LukaEgon 05.06.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Prowadzę kilka wątków równocześnie ale zbliżają się wakacje i muszę je maksymalnie wykorzystać a roboty dużo Mianowicie: na już i tak małej działce stoi stary, nieduży, już prawie walący się dom z kamienia wapiennego. (nie wiem czy dobrze to nazywam ale to taki biały kamień chyba wiecie o co chodzi ) No i mam zamiar go rozebrać. Tu nasuwa mi się myśl czy taki kamień a sporo tego będzie bo ściany są dość grube można jakoś do czegoś wykorzystać? Czy nie warto sobie zawracać głowy i wynająć ciągnik albo coś żeby się tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 05.06.2009 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 halo pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.06.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Oczywiście, że można to wykorzystać.1. Podsypka pod wylewkę2. Wyłożyć tym chodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 06.06.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 A nadaje się to np do wymurowania słupków do ogrodzenia? Albo do wymurowania grilla? Będzie to czysty kamień bo zaprawa ze starości wcale się nie trzyma i odchodzi nawet bez użycia młotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.06.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A nadaje się to np do wymurowania słupków do ogrodzenia? Albo do wymurowania grilla? Będzie to czysty kamień bo zaprawa ze starości wcale się nie trzyma i odchodzi nawet bez użycia młotka Gwarancji na piśmie nie dam, ale jeśli z tego był dom wybudowany to czemu nie ma się nadać na ogrozenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 08.06.2009 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A no popatrz że nie pomyślałem o tym..wybacz młody jeszcze jestem:] chociaż i tak już wszystko sam robię w domu A na co by to połączyć żeby się dobrze trzymało? Na zwykłą zaprawę? No i pewnie wypadałoby czymś zabezpieczyć/zaimpregnować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.06.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A no popatrz że nie pomyślałem o tym..wybacz młody jeszcze jestem:] chociaż i tak już wszystko sam robię w domu A na co by to połączyć żeby się dobrze trzymało? Na zwykłą zaprawę? No i pewnie wypadałoby czymś zabezpieczyć/zaimpregnować.. Tu już nie pomogę. ja bym łączył na zwykłą zaprawę cementowo-wapienną, ale najbardziej podobają mi się takie urki bez żadnej zaprawy. Czy to było na domu impregnowane - nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 08.06.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Zaprawa cementowo-wapienna, bez plastyfikatora, wiec z duza iloscia wapna. Spoiny fugowane.Mozna oczywiscie impregnowac, tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 08.06.2009 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Czyli w jakich proporcjach cement-wapno-piasek? 1:1:6? Żeby dobrze się to trzymało kupy i żebym nie musiał poprawiać bo z samym ułożeniem to będzie sporo zabawy.. płot najprawdopodobniej będzie z desek..jeszcze nie wiem jakich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts