braza 11.06.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 To ja dzień dobry powiem i znikam .. Uroczysko moje czeka Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Piękne zdjęcie z tęczą Edziu . U kogoś widziałam w stopce - "Niedowiarkom ręczę, że można sie oprzeć o tęczę" i ja mu wierzę. To chyba Zeljka miała. W ogóle bardzo nastrojowo u Ciebie - sielsko, anielsko i te dzbanuszki . Szkoda róży , nic nie odbija od korzenia? Pamiętam, że się o nią martwiłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.06.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Edziu, czy ta róża nie przemarzła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.06.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Miło dziewczyny żeście zajrzały.Usiądźcie na ławeczce przed domem, kawką i ciastem truskawkowym się częstujcieŻyczę Wam miłego późnego popołudnia.Ja dziś trochę z doskoku na forum. Starsze dziecię po dłuższej nieobecności zawitało do domu, więc trzeba się nacieszyć jej obecnością, podkarmić wygłodzoną studentkę przed sesją i przyzwyczaić się do jej obecności. Mimo wszystko trudno pogodzić się z myślą, że to już dorosła kobieta żyjąca własnym życiem, innymi problemami i bez mamusi daje już sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.06.2009 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Maki, chabry i rumianki to także moje ulubione zestawienie Ale staram sie nie zrywać a podziwiać tylko rosnące bo szybko więdną w bukiecie. A jeszcze ich widok na tle łanu zboża.... nic tylko podziwiać i oko cieszyć Musze sobie tez tego karmnika ściagnąć na działkę. bardzo mi sie podoba Mayland - dziś rano pięknie zakwitła cala kępka maków a przed południem zostały dwa niekompletne , bardzo delikatne to kwiaty i też cieszę oko tylko ich widokiem w otoczeniu , nie w wazonie Widok tych kwiatów w łanach zbóż pamiętam z dzieciństwa, ale od kilkunastu lat nie uświadczysz go w mojej wsi. Wieś się zmienia i to szybko, tylko zastanawiam się czy w dobrym kierunku. Okazuje się, że ja po 20 letniej banicji w mieście jestem bardziej wiejska niż ludzie stale tu mieszkający. Kto wie, może gdzieś znajdę jakiś kąt i posieję trochę zboża i tych kwiatów. Kamnik jest bardzo rozwojowy, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.06.2009 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 przyszłam z pytaniem EDZIU a kiedy zbiera sie nasiona chabrów i jak toto wygląda i kiedy wysiać iii........i nie wiem o co jeszcze pytać a i dzień doberek Gosiu, Jak tylko przekwitną i zrobi się takie cuś, taka torebeczka z nasionkami, Ja zerwałam toto, kiedyś na spacerze i zaraz posiałam. Było to może pod koniec czerwca. Jak chcesz na spotkanie mogę Ci przywieźć trochę nasionek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.06.2009 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 To ja dzień dobry powiem i znikam .. Uroczysko moje czeka Miłego dnia Dziękuję Brazuś w uroczysku Twój dzień na pewno będzie miły, pozdrawiam Ciebie i uroczysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.06.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Piękne zdjęcie z tęczą Edziu . U kogoś widziałam w stopce - "Niedowiarkom ręczę, że można sie oprzeć o tęczę" i ja mu wierzę. To chyba Zeljka miała. W ogóle bardzo nastrojowo u Ciebie - sielsko, anielsko i te dzbanuszki . Szkoda róży , nic nie odbija od korzenia? Pamiętam, że się o nią martwiłaś. Soniko, Jak pisałam Mayland..ja tu się urodziłam, to moje beztroskie dzieciństwo, z tamtych czasów pamiętam takie obrazki , teraz krajobraz mojej wsi bardzo się zmienił, dlatego po powrocie z miasta staram się przywrócić to co odchodzi. Mam to szczęście, że sąsiedztwo (łąka, las mi w tym pomaga), bo jakoś nie wyobrażam sobie w tym miejscu akurat żywopłotu z tujami ...no nie? A tęcza budzi we mnie podobne uczucie jak spadająca gwiazda Ta różą ma już ze sto lat, rośnie w zapuszczonym babcinym ogrodzie, właściwie pod sztachetami, wujek zaczął pryskać te miejsca jakimś świństwem chwastobójczym , podejrzewam, że i ona została zatruta i teraz przeżywa okres detoxu. Mocno wierzę, że ona jeszcze mimo wszystko zakwitnie, może nie w tym roku, ale zakwitnie. A jak Twój barwinek ?, moje bardzo intensywnie opanowują całą skarpę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.06.2009 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Edziu, czy ta róża nie przemarzła? Aniu, okryłam ją na zimę jak wszystkie inne róże, odkryłam tak samo. Chyba, że ostatni przymrozek jej zaszkodził, choć podejrzewam , jak napisałam Sonice, że jest na detoxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Ja też czasem czuje sie bardziej wiejska niż tubylcy I stwierdzam z całą stanowczością, że najładniejsze maki rosną na............. nasypach kolejowych Zwróćcie na to uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.06.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Edziu, czy ta róża nie przemarzła? Aniu, okryłam ją na zimę jak wszystkie inne róże, odkryłam tak samo. Chyba, że ostatni przymrozek jej zaszkodził, choć podejrzewam , jak napisałam Sonice, że jest na detoxie mogły zaszkodzić jakiekolwiek przymrozki, jeśli róża jest osłabiona, ale ja w tym ekspertem nie jestem, mam nadzieje, że do jesieni zdąży się na tyle wzmocnić i rozrosnąć, że już jej nic nie ruszy Maylandziu, aż sie przyjrze tym makom.... i.. uwielbiam ciasto truskawkowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.06.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam. Dziś do kawy miało być ciasto z jagodami... Jagody w lodówce a ja od wczoraj wieczora chodzę i ciągle ryczę..... Dziwny jest ten świat nasz Tomek walczy o zdrowie a na drugim końcu Polski kończy się życie młodego chłopaka 18 latka- kolega z gimnazjum mojej młodszej córki do jednej klasy chodzili. Odszedł na własne życzenie, bez słowa pożegnania. [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.06.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 [*] nie rozumiem czasami praw tego świata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.06.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 , bardzo to smutne Edziu. Wyobrażam sobie co przeżywa rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.06.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Moja córka wczoraj na własnej skórze odczuła słowa...śpieszmy się kochać... To był bardzo spokojny, cichy chłopak...nie była z nim w jakiś szczególny sposób zaprzyjaźniona, ale kojarzyła, że miał problemy z ojcem ( nie mogli się dogadać) i w ogóle jakaś dziwna rodzina ciągle się przeprowadzali. Ponoć i w nowej szkole miał problemy z aklimatyzacją Co naprawdę było przyczyną tego nikt nie wie, zabrał to ze sobą. Ale chłopak fajny ze zdjęcia widać, że grzeczny i w ogóle...przystojny Najbardziej smutne dla mnie i wstrząsający jest sposób odebrania sobie życia, tabletki psychotropowe +alkohol+ pętla, jakby strasznie się bał tej śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.06.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Straszne!Musiał być kompletnie załamany i musiało to trwać jakiś czas, bo raczej nie podjął takiej decyzji z dnia na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.06.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Edziu ...smutny wieczór u Was kiedys czytałam ,że samobójstwo to ostarteczne rozwiązanie przejściowych kłopotów .....[*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.06.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Cóż można rzec na taką tragedię ... nic, słów brakuje ... szkoda, straszliwa szkoda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.06.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Edziu ...smutny wieczór u Was kiedys czytałam ,że samobójstwo to ostarteczne rozwiązanie przejściowych kłopotów .....[*] Są też typy ludzi ze skłonnościami samobojczymi. Koleżanki syn tak miał ...oczywiście na podłożu problemów rodzinnych. Wiele wizyt u psychologa i trochę z tego wyszedł, ale musi uważać na niego. Smutny wieczór mieliśmy wczoraj, zdjęcia, łzy, ogromne wyrzuty sumienia córki...że mogła wtedy, ...że nie zareagowała, ... Dziś wieczorem córka z koleżankami organizuje zaległą dawno zaplanowaną 18tkę.... tak wyszło Wczoraj jak się dowiedziała o tej śmierci chciała zrezygnować, ale wytłumaczyłam jej, że to i tak nie pomoże koledze, więc poszła...myślę, że dobrze jej to zrobi bo bardzo się tym dręczyła. Samo życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.06.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Edzia ... bardzo przykre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts