Gość peetr 25.11.2003 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 witam,znalazłem ofertę kupna 9 letniego domu drewnianego - byłbym zainteresowany, ale zupełnie nie wiem, jak sprawdzić, czy został zbudowany według prawideł itp.- na co zwrócic uwagę?- jak mogę dokonac podstawowych "testów" jako nieznający się na takiej technologii wykonania?- o co pytać właściciela?- jakie są podstawowe symptomy złego wykonania?dom jest dosyć stary, jak na polskie doświadczenia - z 1994 r ( z tego, co czytałem, duzo domow wykonanych kiedys nie grzeszy solidnoscią)będę wdzięczny za pomoc pozdrawiampiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 25.11.2003 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Możesz zlecić opracowanie opinii.Wszystko zależy kto ten dom budował. Na opinię właściciela nie licz. On chce dom sprzedać, a więc nie opowie Ci o jego mankamentach, o ile takowe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.11.2003 03:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Mankamenty zawsze są. Z tym, że nieraz mogą być mało znaczące a nieraz drastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość peetr 26.11.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Możesz zlecić opracowanie opinii. Wszystko zależy kto ten dom budował. Na opinię właściciela nie licz. On chce dom sprzedać, a więc nie opowie Ci o jego mankamentach, o ile takowe są. A gdzie mógłbym znaleźć kompetentną osobę do opracowania opinii? Czy są jakieś stowarzyszenia zrzeszające osoby zajmujące się taką technologią? Jestem z Poznania Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 26.11.2003 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Napisz do mnie a wskażę Ci osobę. Możesz też zwrócić się do Stwoarzyszenia Dom Drewniany w Gdańsku - http://www.domydrewniane.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts