Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EDZIA teraz remontuje mieszkanie- :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

EDZIU chciałabym Cię prosić, byś napisała, czy strop drewniany jest uciążliwy, pod względem przenoszenia hałasu a nawet jego wzmacniania .

Zaczęła gryżć mnie myśl,czy mając sypialnię na parterze a nad nią łazienkę, to czy wszystkie spuszczania wody i inne hałasiki, będą słyszalne( piony kanalizacji).

Bo można by jeszcze na tym etapie, przenieść łazienke górną, która wypadłaby nad kuchnią na parterze.

Czy warto to robić, licząc, że będzie to znioślejsze, pod względem hałasu właśnie?

No i ogólnie, czy jak 4 dzieci w wieku szkolnym będzie sobie mieszkać na górze,a my na parterze, czy tosię da wytrzymać- te wszystkie stuki, biegania.

No i druga ssprawa- jak masz zrobioną tę stropo-podłogę, z jakich warstw?

Czy starałaś się od razu robić ją jak najcichszą, czy użytkując wprowadziłabyś jakies ulepszenia np. wykończenie korkiem?

Bardzo, bardzo liczę na Twoją odpowiedż

Dorota

Doroto

Trudno porównać strop drewniany w domu murowanym i drewnianym. U mnie cały dom drewniany a więc dość akustyczny. Na Twoim miejscu jeżeli nie będzie to zbyt skomplikowane umieściłabym łazienkę jednak nad kuchnią.

U nas jest tak : deski sufitowe, legary, folia, między legarami wełna na to płyta OSB, warstwa korka i deski podłogowe.

Mam już starsze dzieci, więc nie biegają , ale za to słuchają muzyki no i słychać niestety ale da się wytrzymać. :wink:

pozdrawiam

Edzia

• 1 month później...

Edziu,

Widziałam już twój kominek w wątku kominkowym, obejrzałam jeszcze "kilka" innych kominków i teraz mogę z całą pewnością napisać, że twój kominek to mój nr jeden!!!

Mam nadzieję, że gdy przyjdzie do realizacji kominka w moim domu uda nam sie stworzyć coś co tak ciepło wygląda nawet gdy nie pali się w nim ogień!!!

Przepiękny kominek!!!

• 4 months później...
Trochę żal, że nie widać już zdjęć z pierwszej strony... :cry:

To odrabiam straty

http://images25.fotosik.pl/256/57c664c05fefaa05med.jpg

To garaż z wiatą.

Bardzo praktyczny, latem jak widać służy jako kącik rekreacyjny, zimą jako schronienie dla samochodu no i jako wiata na drewno do kominka

http://images31.fotosik.pl/336/f156465880a8c0fe.jpg

Dawno tu mnie nie było a tu proszę tyle miłych gości odwiedziło mój domek :D

Dziękuję wszystkim za miłe słowa :D

Malmuc -wiesz patrząc z daleka wieczorową porą na oświetlony domek nawet latem ma taki Bożonarodzeniowy klimat :wink:

Jea - malowanie własnymi rencami daje dużą frajdę, choć czasem już padałam ze zmęczenia to...chyba uzależniłam się od tego malowania, bardzo mi ta praca się spodobała. Prawie cała powierzcnia malowana 2x a balkony 3x.

No i oczywiście padło sakramentalne.... jakbym tak jeszcze jeden dom stawiała i miała ochotę na balkony to mnie walnijcie :wink:

Frosch - dzięki :D i pozdrowionka dla Froscha i dzieci

MajaW, Iwuś, braza, agiis, DarioAS - dzięki za miłe słowa. Dom i otoczenie tak klimatyczne, że nie ma kiedy go wykończyć. Latem fajnie posiedzieć na ławeczce z kawką i nie tylko, zimą przed kominkiem. I tym sposobem ani dom ani my nie jesteśmy wykończeni :D

pozdrawiam

Edzia

Jako zawzięta wielbicielka Twojego kominka dodam tyko, że teraz mi się marzy ścianka z tak pięknego drewna jak u Ciebie!!! Już zostawiłam miejsce między wiatrołpem a holem :D

Jak można budować bez forumowych inspiracji, już teraz nie wiem :wink:

Renko

Jakoś wcześniej przeoczyłam Twój miły post na temat mojego kominka.

Wiesz ten kominek oprócz tego, że też mi się bardzo podoba, zimą jest jak członek rodziny ma jeszcze jedną dużą zaletę. Super relaksuje, możesz sobie usiąść na tej kafelkowej ławeczce przed szybą i plecy nagrzewać :D

Cieszę się, ze coś z mojego domku kogoś zainspirowało.

pozdrawiam

Edzia