boszax 05.06.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Słuchajcie była u mnie wczoraj przedstawicielka-konsultantka Cyfry + i zaoferowała pakiet Komfortowy + za 42 zł (normalnie 60zł). Do tego antena z konwerterem 0 zł i niby dekoder za 1 zł. Za podłączenie tego wszystkiego naliczyła 399zł. Jutro mają być fachowcy i montować ( moja mama trochę zbajerowana przez tą panią podpisała umowę ). Tylko mam pytanie za co ja mam płacić te 399zł, że niby za przykręcenie anteny i podłączenie, przecież to nawet dziecko potrafi?? Jak myślicie jak przyjadą to będę mógł jeszcze zrezygnować z ich montażu? Ma ktoś doświadczenia z taką sprzedażą bezpośrednio u klienta, czy to nie jest jakieś oszustwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.06.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Słuchajcie była u mnie wczoraj przedstawicielka-konsultantka Cyfry + i zaoferowała pakiet Komfortowy + za 42 zł (normalnie 60zł). Do tego antena z konwerterem 0 zł i niby dekoder za 1 zł. Za podłączenie tego wszystkiego naliczyła 399zł. Jutro mają być fachowcy i montować ( moja mama trochę zbajerowana przez tą panią podpisała umowę ). Tylko mam pytanie za co ja mam płacić te 399zł, że niby za przykręcenie anteny i podłączenie, przecież to nawet dziecko potrafi?? Jak myślicie jak przyjadą to będę mógł jeszcze zrezygnować z ich montażu? Ma ktoś doświadczenia z taką sprzedażą bezpośrednio u klienta, czy to nie jest jakieś oszustwo? Przejrzyj dokładnie umowę. Jeśli masz wątpliwości co do zawartości skonsultuj się z kimś, kto się na tym zna. Na forum trudno stwierdzać czy to oszustwo, czy nie. Każda umowa powinna zawierać klauzulę o rezygnacji wraz z konsekwencjami. 399 zł za montaż i podłączenie wydaje się dużo, ale musisz mieć bardzo zdolne dzieci, aby to zrobiły bo to nie jest takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 05.06.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Konkretnie te dwa pisma nazywają się: Zamówienie na zawarcie umowy o abonament Cyfry+ i druga kartka: Zamówienie instalacji zestawu do odbioru Cyfra+ Z tymi dziećmi to oczywiście przesadziłem, zresztą sam się czuje jeszcze dużym dzieciakiem , ale ja bym to zamontował, tylko problem ,by był z ustawieniem anteny. Czyli chyba umowy jako takiej jeszcze nie podpisano ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.06.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Konkretnie te dwa pisma nazywają się: Zamówienie na zawarcie umowy o abonament Cyfry+ i druga kartka: Zamówienie instalacji zestawu do odbioru Cyfra+ Z tymi dziećmi to oczywiście przesadziłem, zresztą sam się czuje jeszcze dużym dzieciakiem , ale ja bym to zamontował, tylko problem ,by był z ustawieniem anteny. Czyli chyba umowy jako takiej jeszcze nie podpisano ?? Zamówienie, czy umowa to nie ma znaczenia. Ważne jest to co tam jest napisane i na co się zgodzono. Co ci po zamontowanej, a nie ustawionej antenie? To tak jak samochód bez paliwa. Niby jest, przed sąsiadami można poszpanować, ale nigdzie się nie pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faneuro 05.06.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 umowe podpisaną w domu ( nie w salonie) mozna rozwiazać bez skutków prawnych w ciagu 7 dni ( albo 14) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 05.06.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 umowe podpisaną w domu ( nie w salonie) mozna rozwiazać bez skutków prawnych w ciagu 7 dni ( albo 14) No to teraz pytanie, czy mama zaprosla mila pania do salonu http://www.cyfraplus.pl/_pro_promo-20-procent-taniej.html taka jest oferta promocyjna obecnie na Cyfre+. 48zl przy umowie 18m-cznej, platne przez 16m-cy (o ile podpisujesz na poczatku m-ca) i wychodzi 42. i wlasnie tak przekonujaca pani zaproponowala.Zastanawia mnie tylko ten dekoder za 1zl, tego nie widze w ofercie. A umowe mozna rozwiazac w ciagu 10dni, o ile nie jest podpisana w siedzibie firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts