mk1719501284 08.06.2009 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Są dostępne środki do mycia dachu. Pozdrawiam. nie wierzę, że przy całej pracy w domu i wokół domu ktoś będzie miał czas na mycie dachu.. a nawet jeśli, to przy takim założeniu - wliczając czas i nakład pracy, który trzeba będzie na to poświęcić, to lepiej trochę kasy odżałować i kupić dachówkę ceramiczną - zwłaszcza jeżeli dom jest położony w pobliżu lasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 08.06.2009 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Dachówka cementowa polskiego PRODACH. Kolor czarny, wzór podwójna rzymska i położona ww wrześniu 2007. Zdjęcie znajdziesz w naszym dzienniku budowy. ZAPRASZAMY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 08.06.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 ja jestem pod i za grafitowym Braasem.....takim,jak na fotce z zachodem slonca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 08.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 majki, pytasz co ma się dziać dziś byłem z rodzinką na spacerze i zrobiłem fotkę, zobacz to: http://www.fototube.pl/pictures/dach2.jpg Dachówka cementowa ok 10 letnia, zobacz jak wygląda, no nie ciekawie, cała brudna bleh ciekaw jestem jak wygląda sytuacja z teraźniejszymi produkowanymi dachówkami, co się z nimi dzieje po 5 , 6 latach. A ja też byłam dzisiaj na spacerze i widziałam dach z ceramicznej, nie więcej jak czteroletni w podobnym stanie. Działka jeszcze nie do końca zagospodarowana, świeża elewacja a dach już straszy. Pokaż zdjęcie tej ceramicznej dachówki w takim stanie bo nie uwierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 08.06.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Nie miałam ze sobą aparatu, nie poszłam po to, żeby fotografować, ale przy następnej okazji jak tam będę to zrobię fotkę. A z tym, że nie wierzysz to chyba żartujesz. Nie pierwszy raz widziałam ceramiczny zarośnięty dach. Nawet blacha zarasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 majki, pytasz co ma się dziać dziś byłem z rodzinką na spacerze i zrobiłem fotkę, zobacz to: http://www.fototube.pl/pictures/dach2.jpg Dachówka cementowa ok 10 letnia, zobacz jak wygląda, no nie ciekawie, cała brudna bleh ciekaw jestem jak wygląda sytuacja z teraźniejszymi produkowanymi dachówkami, co się z nimi dzieje po 5 , 6 latach. Tak u mojej ciotki wygflada dachówka 25letnia ..Sama stwierdziła ze w tedy było dziadostwo ....Powiem szczerze ze nawet tak zle nie wyglada jak na fotach .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 08.06.2009 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Tak u mojej ciotki wygflada dachówka 25letnia ..Sama stwierdziła ze w tedy było dziadostwo ....Powiem szczerze ze nawet tak zle nie wyglada jak na fotach .. No wygląda jak wygląda faktycznie tragicznie.... no w koło tego domu z tym dachem jest pełno drzew... no ale bez przesady... szpeci całą okolice majki, nie po to będę kładł dachówkę aby za 10 lat ją wymieniać . tinek... podoba mi się wasza dachóweczka... podstawa to jej kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 09.06.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 majki, pytasz co ma się dziać dziś byłem z rodzinką na spacerze i zrobiłem fotkę, zobacz to: http://www.fototube.pl/pictures/dach2.jpg Dachówka cementowa ok 10 letnia, zobacz jak wygląda, no nie ciekawie, cała brudna bleh ciekaw jestem jak wygląda sytuacja z teraźniejszymi produkowanymi dachówkami, co się z nimi dzieje po 5 , 6 latach. A ja też byłam dzisiaj na spacerze i widziałam dach z ceramicznej, nie więcej jak czteroletni w podobnym stanie. Działka jeszcze nie do końca zagospodarowana, świeża elewacja a dach już straszy. Pokaż zdjęcie tej ceramicznej dachówki w takim stanie bo nie uwierzę. Proszę znalazłem takie "cudo" nie wiem czy to brud czy mech... oceńcie sami. http://img192.imageshack.us/img192/3509/86069399.jpg http://img44.imageshack.us/img44/6019/66770192.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.06.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 ...nie wierzę... To nie rzecz wiary. Serwisowanie dachu należy powierzyć profesjonalnej firmie dekarskiej. Co do porastania to praktycznie porasta każde pokrycie a jego skala zależy od różnych czynników. Czy to szpeci czy dodaje uroku to już rzecz gustu. Mnie osobiście podobają się omszałe dachy a nie takie glazurowane, świecące. Są takie środki, którymi celowo smaruje się dachy aby porastały. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia33 22.06.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Nam tez podobaja sie dachy porośniete mchem :)Takie dworki:)A te ceramiczne świeca sie jak psu wiecie co ....okropnie to wygląda ,jak juz ceramika to bardziej mat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts