Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ostrzegam - mogę być niestrawny!

adam_mk

Recommended Posts

A tak juz zupelnie na marginesie zeby sie nie podniecac za bardzo to zarowno

Sklodowska jak Kosciuszko i Pulaski maja ceche wspolna : skonczyli na emigracji :D ...Modrzejewska tez wyjechala.........

Pilsudski natomiast poniosl polityczna kleske na calej linii bo :

po pierwsze , jego koncepcja panstwa polskiego jako wielonarodowosciowego

- nie doszla do skutku ( co widac zreszta po wypowiedziach niektorych na tym

forum .......) a tym samym Polska stracila znaczenie dla Europy i reszty swiata.

po drugie , niepodleglosc Polska stracilai i pytanie czy ja kiedykolwiek

odzyskala - " i slychac smiech szatana w sosen szumie".

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przyznam się że nie głosowałem, ale zrobiłem to z pełną świadomością.

Dlaczego? Miałem serdecznie dość po raz kolejny wybierania tak zwanego 'mniejszego zła'.

Nie znalazłem nikogo na kogo wg moich przekonań mogłem z czystym sumieniem oddać swój głos. A wybieranie opcji politycznej a nie ludzi mnie kompletnie nie interesuje.

A głosować mogłem, bo byłem nawet w lokalu wyborczym (praca przy wyborach), tak wiec nie wynikało to z tego że nie chciało mi się.

maksiu

Gość Pepeg z Gumy
Przyznam się że nie głosowałem, ale zrobiłem to z pełną świadomością.

No to masz podobnie jak ja.

Przyznam , że ja zagłosowałem, ale zrobiłem to zupełnie nieświadomie.

Widzisz różnicę?

Ja już nie.

Gość Pepeg z Gumy
Ja tam Pepeg znam lepszych od Kamińskiego.

...

Ale to nie ważne , czy są lepsi czy nie. Mówiłem o czym innym

Kamiński jest jedynie przykładem tego o czym pisałem wcześniej. Zagłosowali na niego ludzie z tzw. Greenpointu , inaczej mógłby sobie dziękować wyborcom Warszawy, bo byłby pewnie za Olejniczakiem , który psim swędem ledwie się załapał.

Nieporozumienie równe tej samej głupocie z jakiej dostali się niejaki Marcinkiewicz i Hibnerowa - nie mylić z Kaziem i Danutą.

Nazwiska specjalnie nie maja znaczenia i znaja je tylko jacys zapalency polskiej sceny politycznej .

Znaczenie ma n ie z a le z n os c energetyczna ( Polska jest zalezna od

rosyjskiej ropy i gazu wiec zaleznosc jest oczywista ),

Liczy sie szkolnictwo, nowe , pro-ekologiczne technologie i takie tam duperele.

To jest 21 wiek a nie 19 , ale nikt nie ma czasu tego zauwazyc ( nieustannie za to odbywaja sie jakies wybory ) .

Zreszta z jakimi to w i z j o ne r a mi politycznymi Polska w c i a z i wciaz

operuje : Walesa ? i jego klony ? Palikot ? Olejniczak ? Pawlak ? Miller ?

Ilez mozna wspominac i umieszczac na reklamach Jana Pawla......bylo, minelo . I co Jan Pawel ma do obecnej sytuacji gospodarczej ?

Scena polityczna w Polsce to zenada . Ale oddaje stan swiadomosci

spolecznej, wiec leci w koleczko i w koleczko ......kto ma na to czas,

i ochote - szkoda dnia, .

...pierwsze wybory na których nie byłem... :-?

...jakby europoseł musiał wpłacać co miesiąc do budżetu unijnego 13tys euronów to frekwencja w Polsce wyniosłaby conajmniej 99% :lol:

...mimo,że jestem człowiek stosunkowo młody to pamiętam za poprzedniego systemu jak ojciec wściekał się jak mu kazano iść na wybory...jakby nie polazł mógłby w robocie mieć kłopoty (coś jak absencja w pochodzie 1 majowym)... potem nastał 89 rok i wtedy to On się wściekał, że ktoś nie chce iść na wybory... potem stracił robotę i wściekał się na tych co tak wybrali :lol: ... potem ktoś się wściekał znów na niego, że nie idzie itd, itp...to tak na marginesie

...

..

. dla mnie wytykanie palcami tych co nie poszli zagłosować jest takim samym wytykaniem jak w minionym systemie... a przecież miało być inaczej. Pozatym demokracja jest przewrotna i rządzi się prawami większości, a większość jak widać została w domu... więc nie nazywałbym większości społeczeństwa leniami...

...a co do odbierania mi prawa do narzekań, to mówie, że mam do tego pełne prawo... w zeszłym roku zapłacilem tyle podatku, że spokojnie cała obsada karetki pogotowia miało pensje przez ok. dwa miesiące, lub kilku policjantów przez kwartał... i co? ...ano nadal muszę chodzić do prywatnego lekarza, a jak mialem stłuczkę to na policję czekałem z dwie godziny. Więc chyba mogę narzekać?...i tak mi teraz kurczę trochę głupio bo wydawało mi się, że prawidłowo zagłosowałem... :wink:

... nie poszedłem bo brakowało mi jednej partii...o nazwie POLSKI INTERES... nie polski interes PIS , nie polski interes PO, nie polski interes SLD czy PSL... Ale właśnie POLSKI INTERES ! Obrzydzeniem napawa mnie wystawienie przez partię kandydata który nie zna granic unii, ile ma państw, kiedy powstała, kompletnie nieprzygotowanych ale "zaufanych" którzy na jeden telefon załatwią jakąś posadę w Brukseli komu trzeba...

... w tej chwili partie będą chciały tylko zadbać o własny interes, a nie o interes nasz, by POLSKIEMU OBYWATELOWI w EU żyło się lepiej...

... nie poszedłem bo brakowało mi jednej partii...o nazwie POLSKI INTERES... nie polski interes PIS , nie polski interes PO, nie polski interes SLD czy PSL... Ale właśnie POLSKI INTERES ! Obrzydzeniem napawa mnie wystawienie przez partię kandydata który nie zna granic unii, ile ma państw, kiedy powstała, kompletnie nieprzygotowanych ale "zaufanych" którzy na jeden telefon załatwią jakąś posadę w Brukseli komu trzeba...

... w tej chwili partie będą chciały tylko zadbać o własny interes, a nie o interes nasz, by POLSKIEMU OBYWATELOWI w EU żyło się lepiej...

I w ten sposób pozwoliłeś aby inni - nieswiadomi, że nie ma w tym polskiego interesu wybrali za ciebie tego obrzydliwego nieuka. Congratulation!!!!

Nieporozumienie równe tej samej głupocie z jakiej dostali się niejaki Marcinkiewicz i Hibnerowa - nie mylić z Kaziem i Danutą.

he,he,he, Kazik i tak zaraz się przy młódce wykończy-więc nie ma problemu, a Danusia skoro zaistniała (cud, panie, normalnie cud) to sie teraz dowie od SuperExpresu.

A miała spokój na razie :D

...a co do odbierania mi prawa do narzekań, to mówie, że mam do tego pełne prawo... w zeszłym roku zapłacilem tyle podatku, że spokojnie cała obsada karetki pogotowia miało pensje przez ok. dwa miesiące, lub kilku policjantów przez kwartał... i co? ...ano nadal muszę chodzić do prywatnego lekarza, a jak mialem stłuczkę to na policję czekałem z dwie godziny. Więc chyba mogę narzekać?...i tak mi teraz kurczę trochę głupio bo wydawało mi się, że prawidłowo zagłosowałem... :wink:

no to qrwa mam podobnie, więc nie jestes osamotniony.

I mam pomysła.

Załózmy obaj partie nową.

Zobaczysz że będziemy mieli ogromny elektorat, czuję to... 8)

I w ten sposób pozwoliłeś aby inni - nieswiadomi, że nie ma w tym polskiego interesu wybrali za ciebie tego obrzydliwego nieuka. Congratulation!!!!

Stasiu!!!!!!!!!!!!

Naprawdę wierzysz czasami w to co piszesz?

Wyluzuj..........

daj spokój, ja tylko zastosowałem nie moje słowa... :D

no to qrwa mam podobnie, więc nie jestes osamotniony.

I mam pomysła.

Załózmy obaj partie nową.

Zobaczysz że będziemy mieli ogromny elektorat, czuję to... 8)

TAK TRZYMAĆ!!!