hag1964 08.06.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam.Mam problem:po rozebraniu deskowania belek(12 dni po zalanaiu B-25) zauwazyłem że beton w narożach jest odwarstwiony i po uderzeniu odpada (kawałki 6 x 6 cm )i w niektórych miejscach widać zbrojenie!Jaka może być tego przyczyna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.06.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Szczelam, ale może zbyt szybkie wysychanie? Za mało wody miał, albo nie był dobrze zwibrowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hag1964 08.06.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 kilka godzin po zalaniu padał deszcz (praktycznie przez tydzień).Zawibrowany myśle że był dobrze (chyba że przewibrowany?).Mi na myśl przychodzi to że:po zalaniu belki do wysokosci stropu była przerwa 1,5h następnie góra belki była lana razem ze stropem i ponownie wibrowana i mogło dojśc do rozwarstwienia betonu od zbrojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts