frosch 08.04.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Spelnienia wielkanocnej pisanki i mokrego poniedzialku.... .......zyczy Frosia i Frosch http://bilderkiste.de/phpcliparts/media/kueken01e.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 08.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Wesołych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka, szalonego i wyjątkowo mokrego Śmigusa Dyngusa oraz samych słonecznych i cudownych dni życzy Martynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sono 13.04.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 EDZIU chciałabym Cię prosić, byś napisała, czy strop drewniany jest uciążliwy, pod względem przenoszenia hałasu a nawet jego wzmacniania .Zaczęła gryżć mnie myśl,czy mając sypialnię na parterze a nad nią łazienkę, to czy wszystkie spuszczania wody i inne hałasiki, będą słyszalne( piony kanalizacji).Bo można by jeszcze na tym etapie, przenieść łazienke górną, która wypadłaby nad kuchnią na parterze.Czy warto to robić, licząc, że będzie to znioślejsze, pod względem hałasu właśnie?No i ogólnie, czy jak 4 dzieci w wieku szkolnym będzie sobie mieszkać na górze,a my na parterze, czy tosię da wytrzymać- te wszystkie stuki, biegania. No i druga ssprawa- jak masz zrobioną tę stropo-podłogę, z jakich warstw?Czy starałaś się od razu robić ją jak najcichszą, czy użytkując wprowadziłabyś jakies ulepszenia np. wykończenie korkiem? Bardzo, bardzo liczę na Twoją odpowiedż Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 16.04.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Doroto Trudno porównać strop drewniany w domu murowanym i drewnianym. U mnie cały dom drewniany a więc dość akustyczny. Na Twoim miejscu jeżeli nie będzie to zbyt skomplikowane umieściłabym łazienkę jednak nad kuchnią. U nas jest tak : deski sufitowe, legary, folia, między legarami wełna na to płyta OSB, warstwa korka i deski podłogowe. Mam już starsze dzieci, więc nie biegają , ale za to słuchają muzyki no i słychać niestety ale da się wytrzymać. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sono 16.04.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.05.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Edziu, Widziałam już twój kominek w wątku kominkowym, obejrzałam jeszcze "kilka" innych kominków i teraz mogę z całą pewnością napisać, że twój kominek to mój nr jeden!!!Mam nadzieję, że gdy przyjdzie do realizacji kominka w moim domu uda nam sie stworzyć coś co tak ciepło wygląda nawet gdy nie pali się w nim ogień!!!Przepiękny kominek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.05.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Trochę żal, że nie widać już zdjęć z pierwszej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.10.2007 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Trochę żal, że nie widać już zdjęć z pierwszej strony... To odrabiam straty http://images25.fotosik.pl/256/57c664c05fefaa05med.jpg To garaż z wiatą. Bardzo praktyczny, latem jak widać służy jako kącik rekreacyjny, zimą jako schronienie dla samochodu no i jako wiata na drewno do kominka http://images31.fotosik.pl/336/f156465880a8c0fe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 17.10.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 taaaaaaaaak wieczorową porą sie rozmarzyłam Edziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 17.10.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Wspaniały domek, gratuluję Praca własnoręczna jest lepiej wykonana i przynosi zadowolenie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.10.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 CU-DO-----WNIE !!!! pozdrowienia Edziu od Froscha rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 17.10.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 EDZIU - gratuluje domu z duszą Niezwykle klimatyczny i sentymentalny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 20.10.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 A w duszy mi gra... świerszczem w letni pachnący zbożem, ciepły wieczór... już za tym tęsknię... Tak bardzo chciałam zobaczyć twój dom Edziu bo zauważyłam,że ciągnie Cię w stronę drewnianych, no i się doczekałam... P R Z E P I Ę K N I E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.10.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Cuuudooooo!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 21.10.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 własnoręcznie? wow!!! tym bardziej podziwiam i gratuluję, efekt świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.10.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Jako zawzięta wielbicielka Twojego kominka dodam tyko, że teraz mi się marzy ścianka z tak pięknego drewna jak u Ciebie!!! Już zostawiłam miejsce między wiatrołpem a holem Jak można budować bez forumowych inspiracji, już teraz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Edziu masz śliczny domek i z zewnątrz i wewnątrz, miodzik poprostu pozdrawiam cieplutko ps. zdolne masz te własne rence.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.10.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Dawno tu mnie nie było a tu proszę tyle miłych gości odwiedziło mój domek Dziękuję wszystkim za miłe słowa Malmuc -wiesz patrząc z daleka wieczorową porą na oświetlony domek nawet latem ma taki Bożonarodzeniowy klimat Jea - malowanie własnymi rencami daje dużą frajdę, choć czasem już padałam ze zmęczenia to...chyba uzależniłam się od tego malowania, bardzo mi ta praca się spodobała. Prawie cała powierzcnia malowana 2x a balkony 3x. No i oczywiście padło sakramentalne.... jakbym tak jeszcze jeden dom stawiała i miała ochotę na balkony to mnie walnijcie Frosch - dzięki i pozdrowionka dla Froscha i dzieci MajaW, Iwuś, braza, agiis, DarioAS - dzięki za miłe słowa. Dom i otoczenie tak klimatyczne, że nie ma kiedy go wykończyć. Latem fajnie posiedzieć na ławeczce z kawką i nie tylko, zimą przed kominkiem. I tym sposobem ani dom ani my nie jesteśmy wykończeni pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.10.2007 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Jako zawzięta wielbicielka Twojego kominka dodam tyko, że teraz mi się marzy ścianka z tak pięknego drewna jak u Ciebie!!! Już zostawiłam miejsce między wiatrołpem a holem Jak można budować bez forumowych inspiracji, już teraz nie wiem Renko Jakoś wcześniej przeoczyłam Twój miły post na temat mojego kominka. Wiesz ten kominek oprócz tego, że też mi się bardzo podoba, zimą jest jak członek rodziny ma jeszcze jedną dużą zaletę. Super relaksuje, możesz sobie usiąść na tej kafelkowej ławeczce przed szybą i plecy nagrzewać Cieszę się, ze coś z mojego domku kogoś zainspirowało. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.10.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 ja chyba nie jestem w temacie, ale kiedy padło to sakramentalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts