Andrzej_78 05.06.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Witam,Mam jeszcze taki dylemat odnośnie montowania rur kanalizacyjnych w bruzdach ściennych, bo wyczytałem, że rury pionów powinny mieć możliwośćprzesuwania się, uzyskuje się to dzięki obejmom stałych i ruchomych. Tylko jakto będzie funkcjonowało w praktyce jeśli rury są ułożone w bruzdach ściennych i później zatynkowane?? Przecież taka rura się nie przesunie. Jak można to rozwiązać? Czy w ogóle się tym nie przejmować? Czy może taką rurę zabezpiecza się przed bezpośrednim stykiem z tynkiem, tylko jak?Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 05.06.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 u mnie zastosowano piankę - podobnie jak silikon czy akryl - pianka jest dobra na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 05.06.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Owinąć pianką pozostałą po panelach podłogowych.Lub po otynkowaniu i nie zaschnięciu poruszyć rurą tak, by pod tynkiem była luźna (minimalnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts