ANIA1719504740 06.06.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Czy bardzo złym sposobem jest położenie na ścianach wewnętrznych nowo budowanego domu płyty gipsowe zamiast tynków??? Mój mąż upiera się przy tej opcji, ja nie jestem do końca przekonana, zresztą się nie wiele na tym znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clevland 06.06.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Tynk i na tym gładź to jakby jednolita ściana. Minusem jest oczywiście koszt, ale. Regipsy:-pękają na łączeniach (jeżeli nie po roku to po 2).-są wrażliwe na uszkodzenia mechaniczne. -mogą pojawiać się za nimi grzyby, w przypadku źle zaizolowanej ściany lub pomieszczenia wilgotnego (kuchnia, łazienka). Reasumując:Jeżeli to ma być dom na lata, to nie stać nas na kupowanie rzeczy tanich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts