rusek007 08.06.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Jak diplekser to raczej słuchasz, a nie oglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.06.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Jak diplekser to raczej słuchasz, a nie oglądasz. Nic z tych rzeczy do oglądania .Nie czytaj w sieci znaczenie słowa diplexer bo pokaże ci sie że tylko do noki Taki sumator-diplexer ma np za zadanie: poczytaj to ci troche rozjaśni. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic556800.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 08.06.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Niezupelnie jest tak, jak opisano wyzej. W przypadku splittera bezprzewodowego- mam taki do 100m (wg instrukcji), chodzi swietnie i tylko raz w ciagu roku zawiesil sie jak uaktualnialem karte. Musi byc splitter i karty abonenckie (rok temu zestaw z 4 kartami 740zl). Przy kazdym telewizorze dekoder (niekoniecznie firmowy, ale ze slotem na karte). kupowalem po 160zl za sztuke.I teraz najwazniejsze, kabel antenowy od konwertera w czaszy do dekodera- do kazdego osobno. Splitter podlaczony jest tylko do zasilacza,a nie do kabla antenowego, jak gdzies wyzej napisano. Wersja przewodowa rozni sie dodatkowym przewodem(czy skretka) pomiedzy dekoderem a splitterem... no i jest tansza. U mnie zestaw chodzi na Cyfrze+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tompatrz 08.06.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Ja mam zastosowanego multiswitcha i gniazdka. Do multiswitcha podłączona antena naziemna i satelita (specjalny konwerter quattro). Odbiór mam z Hot Birda tyko bo to mi wystarczy. Tym bardziej wszystkie polskie platformy z niego nadają. W każdym gniazdku tv naziemna i sateltarna niezależnie. Do tego jak będę mieszkał będę miał spliter przewodowy WireLink do cyfry+. Myślałem nad bezprzewodowym ale jak za dużo tunerów to potem ponoć tnie, jak czytałem na forach tematycznych o tv sat.Jak na razie uzywam tylko telewizji na karte ale bez splitera.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 09.06.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy da siejakos zabezpieczyc pzed ta nowa usluga multiroom ktora niedlugo moze wejsc do oferty Cyfry+? Bo jak sie domyslam w tym dniu splitery moga przestac nam dzialac. Jak to wyglada od strony technicznej, ktos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy da siejakos zabezpieczyc pzed ta nowa usluga multiroom ktora niedlugo moze wejsc do oferty Cyfry+? Bo jak sie domyslam w tym dniu splitery moga przestac nam dzialac. Jak to wyglada od strony technicznej, ktos wie? Co mi sie wylaczy? Jak ci chodzi o ten multiroom to go wezme ale tlyko jesli bedzie w normalnej cenie, czyli symbolicznej i normalnie bedzie dzialac. Przecież bierzesz i tak i tak.To niech ci się wyłączają splitery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 09.06.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Skoro maja zamiar to wprowadzic to wyobrazam sobie ze tunery moga przestac dzialac z spliterami. Bo beda tracic kase w innym przyadku. Po co mam brac ich multiroom jak mam splitera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 10.06.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 To nie taka prosta sprawa, aby wykluczyć możliwość pracy splittera, bo oryginalna karta Cyfry musi być sparowana z tunerem (tak jest w CP i N) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 10.06.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 To nie taka prosta sprawa, aby wykluczyć możliwość pracy splittera, bo oryginalna karta Cyfry musi być sparowana z tunerem (tak jest w CP i N) a tak jasniej, bo nie rozumiem. Mam stary tuner cyfry i chodzi, mam tunery niefirmowe i chodzi, ale jak napisalem moze mysle o zupelnie czyms innym. Pytanie: z N lub CP bedzie chodzil splitter?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 10.06.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 pozwole się podłączyc do tematu... a przy Polsacie można wykupić jeden abonament i ogładać na 2 telewizorach inne kanały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.06.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 pozwole się podłączyc do tematu... a przy Polsacie można wykupić jeden abonament i ogładać na 2 telewizorach inne kanały? obecnie nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 11.06.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 pozwole się podłączyc do tematu... a przy Polsacie można wykupić jeden abonament i ogładać na 2 telewizorach inne kanały? obecnie nie... A tak teoretycznie, gdyby polsat i N udostepnily taka mozliwosc to czy z N lub CP bedzie chodzil splitter?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.06.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 pozwole się podłączyc do tematu... a przy Polsacie można wykupić jeden abonament i ogładać na 2 telewizorach inne kanały? obecnie nie... A tak teoretycznie, gdyby polsat i N udostepnily taka mozliwosc to czy z N lub CP bedzie chodzil splitter?? C+ już taki błąd popełniła i będzie miała multirum.CP i N chyba tego nie zrobią .Przecież większość kasy im ucieka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.06.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 To nie taka prosta sprawa, aby wykluczyć możliwość pracy splittera, bo oryginalna karta Cyfry musi być sparowana z tunerem (tak jest w CP i N) a tak jasniej, bo nie rozumiem. Mam stary tuner cyfry i chodzi, mam tunery niefirmowe i chodzi, ale jak napisalem moze mysle o zupelnie czyms innym. Pytanie: z N lub CP bedzie chodzil splitter?? W N i CP karta stanowi komplet z tunerem, czyli jest sparowana. Dokładniej to znaczy, że jeżeli masz N lub CP i pożyczysz od sasiada aktywną kartę to u Ciebie ona nie bedzie działała bo nie jest sparowana z Twoim tunerem. przez to splittery nie działaja w CP i N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralf1 12.06.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Ta usługa multiroom w cyfrze już działa?? No, tym to sobie klientów nazbierają. Pomysł świetny. Jeszcze, żeby popracowali nad czymś takim jak szybkość dekoderów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.06.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Ta usługa multiroom w cyfrze już działa?? No, tym to sobie klientów nazbierają. Pomysł świetny. Jeszcze, żeby popracowali nad czymś takim jak szybkość dekoderów... Nie ma żadnych oficjalnych komunikatów Cyfry na temat multiroomu. W sumie nie ma co się cieszyć, bo jezeli wejdzie to będzie płatna, uciążliwa i co zrobić jak będziesz miał np 4 tunery? Płacić 3 dodatkowe abonamenty? i biegać od tunera do tunera z kartami, celem przekazania uprawnień (raz dziennie należy zbliżyć kartę córkę do karty głównej (matki). Oj nie podoba mi się to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 12.06.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 To nie taka prosta sprawa, aby wykluczyć możliwość pracy splittera, bo oryginalna karta Cyfry musi być sparowana z tunerem (tak jest w CP i N) a tak jasniej, bo nie rozumiem. Mam stary tuner cyfry i chodzi, mam tunery niefirmowe i chodzi, ale jak napisalem moze mysle o zupelnie czyms innym. Pytanie: z N lub CP bedzie chodzil splitter?? W N i CP karta stanowi komplet z tunerem, czyli jest sparowana. Dokładniej to znaczy, że jeżeli masz N lub CP i pożyczysz od sasiada aktywną kartę to u Ciebie ona nie bedzie działała bo nie jest sparowana z Twoim tunerem. przez to splittery nie działaja w CP i N. Karta CP wcale nie musi być sparowana z tunerem. Może być z CI. A CP bez problemów można rozdzielić na inne pokoje poprzez sharing. Nie trzeba wtedy splitera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 12.06.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 To nie taka prosta sprawa, aby wykluczyć możliwość pracy splittera, bo oryginalna karta Cyfry musi być sparowana z tunerem (tak jest w CP i N) a tak jasniej, bo nie rozumiem. Mam stary tuner cyfry i chodzi, mam tunery niefirmowe i chodzi, ale jak napisalem moze mysle o zupelnie czyms innym. Pytanie: z N lub CP bedzie chodzil splitter?? W N i CP karta stanowi komplet z tunerem, czyli jest sparowana. Dokładniej to znaczy, że jeżeli masz N lub CP i pożyczysz od sasiada aktywną kartę to u Ciebie ona nie bedzie działała bo nie jest sparowana z Twoim tunerem. przez to splittery nie działaja w CP i N. Karta CP wcale nie musi być sparowana z tunerem. Może być z CI. A CP bez problemów można rozdzielić na inne pokoje poprzez sharing. Nie trzeba wtedy splitera. Mam CP i może powiesz jak i co mam zrobić by rozdzielić sygnał niezależnie na drugi TV. Instalacja u mnie jest oparta o multiswitchu. Od dekodera mam poprowadzony kabel zwrotny poprzez modulator AV do mulitiswitcha by oglądać na drugim TV to co jest na dekoderze (trzeba oglądać to samo). Całą instalację wykonałem sam. Co mam kupić, sprawdzić i jak podłączyć bym mógł oglądać niezależnie dwa TV na CP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 12.06.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 To nie taka prosta sprawa, aby wykluczyć możliwość pracy splittera, bo oryginalna karta Cyfry musi być sparowana z tunerem (tak jest w CP i N) a tak jasniej, bo nie rozumiem. Mam stary tuner cyfry i chodzi, mam tunery niefirmowe i chodzi, ale jak napisalem moze mysle o zupelnie czyms innym. Pytanie: z N lub CP bedzie chodzil splitter?? W N i CP karta stanowi komplet z tunerem, czyli jest sparowana. Dokładniej to znaczy, że jeżeli masz N lub CP i pożyczysz od sasiada aktywną kartę to u Ciebie ona nie bedzie działała bo nie jest sparowana z Twoim tunerem. przez to splittery nie działaja w CP i N. Karta CP wcale nie musi być sparowana z tunerem. Może być z CI. A CP bez problemów można rozdzielić na inne pokoje poprzez sharing. Nie trzeba wtedy splitera. Mam CP i może powiesz jak i co mam zrobić by rozdzielić sygnał niezależnie na drugi TV. Instalacja u mnie jest oparta o multiswitchu. Od dekodera mam poprowadzony kabel zwrotny poprzez modulator AV do mulitiswitcha by oglądać na drugim TV to co jest na dekoderze (trzeba oglądać to samo). Całą instalację wykonałem sam. Co mam kupić, sprawdzić i jak podłączyć bym mógł oglądać niezależnie dwa TV na CP? Trzeba mieć odpowiednie tunery, które obsługują sharing. Jeden jest serwerem a drugi klienem. Karta jest w tylko jednym tunerze. Tunery ze sobą spięte sieciowo (LAN, wifi) lub RSem. Więcej znajdziesz w googlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 12.06.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Można sharnigiem podzielić N-ke lub CP czy tylko C+I co właściwie się wtedy dzieli - uprawnienia karty czy sygnał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts