Sloneczko 25.11.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Jakby mi sąsiad nie zasłaniał, widziałabym te wieżowce Na Stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.11.2010 00:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 (edytowane) Małgoś, mayland- dziękuję za info. Małgoś sorry, ale nie pamiętam ścian w Twojej łazience. jeśli zdecydowałabym się na gładź to nie na taka gładź gładź gładką jak lustro...jak przyjdzie mi to robić samej - będzie raczej tynk strukturalny. W całym mieszkaniu planuję białe ściany lekko łamane beżem i zielenią, i co wybarwiać tą masę ? Amtla dzięki za wizytę i witaj w klubie remontuących. Dzięki, żeś wpadła i wspomniała o remoncie - trochę mnie to ukierunkowało, bo jak wyjdzie mi laikowi odparzony tynk gipsowy? Będę śledzić Twoje postępy remontowe:yes: Kurcze wstyd się przyznać, zem taki laik murowany- a wydawało mi sie, ze murowany dom łatwiejszy w budowie i urządzeniu. To co robię trudno nazwać remontem, bo nie zamierzam wyburzać ścian, zmieniać przebiegu instalacji,...chcę tylko, zeby było prosto, jasno, czysto i po mojemu. Nie ukrywam, ze kupno mieszkania mocno spustoszyło naszą kieszeń a mamy jeszcze dwie jaknajważniejsze inwestycje czyli córki na studiach, więc co mogę to robię tymi rencami, zeby jak najszybciej było jakoś fajnie w tym naszym mieszkaniu. ...Zresztą nie mamy TV , no czymś muszę sie po pracy zająć. Szczerze mówiąc też wolałabym robić ten remont nieswoimi rękami...ale te nieswoje ręce albo nie na naszą kieszeń, albo wolne terminy mają dopiero ok. marca a ja chciałabym już...jak najszybciej. Ale jutro a właściwie już dziś będę rozmawiać w sprawie nieswoich ponoć niedrogich rąk....tylko czy znajdą czas jeszcze w tym roku....trzymajcie proszę kciuki. Sloneczko - dobrze rozumię , że somsiadkami jesteśmy...? bardzo mi miło....:yes: Edytowane 26 Listopada 2010 przez EDZIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.11.2010 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Oj Edziu, chyba trzeba bedzie karne piwko zaliczyc u mnie. Gladz to nie jest najprzyjemniejsza robota niestety, ale nitubaga sama robila i dala rade, Ty tez dasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.11.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 U mnie są te tynki sztruksiki niewybarwiane. Nie widzę różnicy bo ściany nie są obtłuczone czy porysowane. Z drugiej znów strony jesli planujesz biel to ten plus, że na bieli łatwo robi się poprawki i domalowuje. Na kolorowych ścianach zazwyczaj widać takie poprawki a na bieli nie. No chyba, ze pożółkła z biegiem lat lub w mieszkaniu pali się papierosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.11.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Edziu kciuki trzymam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 27.11.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 EDZIU witam się i ujawniam - zaraz po zalogowaniu się na forum przeczytałam całą Twoją galerię budowy domku, a teraz patrzę i widzę, że przenosisz się na Stoki. Witam więc ze Wzgórz. Jeszcze przez jakiś miesiąc będziemy tu mieszkać. Mam nadzieję, że będzie Wam się dobrze mieszkać na tych obrzeżach Krakowa (lub jak mówią niektórzy z moich znajomych - prawie w Kocmyrzowie). Osiedle jakie jest każdy widzi - fajerwerków nie ma, ale spokój i sporo zieleni jak najbardziej. Będę podglądać galerię. I oczywiście pozdrawiam Sąsiadkę. Trzymam kciuki za remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 01.12.2010 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Żelko - witam i dziękuję za kciuki te już i proszę o jeszcze jutro Nemi - witam sąsiadkę - oj nie wypuszczę Cię tak z tego Stoku bez kawy:) Czytałam , ze na Cz.P uciekasz - no to dalej sąsiadka będziesz tylko trochę dalszą (autobus bezposredni jest) To prawda - osiedle jak osiedle z zewnątrz całkiem ok. - tylko mieszkańcy jacyś smutni i nerwowi. My własciwie tylko sypiamy w tym mieszkaniu, więc kontakt z mieszkańcami ograniczony do minimum. Osiedle pasuje nam o tyle, bo blisko do pracy i za fortem już wieś. O kciuki proszę jutro bom umówiona z fachowcem, ktory robił remont u kolegi z pracy. kolega bardzo zadowolony z ich pracy i ...i nie są aż tak bardzo drodzy jak to określił. Jakakolwiek kwota by się kryła za tym enigmatycznym określeniem - trzymajcie kciuki żebym taką dysponowała. Nie daję już czasowo rady z pracą i remontem. Od tygodnia nie skrobnęlam ani cm. ściany- zaczęły się szkolenia, więc trzeba w pracy przyśiąść żeby się wyrobić i tak do końca stycznia. A fachowiec ma wolny termin...zdaje się od poniedziałku. Nic uciekam juz do domu- znaczy na Stok, zanim całkiem nas zasypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.12.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Edziu, ja chyba upolowalam dzieki aguleczce niezlego i taniutkiego stolarza takiego od kuchni, szaf, szafek itp. z mdfu, gdybys potrzebowala to krzycz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 01.12.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Małgoś mogę prosić o namiar na tego stolarza na priv.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.12.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Rękę na pulsie trzymię i kciuki też, nieustająco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.12.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Małgoś - dzięki za namiar DPS - Mnie dziś rozłożyło...kuśtykam jak stara baba. Jakiś ucisk w stawie biorowym i ból całej nogi. Nasmarowałam mazidłem i się wygrzewam w łóżku. Fachowcy byli - obadali temat i za pokój 20m2 zażyczyli sobie 1800zł hmmm. Do zrobienia - usunięcie farby z sufitu, jednej ściany gruntownie, zaszpachowanie nierówności i ubytków, zagruntowanie, położenie gladzi, pomalowanie i położenie paneli. W sumie zakres dość spory, ale kasa też niemała. Mam czas na zastanowienie się do 13 grudnia... Kurcze dużo no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.12.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 może jest jakiś podatek na cysorza tych ścian ze sufitem to będzie jakieś 60mkw bez okna i drzwi i 20zł/mkw to byłaby chyba dobra cena, to ok. 600 zł za położenie paneli to trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 03.12.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Witaj Edziu, chyba jeszcze się tu nie odzywałam..Ale było mi niezmiernie miło poznać Cię u Nelli Widzę, że spore zmiany zaszły. Przede wszystkim zdrówka życzę, niech mazidło zadziała i noga wydobrzeje Kwota za remont - spora, może da się trochę ponegocjować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.12.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Kurczę, nie wiem, jakie są stawki, ale zdrówka życzę! Jak Jamles i Ania mówią, że sporo, to pewnie rację mają, spróbowałabym ponegocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.12.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Znalazłam wreszcie właścicielkę kaflowego kominka Witaj Edziu.... nareszcie Cię namierzyłam i mam nadzieję, że mogę zostać Tylko nie bardzo doczytałam, dlaczego ta przeprowadzka.... Szkoda, ale z drugiej strony domek jest na weekend .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.12.2010 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 :(Wiecie co ja już mam tak wszystkiego dość, że sama nie wiem co robić. Negocjować na pewno będę...choć ze mnie marna negocjatorka, że..... Arniko...witaj, bardzo mi miło, że zajrzałas do mnie i ....zostań do woli:yes: A przeprowadzka ...za chlebem moja firma w Krak. utworzyła centrum. A że i moje stanowisko i mojego M poszło na pierwszy ogień to nie było za bardzo innego wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.12.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Edziu może to i dobrze.... Zawsze to jakaś odmiana.... , z drugiej strony dojazdy i czas w samochodzie to by Was wykończyły... A domek pozostanie Wasz czy musicie go sprzedać? I gdzie kupowałaś te piecowe kafle na kominek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.12.2010 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Edziu może to i dobrze.... Zawsze to jakaś odmiana.... , z drugiej strony dojazdy i czas w samochodzie to by Was wykończyły... A domek pozostanie Wasz czy musicie go sprzedać? I gdzie kupowałaś te piecowe kafle na kominek??? Domek został, wracamy do niego na weekendy....najgorsze są niedzielne popołudnia....kiedy trzeba sie pakować i wyjeżdżać...dziś zwłaszcza trudno, bo już taki duch świąteczny w domu, jestem w trakcie robienia ciasta na świateczny piernik...pachnie przyprawami, jednocześnie sie pakuję i zerkam na forum... Kafle sprowadził mi gość, który robił mi kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.12.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Za to jakie cudne święta się Wam szykują.... Pomyśl, że ta przeprowadzka to nie na wieczność, i dobrze, że domek został. Będzie teraz na weekendy i na emeryturkę Wszystkiego dobrego i zdrówka zostawiam .... I jak byś była blisko mnie to zapraszam , bo do mnie zawsze jest po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.12.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Edziu, nie mów tak, zły nastrój i zmęczenie miną, będzie dobrze! Teraz jest trudno, ale wiesz przecież, że tak naprawdę potem będzie bardzo fajnie, tyle nowych przyjemności związanych z urządzeniem mieszkania, te firaneczki, stoliczki, poduszeczki, drobiażdżki... Uwielbiam to, Ty na pewno też! Głowa do góry, Kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts