Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tylko cyfra+???

Robak

Recommended Posts

witam

za chwilkę muszę mocować antenę

i sprawa jest taka, że chciałbym poprzez mądre urządzenia podłączyć do jednej antenty gniazda tv we wszystkich pokojach, do tego by w kazdym można było w tym samym czasie oglądać oddzielny program

majster powiedział, że w grę wchodzi tylko cyfra +, do tego jakieś urządzenia za ok 1500 zł i gra jak trzeba

jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak cyfre mozna podzielic bez problemu

z anteny kabel do splitera gdzie montuje sie karte oryginalna

z tego miejsca mozna dzielic na 2 , 4 tv

sygnal do karty zdublowanej mozna puszczac bezprzewodowo lub po kablu sieciowym

wtedy przy tv przydaje sie gniazdo sieciowe :)

wszystko na allego

spliter od 100 do 600 zl

polsat cyfrowy tez mozna podzielic ale to duza rzezba , trzeba stawiac serwer na linuksie

jak już będę miał zainstalowaną antenę na dachu/ kominie to od tego momentu jaki może być koszt robocizny i oddzielnie materiału za zrobienie czegoś takiego, mam 6 pokoi, w którzy chciałbym tv

oczywiście nie będę tego robił sam, ale chciałbym wiedzieć czy majster nie za dużo chce sobie policzyć za taką usługę :wink:

jak już będę miał zainstalowaną antenę na dachu/ kominie to od tego momentu jaki może być koszt robocizny i oddzielnie materiału za zrobienie czegoś takiego, mam 6 pokoi, w którzy chciałbym tv

oczywiście nie będę tego robił sam, ale chciałbym wiedzieć czy majster nie za dużo chce sobie policzyć za taką usługę :wink:

spliter na 6 tv bedzie cos okolo 400zl

6 tunerow ( zalezy jakie kupisz )

kabel miedzy tym wszystkim

P.S nie zajmuje sie instalacja sat tv tylko sam przygotowuje sie do zalozenia tego w domu

wystaczy w google wyszukac info tam jest WSZYSTKO !!!

http://forum.muratordom.pl/post3361283.htm?highlight=#3361283

jeśli to coś ci powie to bez gniazdek, kabli mocowania anteny koszt na 4 tv =1500zł

t

sygnal do karty zdublowanej mozna puszczac bezprzewodowo.........

a jak mianowicie?I jak to wpływa na jakość oglądania?

Komunikacja między kartami abonenckimi, a smartWi odbywa się bezprzewodowo

sygnal tv idzie normalnie po kablu

Odradzam takie rozwiązanie. Rodzicie mieli w domu i po pół roku męczarni zrezygnowali na konto rozwiązania z kablami mimo, że musieli te kable jakoś dokładać. Przy spliterze bezprzewodowym sygnał bardzo często się rwie, ciężko jest znaleźć takie umiejscowienie splitera w domu, żeby działało to dobrze na obu piętrach. Na piętrze na którym był spliter też zdarzały się problemy. Niestety nie wiem jakiej firmy był spliter, ale nie wiem czy to ma znaczenie.

t

sygnal do karty zdublowanej mozna puszczac bezprzewodowo.........

a jak mianowicie?I jak to wpływa na jakość oglądania?

Komunikacja między kartami abonenckimi, a smartWi odbywa się bezprzewodowo

sygnal tv idzie normalnie po kablu

te wiadomości masz z sieci czy widziałeś u kogoś ,że działa?

u mnie jest tak - kabel koncentryczki plus skrętka w jednej puszce; gniazda tv już założone; skrętka w puszce "czeka"

koncentryk z każdej puszki śmiga do garażu gdzie ma być jakaś skrzynka szafka na połączenie tego wszystkiego

czy tym samym sposobem poza cyfrą+ można puścić sygnał z antenty siatkowej?

u mnie jest tak - kabel koncentryczki plus skrętka w jednej puszce; gniazda tv już założone; skrętka w puszce "czeka"

koncentryk z każdej puszki śmiga do garażu gdzie ma być jakaś skrzynka szafka na połączenie tego wszystkiego

czy tym samym sposobem poza cyfrą+ można puścić sygnał z antenty siatkowej?

można.

wystarczy tylko takie gniazdo i oglądasz z siatki i nie tylko.

http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa=oferta/20/2013.dat

Nie wystarczy same gniazdo !!!!!

Powiadom ci ze styknie :wink: :wink: .Bez żadnych dodatkowych kabli i temu podobnym "gadżetom tv :wink: .Trzeba to zrobić już w samym gniazdku ale sam przecież wiesz tylko się ze mną droczysz :D :D :wink: