pereł 25.11.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 witam.w dniu jutrzejszym{26.11} kupuję działkę,dotychczasowy właściciel w przyszłym roku będzie uzbrajał teren w wodę i kanalizację dla całego "osiedla".Po wybudowaniu sieci zamierza przekazać ja gminie.Media będa rozprowadzone w drogach - przyłącza będą na koszt właścicieli poszczególnych działek .Jeżeli zrobię przyłącza zanim gmina przejmie wodociągi i kanalizę czy po przejęciu calości sieci bedę musiał coś gminie jeszcze za to płacić , czy nie? Jak to najbezpieczniej dla mnie sformułować w akcie notarialnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ślivka 25.11.2003 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Sam nigdy bezpiecznie nie sformułujesz zobowiązania.Musi napisać językiem prawnym notariusz.Nie ryzykuj oszczędzając na notariuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 25.11.2003 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 nie zamierzam oszczędzać na notariuszu - moim zamierzeniem jest przedstawić jakiś projekt - który notariusz odpowiednio sformułuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.11.2003 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Albo ktoś powiela wątki albo szybko potrzebuje odpowiedzi. Moja odpowiedź jest tutaj. CHociaż na część pytań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 26.11.2003 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 powiela bo szybko potrzebuje odpowiedzi - a i tak sie poszło walić...... k $%$$%^%^&&*&*** mać((((( u notariusza okazało się ze działka była kupiona od agencji rynku rolnego i to gmina ma prawo pierwokupu, szlag by to jasny trafił. Od roku szukam działki - kolejne podejście spalone, przynajmniej na razie, prawdopodobieństwo że gmina bedzie chciała kupić jest nikłe, ale zawsze.. jak z budową pójdzie tak jak z kupnem to bedę miał 100 lat przy stanie surowym zamkniętym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts