardziej wiejska niż ludzie stale tu mieszkający.

Kto wie, może gdzieś znajdę jakiś kąt i posieję trochę zboża i tych kwiatów.

Kamnik jest bardzo rozwojowy, . :wink:

przyszłam z pytaniem :oops:

EDZIU a kiedy zbiera sie nasiona chabrów :oops:

i jak toto wygląda :roll:

i kiedy wysiać :roll:

iii........i nie wiem o co jeszcze pytać :oops:

a i dzień doberek :lol: :lol:

Gosiu, Jak tylko przekwitną i zrobi się takie cuś, taka torebeczka z nasionkami,

Ja zerwałam toto, kiedyś na spacerze i zaraz posiałam. Było to może pod koniec czerwca.

Jak chcesz na spotkanie mogę Ci przywieźć trochę nasionek :D ?

To ja dzień dobry powiem i znikam .. Uroczysko moje czeka :D Miłego dnia :D

Dziękuję Brazuś w uroczysku Twój dzień na pewno będzie miły, pozdrawiam Ciebie i uroczysko :D

Piękne zdjęcie z tęczą Edziu :D .

U kogoś widziałam w stopce - "Niedowiarkom ręczę, że można sie oprzeć o tęczę" i ja mu wierzę. To chyba Zeljka miała.

W ogóle bardzo nastrojowo u Ciebie - sielsko, anielsko i te dzbanuszki :D.

Szkoda róży :( , nic nie odbija od korzenia? Pamiętam, że się o nią martwiłaś.

Soniko,

Jak pisałam Mayland..ja tu się urodziłam, to moje beztroskie dzieciństwo, z tamtych czasów pamiętam takie obrazki , teraz krajobraz mojej wsi bardzo się zmienił, dlatego po powrocie z miasta staram się przywrócić to co odchodzi.

Mam to szczęście, że sąsiedztwo (łąka, las mi w tym pomaga), bo jakoś nie wyobrażam sobie w tym miejscu akurat żywopłotu z tujami ...no nie?

A tęcza budzi we mnie podobne uczucie jak spadająca gwiazda

Ta różą ma już ze sto lat, rośnie w zapuszczonym babcinym ogrodzie, właściwie pod sztachetami, wujek zaczął pryskać te miejsca jakimś świństwem chwastobójczym , podejrzewam, że i ona została zatruta i teraz przeżywa okres detoxu.

Mocno wierzę, że ona jeszcze mimo wszystko zakwitnie, może nie w tym roku, ale zakwitnie. :D

A jak Twój barwinek ?, moje bardzo intensywnie opanowują całą skarpę :roll:

Edziu, czy ta róża nie przemarzła?

:cry:

Aniu, okryłam ją na zimę jak wszystkie inne róże, odkryłam tak samo. Chyba, że ostatni przymrozek jej zaszkodził, choć podejrzewam , jak napisałam Sonice, że jest na detoxie :D :D

Edziu, czy ta róża nie przemarzła?

:cry:

Aniu, okryłam ją na zimę jak wszystkie inne róże, odkryłam tak samo. Chyba, że ostatni przymrozek jej zaszkodził, choć podejrzewam , jak napisałam Sonice, że jest na detoxie :D :D

mogły zaszkodzić jakiekolwiek przymrozki, jeśli róża jest osłabiona, ale ja w tym ekspertem nie jestem, mam nadzieje, że do jesieni zdąży się na tyle wzmocnić i rozrosnąć, że już jej nic nie ruszy :wink:

Maylandziu, aż sie przyjrze tym makom.... :wink:

i..

uwielbiam ciasto truskawkowe..... 8)

Witam.

Dziś do kawy miało być ciasto z jagodami...

Jagody w lodówce a ja od wczoraj wieczora chodzę i ciągle ryczę.....

Dziwny jest ten świat nasz Tomek walczy o zdrowie a na drugim końcu Polski kończy się życie młodego chłopaka 18 latka- kolega z gimnazjum mojej młodszej córki do jednej klasy chodzili.

Odszedł na własne życzenie, bez słowa pożegnania. :cry: :cry: :cry:

[*]

Moja córka wczoraj na własnej skórze odczuła słowa...śpieszmy się kochać...

To był bardzo spokojny, cichy chłopak...nie była z nim w jakiś szczególny sposób zaprzyjaźniona, ale kojarzyła, że miał problemy z ojcem ( nie mogli się dogadać) i w ogóle jakaś dziwna rodzina ciągle się przeprowadzali.

Ponoć i w nowej szkole miał problemy z aklimatyzacją

Co naprawdę było przyczyną tego nikt nie wie, zabrał to ze sobą.

Ale chłopak fajny ze zdjęcia widać, że grzeczny i w ogóle...przystojny

Najbardziej smutne dla mnie i wstrząsający jest sposób odebrania sobie życia, tabletki psychotropowe +alkohol+ pętla, jakby strasznie się bał tej śmierci. :cry:

Edziu ...smutny wieczór u Was :-? kiedys czytałam ,że samobójstwo to ostarteczne rozwiązanie przejściowych kłopotów .....[*]

Są też typy ludzi ze skłonnościami samobojczymi.

Koleżanki syn tak miał ...oczywiście na podłożu problemów rodzinnych.

Wiele wizyt u psychologa i trochę z tego wyszedł, ale musi uważać na niego.

Smutny wieczór mieliśmy wczoraj, zdjęcia, łzy, ogromne wyrzuty sumienia córki...że mogła wtedy, ...że nie zareagowała, ...

Dziś wieczorem córka z koleżankami organizuje zaległą dawno zaplanowaną 18tkę.... tak wyszło

Wczoraj jak się dowiedziała o tej śmierci chciała zrezygnować, ale wytłumaczyłam jej, że to i tak nie pomoże koledze, więc poszła...myślę, że dobrze jej to zrobi bo bardzo się tym dręczyła.

Samo życie