lmt5 07.06.2009 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Z waszych wypowiedzi wychodzi że można podnieść o1 pustak bez zmiany projektu.Mój projekt domu to jutrzenka gl 150.Czy ktoś budował według tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukla 07.06.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 jak ja chciałem podnieść scianke o dwie cegły to projektant wzioł za małązmiane w dachu i wyrażenie zgody podniesienia sciany kolankowej 1800zł.tak że kierownik nie mógł tego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.06.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Zwrot trumienka tyczy się wyglądu czy innych cech takiego wykonania? Raczej wygladu Kiedyś czytałem na forum wypowiedź jednego co zrobił glify prostopadle do podłogi ale tylko dlatego, że zapomniał tego dopilnować i załował tego bo własnie połaciówka stała się tylko doświetlaczem bez mozliwości wyglądania przez nie. Ale co wysokosc zamontowania okna ma z obrobka dolnego glifu wspolnego ? No chyba, ze masz wyzsza scianke i w prostopadlej obrobce przeszkadza Ci murlata. Jezeli musialbys dawac to okno o te 20-30cm wyzej zeby zrobic dolny glif prostopadle do podlogi - to rzeczywiscie lepiej juz zostan przy trumience Nie ma nic gorszego niz okna polaciowe przez ktore widac tylko niebo Ja tam mam scianke wysokosci 40cm i okno polozone nisko. A obrobke bede robil jeszcze inaczej - jakies 20cm prostopadle do podlogi, a potem 20-25cm parapecik i dopiero przy jego krawedzi dodatkowa przedscianka w dol Tez to troche zaburzy przeplyw powietrza ale wentylacje bede mial mechaniczna wiec mysle, ze wyssie cala ew. chcaca sie skroplic na tym oknie wilgoc pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 08.06.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Właśnie przypomniały mi się nasze przejścia z kier. bud. Chyba był psychicznie chory bo takich problemów nam narobił że możliwe już było że wydadzą decyzję o nakazie rozbiórki.. no ale wszystko da się jakoś odkręcić i na szczęście w tym przypadku też tak było.. Co do tematu..teoretycznie trzeba mieć oczywiście zgodę na wszystkie istotne zmiany. Ale w praktyce to różnie ludzie robią. Zależy kto na ile jest odważny Po ukończeniu budowy i tak raczej nikt z nadzoru budowlanego nie przyjedzie żeby to oglądać a decyzję o pozwoleniu na użytkowanie wyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 08.06.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 moja ścianka kolankowa finalnie powinna wyjść ok 110cm No chyba, ze masz wyzsza scianke i w prostopadlej obrobce przeszkadza Ci murlata. Jezeli musialbys dawac to okno o te 20-30cm wyzej zeby zrobic dolny glif prostopadle do podlogi - to rzeczywiscie lepiej juz zostan przy trumience Nie ma nic gorszego niz okna polaciowe przez ktore widac tylko niebo No własnie. Nieuważnie czytałeś moje poprzednie posty w tym wątku. Ja mam właśnie taką wyższą ścianke i by nie oglądać tylko nieba musze troche pokombinować. Coś za coś. Jakbym miał ścianke tak jak ty to miałbym pełne pole manewru i mógł zrobić jak mi się chcę czyli pewnie prostopadle do podłogi. Zreszta tchnąłeś mnie by pooglądać zdjęcia poddaszy innych forumowiczów i ci co mają ścianki mniejsze mają glify prostopadle, ale praktycznie wszyscy ci co mają ścianki od 100 cm w góre porobili glifi juz inaczej, +/- prostopadle do połaci dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.06.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ... Co do tematu..teoretycznie trzeba mieć oczywiście zgodę na wszystkie istotne zmiany. Ale w praktyce to różnie ludzie robią. Zależy kto na ile jest odważny ... chce ktoś robić zmiany - niech robi /tylko niech nie zwala odpowiedzialności na KB wtedy, kiedy on wpisze w dzienniku budowy te zmiany a inwestorowi przyjdzie zrobic nowy projekt i uzyskac nowe pozwolenie .../ a moze ma udawac, ze o niczym nie wie ? podpisac, ze wszystko zgodne z projektem, a potem liczyc na łut szczęscia, ze mu sie uda ? ze niby taki odważny/a/ ... ? w imię czego KB ma ryzykowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts