chrobry 08.06.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Jak w temacie. Kotłownia ok 2x3m. Czy pod piec na groszek z podajnikiem musze wykonać jakiś podest - aktualnie wylany mam chudziak ok 7cm. A może tylko pod piecem nie wykonywać ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.06.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 pod samym kotłem nie daje się styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 08.06.2009 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Czyli powstałą różnicę (tam gdzie nie bedzie styropiau) zalewa się betonem i zazbraja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 08.06.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 U nas pod kotłem też nie ma ocieplenia, reszta ocieplona taką samą warstwą styro jak cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.06.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 A możecie wytłumaczyć dlaczego nie daje się/nie dajecie?Wg mnie to bez różnicy czy dawać, czy nie. Zysk energetyczny z tej izolacji minimalny, ale pozbawia kłopotu kombinowania z różnymi wykończeniami.Nie macie chyba posadzek, które od kotła się zarwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigrw 09.06.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 a ja mam ocieplenie pod posadzką w kotłowni tak jak w całej piwnicy 8 cm pianki poliuratenowej..... posadzka z włóknami i zazbrojona kratownicami....na to płytki.....i ani płytki, ani posadzka nic nie pęka a również mam piec z podajnikiem który pełny zasypany waży z jakies 550 kg....i nic....jesli ktos chce ocieplic nie widze przeciwskazań....ale napewno nie dawałbym zwykłego styro FS100 tylko np. FS200 lub XPS lub też pianke poliuratenową....bo powierzchnia pieca z podajnikeim jest dość mała....bo u mnie jakieś 0,1 m2 czyli wyjdzie jakieś 5,5 t/m2, więc warto się zabezpieczyć (aby nie pękła nam posadzka pod piecem....a następnie również płytki) i kupić....twardszy materiał do tego celu....typu jak wczesniej wspomniałem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts