puchatek 19.02.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Edziu,Bardzo podoba mi sie kominek. Ale dom jakos wyobrazalem sobie wspanialej. Grube bale robia wrazenie, ale strasznie sa popekane! U mnie duzo duzo mniej. Optyk jest rewelka. Podobaja mi sie fantazyjne zakonczenia belek. Jak rozumiem wyglad balkonu jest tymczasowy, zeby nie wypasc?... Ale te cienkie slupy to zostaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 20.02.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Ten domek ma jedną zasadnicza wadę: wyzwala we mnie bardzo niskie uczucie zazdrosci Zgadzam się z Piotrem. Widok domku zapiera dech w piersiach. Edzia a mnie też zaprosisz, chociaż na momencik. pliiiisssssssssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 27.02.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 EDZIUz nieba mi spadasz wreszcie ktoś kto ma drewniany domek / w dodatku śliczny / ja właśnie się zabieram za budowę /mam już mapkę/ w okolicach Łodzi. Pozwolę sobie molestować Cię pytaniami bo kto będzie wiedział lepiej niż Ty. Pozdrawiam Aniszkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 27.02.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Cudowny domek, i jakie ciepełko z tego oryginalnego kominka. Super. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.03.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Dom z bali, hmmm.......... . Uczciwie przyznam, że nigdy nie brałem pod uwagę możliwości budowy takiego domu. Jakoś tak z góry negowałem taka opcję. Negowałem gdyż własciwie nie miałem zadnego wzorca do którego mógłbym odnieść swoje oczekiwania. W mojej okolicy ze świecą takiego szukać. Max, porotherm, BK "skolko ugodna" ale dom z bali Zobaczyłem na zdjęciach Twój dom. Potem pogrzebałem więcej w internecie i muszę stwierdzić, ze "coś w tym jest". Życzę Wam wielu, wielu lat szczęścia w przyjaznej aurze Waszego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.03.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 WIesz co.. im czesciej ogladam twoj dom.. tym coraz bardziej mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 07.03.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 A gdzie takie piekne kafle można kupić- ewentualnie kto to produkuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kleo 08.03.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Edziu, domek wygląda jak z bajki, dla mnie zostanie bajecznym kominek również bardzo pasuje do całej koncepcji, super! Oglądam te zjawiskowe domki i nie mogę się doczekać swojego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.03.2004 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 To wspaniałe uczucie móc przeczytać te wszystkie miłe słowa jakie piszecie na temat mojego domku. borieno - koszt takiego domku jest porównywalny z kosztem domku murowanego. Puchatku- nie wiem jak wyobrażałes sobie mój dom fakt pęknięcia są duże, ale to już taki urok drewna świerkowego,/tak przypuszczam/. Na początku też mnie to bardzo drażniło, ale powoli się z tym oswajam i coraz mniej mi to przeszkadza. aniszkin - możesz pytać bikosa - kafle zamawiałam razem z wkładem...to sprawa kominkarza, a taki właśnie wygląd kominka to sprawka moich dziewczyn i męża, to im bardzo się spodobały te wykończenia z kafli ja chciałam całkiem prosty, tylko gipsowany, ale teraz też mi się podoba i czasem warto dać sie przekonać rodzince. Tdxls, a Ty umów się z Luśką i nie widzę przeszkód - zapraszam Jeszcze raz WSZYSTKIM dziękuję za miłe słowa. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 11.03.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Dzieciństwo mi się przypomina, domek mojej babci na wsi , oczywiście bez pięterka i kominka, ale tak z klimatu. Poźniej go boazerią obłożono i stracił swój urok. Małe pytanko, jesli to nie tajemnica; ile kosztował Cie kominek i jaki wkład, bo za podobny jak twój usłyszałem cenę 12 tys (spartherm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.03.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Sliczny domek, sliczny kominek i cieplutka atmosfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.05.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Edziu - kiedy następne zdjątka z wnętrz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.05.2004 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Krystian, czy to prowokacyjne pytanie ma być mobilizacją do szybszego działania i wykończania domu Jeszcze trochę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 29.08.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Łoj piykno ci ta chałpa mocie piykno. A nojbardzi mi sie podobo tyn forbau i gelynder i ta " łosiemnostka " za nim. Czekom na nastympne zdiyncia, coś je łobiecała. A dalyko mocie do lasa? . Czymś trza polić w tym kuminku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.05.2005 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Witam po dłuuuugiej przerwie Wczoraj zostałam bardzo pozyywnie zmotywowana do dalszych prac na budowie, pełna zapału wróciłam do domu z myślą, że zaraz udamy się na budowę a tu...mąż musiał dłużej zostać w pracy i nic z tego. Niewyczerpane pokłady energii postanowiłam więc przelać na wirtualny swój dom. Znaczy się uzupełnić zdjęcia w tym wątku, żeby nie było podejrzenia iż rozleniwiliśmy się totalnie i od prawie roku dom odłogiem stoi. Fakt tempo prac jakby zmalało ale coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.05.2005 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Wkleję jeszcze zdjęcia sprzed epoki kominkowej to znaczy zdjęcia z dość ciekawego etapu naszej budowy tzn. z mszenia To są główki imitacji warkocza...takich oto głowek jest w moim domu ponad 3 tyśhttp://foto.onet.pl/upload/5/32/_447393_n.jpg A tak to wglada w praktyce, dwóch gości po przciwnych stronach ściany wtyka na przmian te oto tajemnicze zwiniątka z jodłowych wiórków http://foto.onet.pl/upload/35/58/_447396_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.05.2005 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 A teraz już po kolei: Nastepnym etapem była podłoga , w lutym ubiegłego roku dechy pokryły podłogi w pomieszczeniach, gdzie zaplanowałam, łącznie z kuchnią ale oprócz łazienek i przedpokoju. Ciekawe, czy będę żałować decyzji położeniach desek w kuchni To pokój kominkowy "w deskach" http://foto.onet.pl/upload/13/63/_447368_n.jpg W pokojach na poddaszu na legary daliśmy paski z pianki, płyty OSB na to korek techniczny, żeby skuteczniej wyciszyć http://foto.onet.pl/upload/25/4/_447453_n.jpg Stanem "odeskowania" podłóg cieszyliśmy się aż do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.05.2005 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Wiosną piękna pogoda nie pozwalała nam spokojnie pracować we wnętrzach i zaczęliśmy powoli "cywilizować" nasze otoczenie, w efekcie tego pod koniec lata ze stanu jak na 1 i 2 zdjęciu tego wątku udało nam się osiągnąć coś takiego:http://foto.onet.pl/upload/11/90/_472358_n.jpg I jeszcze skarpa przed garażem http://foto.onet.pl/upload/35/11/_472359_n.jpg Jak widać na ostatnim zdjęciu dach garażu i domu też zmieniły kolor. W lipcu zostały pokryte gontem bitumicznym w ceglastym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.05.2005 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 W czasie urlopu letniego z konieczności zrobiliśmy łazienkę na dole http://foto.onet.pl/upload/27/44/_472351_n.jpg Tylko dlaczego ta klapa deski sedesowej jest otwarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.05.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts