Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ostrzegam - mogę być niestrawny!

adam_mk

Recommended Posts

się zdezaktualizowało :-?

co się zdezaktualizowało :roll:

treści, które napisałam, a aktualne już nie są - po Twoim oświadczeniu oczywiście się zdezaktualizowały.

Te treści, które podnosiliśmy w sporze o brać czy nie brać udziału w wyborach są bardzo ważne.

Nie zdezaktualizowały się.

Ja tylko uważam, że prowadzenie kampanii wyborczych i same kampanie, debaty, informacje przedwyborcze są na niskim poziomie.

Uważam, że podniesienie jakości informacji przedwyborczej jej tresci o powiedzmy 30% podniosło by frekwencję wyborczą o jakieś 17 do 18%

We wszystkich kampaniach wyborczych brakuje mi treści --

Dlaczego musimy głosować

Co to nam da

W którym miejscu politycznej europy bedziemy

Nie kogo tylko co wybrać - jaka opcję, jaki program

Co się wiąże z wygraną tej lub innej opcji

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale chyba nadal podpuszczasz arek_sp, bo wczesniej o rozliczenie Ci chodziło, a teraz, że na kandydata PO głosowałeś :roll:

Z tego co pamiętam, to PIS chciał się rozliczać z przeszłością, lustrować ...

Niech mnie ktoś oświeci, bo chyba pomroczności dostałam :-?

No ale z drugiej strony - zdrada te sprawy, cholera Cie wie :roll:

Nie niepodpuszczam na wyborach byłem.

Każda opcja walczaca o większość w parlamencie podnosi sprawę rozliczenia przeszłości. I nieważne czy to Prawica, Lewice, Środek

"My rozliczymy przeszłość" to uniwersalne hasło

Ja tylko uważam, że prowadzenie kampanii wyborczych i same kampanie, debaty, informacje przedwyborcze są na niskim poziomie.

Niestety i ku mojemu zniesmaczeniu PO dało się w te gierki wciągnąć.

Uważam, że podniesienie jakości informacji przedwyborczej jej tresci o powiedzmy 30% podniosło by frekwencję wyborczą o jakieś 17 do 18%

Nie jestem pewna. W ogóle o działaniach naszych reprezentantów w uni za mało się mówi na co dzień. Ludzie nie mają świadomości tego co się tam tak naprawdę odbywa. Media się uaktywniają jedynie w przypadku skandali obyczajowych i w przeddzień wyborów. To trochę mało, szczególnie w przypadku mediów które pretendują do tego by być utrzymywanymi z naszych pieniędzy.

Gość Pepeg z Gumy

i

:D :D

Masz do tych swoich szacunków jakiś wzór , czy tak sobie luźno z biodra strzelasz liczbami ?

Bardzo mi się podoba Twoje barejoskie określenie : "podniesienie jakości przedwyborczych treści o 30% "

Czym Ty to mierzysz? :D

PS

Idź na całość, dodaj do tego zwyżkę o 25% kultury wypowiedzi i 10 % merytoryczności.

A co? Jak szaleć, to szaleć . :p :p

i

Masz do tych swoich szacunków jakiś wzór , czy tak sobie luźno z biodra strzelasz liczbami ?

Bardzo mi się podoba Twoje barejoskie określenie : "podniesienie jakości przedwyborczych treści o 30% "

PS

Idź na całość, dodaj do tego zwyżkę o 25% kultury wypowiedzi i 10 % merytoryczności.

W jakimś westernie widziałem jak kowboy wali z biodra do indiańca. Zawsze od czegoś trzeba zacząć. jakiś celu ustalić ja przyjąłem 30%

A Wy jakie macie zdanie o tresciwości kampani przedwyborczych :wink:

nie glosowalem nawet nie wiem kto byl na jakiej liscie bo do najblizszej urny mam jakies 150km sory niechcialo mi sie pozdrawiam tylch co zaglosowali za mnie teraz tych co wybrali bedziemy placic po jedyne 35ty euro na miesiac przeciez jakis powod musieli miec zeby sie tam pchac

Gość Pepeg z Gumy
teraz tych co wybrali bedziemy placic po jedyne 35ty euro na miesiac

Podaj źródło swojej wiedzy,chętnie też poczytam, bo uwielbiam takie optymistyczne dane.

PS Bardzo się cieszę, że poseł Piechociński jednak się nie dostał do Europarlamentu.

Może będzie nam dalej pisał na Forum swojego uporczywego bloga .

Dla mnie - logika , popyt i podaż!

Mam największy popyt na tych, co gadają z sensem.

Dam im swoją "kreskę".

Jak się rewolucyjnie nie da - to trzeba powoli... ewolucyjnie...

A ja jakoś jeszcze umiem ocenić KTO najmniej bredzi.

Wybieram go, bo jego konkurent , aby wygrać, będzie musiał gadać co najmniej z sensem w następnej turze. Wtedy wybiorę jego.

I tak powoli, powoli we właściwym kierunku...

Albo osrać to i wyjechać...

Adam M.

Na wyborach nie byłem bo mi się nie chciało.

W ogóle nieistotne sa przyczyny twojego lenistwa. Ważne jest coś innego. To, że NIE ZROBIŁEŚ WSZYSTKIEGO CO MOGŁEŚ ZROBIĆ ABY TO ZMIENIĆ.

I mam nadzieję, że kiedyś cię z tego rozliczą twoje dzieci.

Proszę mnie nie straszyć moimi i nie moimi dziećmi --

Co do rozliczania to jakoś niewidzę wielkich sukcesów w 20-letniej historii naszej demokracji.

Bluźnisz. Przetrzyj oczy, albo powiedz ile miałeś wtedy lat.

Koniec dyskusji z Tobą na takie tematy. Po prostu lubię dyskutować za pomocą argumentów

a nie pustosłowia.

Retrofood coś się tak zapieklił.

W oczach zomowców miałem wystarczjąco dużo lat aby mieś złamane rzebra i być zlanym wodą przy minus 30 stopniach.

Przeczytaj kilka postów wcześniej, Przyznałem się, że was podpuściłem, e-Mandzia załapała to.

Odświerz swoją ideologię, porozmawiaj z trzydziestolatkami, dwudziestolatkami.

Poznaj ich zdanie na temat przemian, które zachodzą w naszym kraju.

Co dla nich jest teraz ważne.

W sklepie tylko ocet na półce.

Stanie w kolejce na kilka dni przed dostawą towaru.

zielone banany.

Milicja, która mogła zrobić wszystko.

Na kilkaset rodzin samochód miał nadsztygar z kopalni z przydziału, nie mówiąc o telefonie.

To wszysto to dla nich czysta abstrakcji.

Porozmawiaj z emerytami, którzy za cięzką pracę mają kilkaset PLN

"Bluźnisz. Przetrzyj oczy, albo powiedz ile miałeś wtedy lat.

Koniec dyskusji z Tobą na takie tematy. Po prostu lubię dyskutować za pomocą argumentów

a nie pustosłowia."

Rozejżyj się dalej niż czubek swojego nosa.

Nie tylko Tobie było wtedy ciężko, nie tylko Ty przeżyłeś trudne chwile.

Zwroty typu Bluźnisz; Przetrzyj oczy; ile miałeś wtedy lat; koniec dyskusji;

są to zwroty osób, które oprócz wyuczonej argumentacji i ram ideologicznych z całym szacunkiem do wieku, doświadczenia i mondrości pozostają w kleszczach 80 lat.

Gwoli podpowiedzi trzydziesto i dwudziesto latkowie boją się, że nie będzie ich stać na te wszystkie towary, które teraz są w sklepach, a tych normalnych emerytów, którzy mają za swoje czterdzieści lat pracy ciężkiej pracy już niestać na większość towarów z tak suto zapchanych sklepów.

Podejżewam. że tym postem rozpętam nie krucjatę ale co najmniej apokalipse

Nie wiem, czy od razu Apokalipsę...

Mam z tamtych lat też miłe wspomnienia...

Nie wszystko było tylko czarne!

O tym też wypadałoby pamiętać!

Mam dość oszołomów gryzących się między sobą ile i komu styropianu z portek się sypie - więc na nich nie głosuję!

Głosuję na tych, którzy w tym, przyznaję, bardzo niedoskonałym świecie, są dla mnie najmniej niedoskonali, skoro wybitnie najlepszych chwilowo brakuje...

Trochę poczekamy to doczekamy się nowego Piłsudskiego, Pułaskiego czy Kościuszki. Co jakiś czas wypływają i u nas TACY.

Mamy w naszej historii i Henelową i Skłodowską i jeszcze kilka podobnych...

Mamy Kopernika i Jagiełłę...

Nie tacy stale w du.pę kopani jesteśmy!

Mamy i wzloty! Niezależnie od czasów i warunków...

Teraz są szanse, żeby i cała Europa na jednym Buzku pojeździła...

Zobaczymy jak poradzą sobie z tym problemem wybrani z wybranych..

Ocenimy...

A ja Wam obiecuję, że ZAPAMIĘTAM!

I następnym razem znowu zagłosuję zgodnie z moim sumieniem!

Albo im tę kreskę dam ponownie, albo zabiorę i dam innym...

Adam M.

i

PS

W jakimś westernie widziałem jak kowboy wali z biodra do indiańca. Zawsze od czegoś trzeba zacząć. jakiś celu ustalić ja przyjąłem 30%

A Wy jakie macie zdanie o tresciwości kampani przedwyborczych :wink:

Bo Indianie to nie byli " ludzie" dla kolonistow :D ... i strzelano do nich jak do kaczek .

To byli " dzicy " .......cos jak dla partii - wyborcy :D

Troche to dziwne - jak w Stanach ekonomia kiepsko przedzie - frkfffencja wyborcz rosnie bo wszyscy sa wkurzeni , w Polsce - odrwotnie.

Jest kiepsko - frkfffencja - spada.

Chyba wiekoscosc wyborcow w Polsce dakla se siana - jesli jakies wybory cos zmienialy to na minus......przecietnemu wyborcy zbytnio sie nie poleszyplo - raczej odwrotnie...... 8) .......dobrze chociaz , ze moze robic za murzyna z okresu wczesnej industralizacji w Europie zach.......euro do kraju wysyla i na tym sie trzyma gospodarka .......

Gość Pepeg z Gumy

A na jaki ch.. mamy głosować w Polsce, skoro robi to za nas tak skutecznie Polonia.

Nawet wytrzeźwieć na Jackowie ostatnio nie musieli ,żeby zagłosować całym slumsem w imię naszego narodowego dobra.

Euro deputat Kamiński pewnie już szykuje w podzięce pielgrzymkę pieszą, na Greenpoint .

Ja tam Pepeg znam lepszych od Kamińskiego.

Buzek i jego fundacja Ludgardy i Jerzego przepłoszył mnie wiele wcześniej.

vice Moszyński co mi podpadł już za urzędowania w mieście, potem w sejmiku.

Wszystkich przebił "chłopiec z plakatu" Jędruch, co to huty polskie ratował a teraz obiecywał po "stówce" każdemu wyborcy oddającemu na niego głos.

Jak tak sobie oglądałem ten "poczet eurodeputowanych polskich" to mnie apatia ogarnęła wewnętrzna, powodująca rozterki obywatela z decyzją.

No i w związku z tym, ażeby jej nie pogłębiać zbyt mocno - wypiąłem sie nie po mojemu w końcu.

Trudno - dupa nie obywatel jestem..........

Rozumiem - masz co dadzą i nie narzekasz!

Adam M.

Adaś!

Mam się obrazić, że niby taki głupek jestem, co to nie widzi nikogo normalnego i godnego i nie poszedł nikomu pomóc żyć w luksusie?

Czy jako "ziomal" też widziałeś te zboczenia co ja?

.......................................................

Trochę poczekamy to doczekamy się nowego Piłsudskiego, Pułaskiego czy Kościuszki. Co jakiś czas wypływają i u nas TACY.

................................................

Mamy Kopernika i Jagiełłę...

Adam M.

Na tych dwoch ostatnich za bardzo juz bym nie liczyla........lol ........

zreszta ...., gwoli scislosci - zwiazek Jadwigi z Jagiella to byla kleska obozu

pro-zachodniego......zwiazek z Litwa zwiazal i skierowal interesy Polski na

wschod i a bylo to potrzebne jak dziura w moscie......moglismy wejsc do

"Unii " juz wtedy ( zart - dla tych co nie lapia zartow historycznych )......a

tak to sie wykrwawialismy niepotrzebnie na wojny z Rosja....a to posrednio

doprowadzilo do zaborow .

Kopernik nigdy sie nie okreslal jako Polak czy Niemiec- mial inne pasje niz

narodowosciowe przepychanki....

A nowy Pilasudski, Pulaski i Kosciuszko z kim mialby sie bic ? :D

Myslalam, ze teraz bitwy rozgrywaja sie na arenie nowych technologii,

pro-ekologiczych rozwiazan , solidnego szkolnictwa, wizjonerskiej wizji jak np

tani i szybki transport publiczny.......... :D

Z czym do ludzi....wodka i wegiel, wegiel i wodka..........jak za cara . :D

Lobby weglowe i Palikot, Palikot i lobby weglowe............i w koleczko , i na okraglo........

.

- Life can only be uderstood backwards, but it must be lived forwards -

Soren Kierkegaard :D