Janon 03.03.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 pozdrawiam wszystkich wielbicieli ciśnieniowej kawusi, jak to dobrze że ekspresy przelewowe pomału odchodzą w niebyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joogjan 03.03.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 tygodnik ,,Przyjacółka'' lub każde inne pisemko tzw. kiblowe powinno udzielić CI najbardziej wyczrpujacej odpowiedzi. OOOOOOOOOOOOOOOOJJJJJJJJJJJJJJJJJ jojojoj................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
curry 04.03.2004 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 jak widzę jakie pierdoły wypisują takie tygodniki w tematach, na których się znam, to włos na głowie mi się jeży...a jak dopiero szukam informacji, to nie mogę zweryfikować, czy piszą banialuki, czy nie... jednak forum to forum - żywi ludzie, którzy wiedzą o czym piszą ( w większości, oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
potokjakub 20.03.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Sama marka nie jest aż tak ważna, wiadomo, które robią ekspresy z wyższej półki. Ważne jest, zęby miał mielarkę wbudowaną, no chyba, że wolicie kolbowy,a le kawa wychodzi identyczna, a porzadek łatwiej utrzymać i oszczędnosć czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 11.04.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Używałem expressu Krups przez około 4 lata, niestety praktycznie wyzionął ducha. Prawie. Od paru tygodni skończyło się uszczelnienie wewnątrz kombajnu. W związku z tym pytanie do kogoś zorientowanego. Czy jest możliwość wymienić wewnętrzne, bo pewnie jakieś są, uszczelki? Przygotowywana kawa kapie z paru miejsc; ob dysz wylotu kawy, do pojemnika na fusy, z tyłu przy zbiorniku wody.Jeśli nie ma możliwości naprawy, to niestety śmietnik:mad:.Jeśli będę zmuszony do wymiany, to co trwalszego polecilibyście? Tylko bez kosmicznych cen, raczej jakieś 2-3 tys PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejkoziol11 23.08.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 My od 3 lat posiadamy ekspres ciśnieniowy Fagor cr-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Po 7 latach Saeco Talea Ring dokonał żywota, kupiliśmy DeLonghi Magnifica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.08.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Ja mam DeLonghi Ecam...polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.08.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.08.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Używałem expressu Krups przez około 4 lata, niestety praktycznie wyzionął ducha. Prawie. Od paru tygodni skończyło się uszczelnienie wewnątrz kombajnu. W związku z tym pytanie do kogoś zorientowanego. Czy jest możliwość wymienić wewnętrzne, bo pewnie jakieś są, uszczelki? Przygotowywana kawa kapie z paru miejsc; ob dysz wylotu kawy, do pojemnika na fusy, z tyłu przy zbiorniku wody. Jeśli nie ma możliwości naprawy, to niestety śmietnik:mad:. Jeśli będę zmuszony do wymiany, to co trwalszego polecilibyście? Tylko bez kosmicznych cen, raczej jakieś 2-3 tys PLN. Wymień uszczelki, i to ze masz wode w pojemniku na fusy to albo zaworek puscił,ale najpewniej uszczelnienie. Znajomej naprawili bez problemu bodajże stówkę płaciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MPC 01.09.2016 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Ponieważ używam ekspresu ciśnieniowego cały czas od paru lat to proponuję jednak DeLonghi. Tak jak wcześniej zostało napisane modele ECAM np. Cappucino. Jeśli ekspres jest automatyczny czyli: posiada wyjmowany pojemnik na mleko, młynek do mielenia, funkcję przypominającą o jego odkamienieniu to bardzo ułatwia to jego użytkowanie. Posiadam obecnie model Capuccino od ponad 4 lat i jest to genialny ekspres jeżeli chodzi o smak kawy. Wcześniem używałem przelewowych i niestety to jest raczej zbędny mebel, gdyż lepszy smak i aromat uzyskamy po zalaniu zwykłej mielonej kawy. Krups kolbowy był ciekawy choć wymagał zbyt wiele zachodu przy parzeniu kawy i co niestety było minusem nie posiadał spieniacza. Wspomniany Cappucino posiada wyjmowany pojemnik na mleko dzięki czemu możemy szybko zrobić Cappucino czy też czekoladę na gorąco lub kakao po czym po praktycznie automatycznym oczyszczeniu schować go do lodówki. Dodatkową funkcję jest dyszą z gorącą wodą, której można używać do zaparzenia np. herbaty na szybko. Wspomniany ekspres zrobił dotychczas ponad 40 tys. kaw i nie ma z nim większych problemów. Do tej pory 2 razy wymieniany był przeływomierz, który kosztuje około 40 zł i każdy może go wymienić samodzielnie. W celu zachowania dobrej kondycji ekspresu należy podczas odkamieniania dokładnie czyścić zaparzacz. Woda używana najlepiej jeśli będzie przefiltrowana lub w opisywanym ekspresie można do zbiornika z wodą założyć filtr. Ekspresy podczas uruchamiania posiadają funkcję sprawdzania i wprowadzania ph wody co jest istotne i wpływa na częstość odkamieniania. Podczas zakupu moim zdaniem należy unikać tych automatów, które mają dotykowy wyświetlacz, gdyż są dużo bardziej podatne na uszkodzenia od gorącej pary i wilgoci, także lepiej jest szukać z wyświetlaczem i przyciskami. Ekspresy automatyczne posiadają pojemnik na fusy co pozwala zrobić kilka do kilkunastu kaw bez opróżniania pojemnika. Nie polecam ekspresów automatycznych poniżej 1.000 zł, gdyż rzadko zdarza się aby otrzymywały wymagane ciśnienie i co istotne są głośne jak np. firmy Zel....... Do De Longhi można znaleźć w sklepach internetowych praktycznie wszystkie części jeśli ktoś chciałby w naprawę pobawić się samodzielnie choć to czeka użytkowników najczęściej po kilku latach lub tysiącach zrobionych kaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suger 05.09.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 równiez mam DeLonghi i równiez polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bentos 09.09.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 ja ostatnio zakupiłem z samsunga i jest całkiem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urlopomanka 14.09.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ja się zgadzam z opinią, że wbudowana mielarką jest spoko opcją, jeśli nie chcemy codziennie wycierać kawy. Co do modelu - ja akurat z Krups mam dobre doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiah78 11.10.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 (edytowane) W moim domu króluje ekspres ciśnieniowy [sPAM]. Mam go od roku. A że jestem smakoszem kawy, musi być ona przygotowana w sposób idealny i nie może to być byle jaka kawa z pobliskiego sklepu. Ten ciśnieniowy ekspres zapewnia wyjątkowy smak i aromat każdej filiżanki, którą smakuję w domowym zaciszu lub raczę nią bliskich i znajomych podczas przyjęcia. Dodatkowo 8 poziomów regulacji intensywności kawy, sprawia, że każdy może mieć taką jaką bardzo lubi. Polecam. Edytowane 11 Października 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emily54 24.10.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja ma taki na kapsulki ale to sporadycznie uzywam glownie jak sa goscie a tak to rozpuszczalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.11.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Ja miałam delonghi, ale po 5 latach sprzedałam i zakupiłam Jurę J6.....i powiem wam tak...delonghi to mi się wydawało ze kawę smaczną parzył... i polecam wam oczywiscie kawy z palarni...nie te badziewia marketowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terdemannia09 04.12.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Ja się przymierzam i sam nie wiem co kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota1234 17.12.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Potwierdzam - ekspres na kapsułki to tani zakup ale drogie używanie. Jesli kupisz go komus na prezent, to bedzie Cię przeklinał od sknerów a potem w końcu to urządzenie odstawi na strych. Teretycznie najlepszą marką jest szwajcarska Jura - bo robiona faktycznie w Szwajcarii. Ale niestety jest bardzo droga. My używalismy wiele lat niedroga rowentę Adagio, i była bardzo fajna aż dokonała swego żywota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark.b 28.12.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 to prawda, kapsułki drogo, ale za to jaka wygoda! jeszcze zależy jak dużo kawy pijesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts