Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EDZIA teraz remontuje mieszkanie- :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgoś, mayland- dziękuję za info.

Małgoś sorry, ale nie pamiętam ścian w Twojej łazience.:(

jeśli zdecydowałabym się na gładź to nie na taka gładź gładź gładką jak lustro...jak przyjdzie mi to robić samej - będzie raczej tynk strukturalny. W całym mieszkaniu planuję białe ściany lekko łamane beżem i zielenią, i co wybarwiać tą masę ?

Amtla dzięki za wizytę i witaj w klubie remontuących. Dzięki, żeś wpadła i wspomniała o remoncie - trochę mnie to ukierunkowało, bo jak wyjdzie mi laikowi odparzony tynk gipsowy?

Będę śledzić Twoje postępy remontowe:yes:

Kurcze wstyd się przyznać, zem taki laik murowany- a wydawało mi sie, ze murowany dom łatwiejszy w budowie i urządzeniu.

To co robię trudno nazwać remontem, bo nie zamierzam wyburzać ścian, zmieniać przebiegu instalacji,...chcę tylko, zeby było prosto, jasno, czysto i po mojemu.

Nie ukrywam, ze kupno mieszkania mocno spustoszyło naszą kieszeń a mamy jeszcze dwie jaknajważniejsze inwestycje czyli córki na studiach, więc co mogę to robię tymi rencami, zeby jak najszybciej było jakoś fajnie w tym naszym mieszkaniu. ...Zresztą nie mamy TV , no czymś muszę sie po pracy zająć. Szczerze mówiąc też wolałabym robić ten remont nieswoimi rękami...ale te nieswoje ręce albo nie na naszą kieszeń, albo wolne terminy mają dopiero ok. marca a ja chciałabym już...jak najszybciej.

Ale jutro a właściwie już dziś będę rozmawiać w sprawie nieswoich ponoć niedrogich rąk....tylko czy znajdą czas jeszcze w tym roku....trzymajcie proszę kciuki.

Sloneczko - dobrze rozumię , że somsiadkami jesteśmy...? bardzo mi miło....:yes::yes::yes:

Edytowane przez EDZIA

U mnie są te tynki sztruksiki niewybarwiane. Nie widzę różnicy bo ściany nie są obtłuczone czy porysowane. Z drugiej znów strony jesli planujesz biel to ten plus, że na bieli łatwo robi się poprawki i domalowuje. Na kolorowych ścianach zazwyczaj widać takie poprawki a na bieli nie. No chyba, ze pożółkła z biegiem lat lub w mieszkaniu pali się papierosy.

EDZIU witam się i ujawniam - zaraz po zalogowaniu się na forum przeczytałam całą Twoją galerię budowy domku, a teraz patrzę i widzę, że przenosisz się na Stoki. :) Witam więc ze Wzgórz. :) Jeszcze przez jakiś miesiąc będziemy tu mieszkać.

Mam nadzieję, że będzie Wam się dobrze mieszkać na tych obrzeżach Krakowa (lub jak mówią niektórzy z moich znajomych - prawie w Kocmyrzowie). :) Osiedle jakie jest każdy widzi - fajerwerków nie ma, ale spokój i sporo zieleni jak najbardziej. :) Będę podglądać galerię.

I oczywiście pozdrawiam Sąsiadkę. :) Trzymam kciuki za remont.

Żelko - witam i dziękuję za kciuki te już i proszę o jeszcze jutro

Nemi - witam sąsiadkę - oj nie wypuszczę Cię tak z tego Stoku bez kawy:)

Czytałam , ze na Cz.P uciekasz - no to dalej sąsiadka będziesz tylko trochę dalszą (autobus bezposredni jest):yes:

To prawda - osiedle jak osiedle z zewnątrz całkiem ok. - tylko mieszkańcy jacyś smutni i nerwowi.

My własciwie tylko sypiamy w tym mieszkaniu, więc kontakt z mieszkańcami ograniczony do minimum.

Osiedle pasuje nam o tyle, bo blisko do pracy i za fortem już wieś.

O kciuki proszę jutro bom umówiona z fachowcem, ktory robił remont u kolegi z pracy.

kolega bardzo zadowolony z ich pracy i ...i nie są aż tak bardzo drodzy jak to określił.

Jakakolwiek kwota by się kryła za tym enigmatycznym określeniem - trzymajcie kciuki żebym taką dysponowała.

Nie daję już czasowo rady z pracą i remontem. Od tygodnia nie skrobnęlam ani cm. ściany- zaczęły się szkolenia, więc trzeba w pracy przyśiąść żeby się wyrobić i tak do końca stycznia.

A fachowiec ma wolny termin...zdaje się od poniedziałku.

Nic uciekam juz do domu- znaczy na Stok, zanim całkiem nas zasypie

Małgoś - dzięki za namiar

DPS - :yes:

Mnie dziś rozłożyło...kuśtykam jak stara baba. Jakiś ucisk w stawie biorowym i ból całej nogi.

Nasmarowałam mazidłem i się wygrzewam w łóżku.

Fachowcy byli - obadali temat i za pokój 20m2 zażyczyli sobie 1800zł hmmm.

Do zrobienia - usunięcie farby z sufitu, jednej ściany gruntownie, zaszpachowanie nierówności i ubytków, zagruntowanie, położenie gladzi, pomalowanie i położenie paneli. W sumie zakres dość spory, ale kasa też niemała. Mam czas na zastanowienie się do 13 grudnia...

Kurcze dużo no nie?

:(Wiecie co ja już mam tak wszystkiego dość, że sama nie wiem co robić.

Negocjować na pewno będę...choć ze mnie marna negocjatorka, że.....:bash:

Arniko...witaj, :)

bardzo mi miło, że zajrzałas do mnie i ....zostań do woli:yes:

A przeprowadzka ...za chlebem moja firma w Krak. utworzyła centrum. A że i moje stanowisko i mojego M poszło na pierwszy ogień to nie było za bardzo innego wyjścia.

Edziu może to i dobrze.... Zawsze to jakaś odmiana.... , z drugiej strony dojazdy i czas w samochodzie to by Was wykończyły... A domek pozostanie Wasz czy musicie go sprzedać?

I gdzie kupowałaś te piecowe kafle na kominek???

Domek został, wracamy do niego na weekendy....najgorsze są niedzielne popołudnia....kiedy trzeba sie pakować i wyjeżdżać...dziś zwłaszcza trudno, bo już taki duch świąteczny w domu, jestem w trakcie robienia ciasta na świateczny piernik...pachnie przyprawami, jednocześnie sie pakuję i zerkam na forum...

Kafle sprowadził mi gość, który robił mi kominek.

Za to jakie cudne święta się Wam szykują.... :)

Pomyśl, że ta przeprowadzka to nie na wieczność, i dobrze, że domek został. Będzie teraz na weekendy i na emeryturkę :)

Wszystkiego dobrego i zdrówka zostawiam ....

I jak byś była blisko mnie to zapraszam , bo do mnie zawsze jest po drodze ;)

Edziu, nie mów tak, zły nastrój i zmęczenie miną, będzie dobrze!

Teraz jest trudno, ale wiesz przecież, że tak naprawdę potem będzie bardzo fajnie, tyle nowych przyjemności związanych z urządzeniem mieszkania, te firaneczki, stoliczki, poduszeczki, drobiażdżki...

Uwielbiam to, Ty na pewno też!

Głowa do góry, Kochana! :D