akapap 05.06.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Witam, w projekcie miałem zaplanowane okna 150x150. Majster wykonał te otwory na 150x155 argumentując, że w przypadku standardowego okna trzeba zostawić luz, żeby można było łatwiej zamocować parapet i zabezpieczyć go od dołu (ominięcie kucia). Przy wysokości 1435 zostawienie 11,5 nie jest za dużą wartością? Ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. A może majstrowi tak wyszło z materiału (ceramika) i nie za bardzo ,,miał siły'' na podmurowanie tych 5 cm? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.06.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 ...A może majstrowi tak wyszło z materiału (ceramika) i nie za bardzo ,,miał siły'' na podmurowanie tych 5 cm?Kup mu Red Bulla - ożywia ciało i umysł -wtedy podmuruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 05.06.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja też w którymś wątku zapytałam, czy otwory okienne mogą być wyższe. Po komentarzu Jareko prędziutko wymogłam na wykonawcy podmurowanie trzech okien do należytych rozmiarów. Dzięki za Forum i za rady. Inaczej nic bym nie zmieniała. Laikowi (czyli np. mnie) wystarcza, ze domek tak piknie "rośnie". A szczegóły? Miejcie dla nas wyrozumiałość Pozdrawiam A w temacie wątku - podmurować. Był pan od okien wymierzyć otwory i wszystko było OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts