rymcymcym 06.06.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Mam kute elementy ogrodzenia nie stać mnie na kamień na słupki ( zbyt duży obszar) i zastanawiam się nad zrobieniem jakichś szalunków i wylaniem betonowych cokołów potem jakiś tyk itp, ma ktoś namiar na takie rozwiązania(kiedyś przy realizacji projektu widziałem jakieś ale trudno znalźć teraz) pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.06.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Jedź na jakieś pole, pogadaj z właścicielem żeby pozwolił Ci wybrać mu kamienie z pola (powinien jeszcze pomóc w podzięce), potem wypłucz je i z tych kamieni sobie wymuruj słupki i podmurówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rymcymcym 09.06.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Nad tym też myślałem ale teoretycznie to bym może zrobił, gożej z takimi kamieniami w praktyce, bo jak je przytrzymać? cegłeę się układa łatwiej. Myślałem nad szalunkem do tego ale kamień lepiej robić bez, wtedy ładnie można zrobić szczeliny między kamieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.06.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Można kamień połupać na mniejsze kawałki i z takiej łupanki murować Można też duże kamienie klinować mniejszymi i zaprawą z betonu... No i trzeba murować warstwami - widziałem kiedyś, jak murowali ogrodzenie z granitowej łupanki - męczyli się z tym kilka tygodni - 2-3 warstwy i fajrant. Efekt jest b. interesujący (choć jak dla mnie zbyt masywny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rymcymcym 09.06.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 no to chyba betonowy słup na szalunkach i polny kamień na połowę rozbić i będzie to jakoś wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts